Veel mensen hebben baat bij het gebruiken van een warme zoutoplossing. Je maakt de zoutoplossing met zout en gekookt water. Vervolgens week je je piercing hier in zodat de doorbloeding gestimuleerd wordt en korstjes los kunnen laten. Daarna spoel je even na met schoon, warm water en laat je het geheel opdrogen.
Heb je last van overmatige zwelling, overgevoeligheid, extreme roodheid en pus uit de wond? Neem dan gelijk contact op met de piercer, of de huisarts. In de meeste gevallen moet het sieraad gewisseld worden voor een langer sieraad, en is er een antibioticazalf (bijv. affusinezuurcrĆØme) nodig.
Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Je kunt het beste een healingdisk aan de voor en achterkant plaatsen. Deze zal de bultjes langzaam wegdrukken en binnen 1 a 2 weken zal het bultje dan weg zijn bij je piercing.
Pak het staafje aan een zijde tussen duim en wijsvinger vast. Draai vervolgens het piercingballetje (of ander opschroefaccessoire) los en leg het in een bakje. Je kunt het piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer terug op en klaar!
Een piercing kan niet vastgroeien.
Hooguit blijft het korstje op de opgedroogde beetjes wondvocht plakken aan het sieraad waardoor deze vast aan voelt zitten. Deze komen vanzelf weer los van elkaar wanneer de wond genezen is.
Met behulp van een kleine tang kun je heel voorzichtig het balletje proberen los te draaien. Gebruik wel een stuk papier of een doek om krassen te voorkomen! Met een tang is niet veel kracht nodig en zal het balletje eenvoudig losgedraaid kunnen worden.
Ga niet in bad omdat je dan weekt in je eigen bacteriƫn en dit kan zorgen voor een infectie. Het is ook een heel slecht idee om seks in de eerste paar weken seks te hebben (wacht in elk geval twee weken), aangezien je piercing niet in contact mag komen met sperma of speeksel.
Als je lichaam een āāpiercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst. - De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten). - De in- en uitgangsgaten worden groter.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Wanneer het water gekookt heeft, spoel dan je glas of mok even om met water wat net van de kook af is. Giet 250 ml gekookt water in je glas of mok, voeg er 1/4 theelepel Zout aan toe en roer tot alle kristallen zijn opgelost. Je zoutoplossing is nu klaar voor gebruik.
Ontstoken piercing
Indien uw piercing ontstoken is kunt u dit merken aan bijvoorbeeld (veel) pijn, warmte, zwelling, roodheid van de huid, geur en/of groen of geel wondvocht. Een ontstoken wond belemmert het genezingsproces en kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan.
Mocht de piercing na het zetten gaan ontsteken, bijvoorbeeld als gevolg van een slechte verzorging, dan kan hij lelijk genezen. Wondinfecties zijn bovendien gevaarlijk voor je gezondheid.
Verzorg een pas gezette piercing twee keer per dag met water en zeep of een zoutoplossing. En dus vooral niet met alcohol, dat droogt het gaatje alleen maar uit waardoor er scheurtjes in de huid ontstaan en het wondje open blijft. Beter: zeep op oliebasis, deze maakt de huid zachter waardoor hij sneller herstelt.
Tijdens het verzorgen kun je het beste een zoutoplossing gebruiken. Zout stimuleert de doorbloeding naar de wond en voert afvalstoffen af, waardoor jouw piercing sneller geneest.
Spray de zoutpsray op je piercing en laat het 15 minuten intrekken.Spoel na met schoon water en maak het voorzichtig droog. De huid rondom je piercing kan droog aanvoelen na het reinigen met alleen een zoutspray.
Wanneer de piercing genezen is: Het is belangrijk om te wachten tot je piercing volledig genezen is voordat je hem vervangd voor een nieuwe piercing. Dit kan meestal tussen de 4 en 12 weken duren.
Meestal geneest een ontstoken piercing na een dag met een AphraHeals behandeling. De zwelling verdwijnt, de pus verdwijnt en de kleur rondom de piercing wordt anders. Je krijgt de natuurlijke kleur terug, net als de huid daaromheen.
Oorlel piercings zijn de meest voorkomende piercings. Mensen van jong tot oud kiezen elke dag voor piercings in het oor. Oorlel piercings zijn relatief pijnloos omdat ze worden gezet in een vlezig stuk huid zonder kraakbeen. Het zetten is eenvoudig, snel en hij geneest meestal redelijk goed.
Dit is vooral behulpzaam bij pas gezette of geĆÆrriteerde piercings. Week je piercing enkele minuten in de warme zoutoplossing of spray een ruime hoeveelheid zoutoplossing op je piercing en laat even intrekken. Vervolgens spoel je de piercing na met schoon water en dep je de piercing droog.
Als je een piercing op een moeilijker bereikbare plek wilt reinigen, gebruik dan steriele gaasjes met de zoutoplossing en laat dit even op de piercing liggen. Je laat de zoutresten dus niet zitten! Een zoutbadje herhaal je twee keer per dag, maar doe je nooit langer dan vijf dagen.
Welke kant moet je op draaien om je piercing los te krijgen? Van bovenaf gezien draai je rechtsom je piercing vast, en linksom weer los.
Je kunt het sieraad pas zelf verwisselen als de piercing volledig genezen is. Ervaar je na het verwisselen van je sieraad zwelling of irritatie? Dan kan het zijn dat het te vroeg was of dat je lichaam niet goed op het materiaal van de piercing reageert.
4. Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Een jeukende piercing is zeker niets om zorgen over te maken. Integendeel, het is een teken van genezing.
Slapen op een verse piercing is een veel voorkomende oorzaak van problemen bij de genezing. Wanneer je op een piercing slaapt ga je druk en wrijving op de piercing zetten wat er voor complicaties kan zorgen zoals irritatie, pijn, extra zwelling, scheefgroei en bultjes. Via je kussensloop kan je een infectie oplopen.