Kroepoek wordt net zoals chips gefrituurd. Ook bevat kroepoek veel vet, zout en smaakversterkers. Het is dus geen gezonder alternatief voor chips.
De kroepoek die in de handel te koop is wordt gebakken in vet. Hij bevat ongeveer 25% vet, waardoor kroepoek te vergelijken is met chips. Hij bevat net als chips ook relatief veel zout. Het is dus zeker geen gezond tussendoortje of alternatief voor chips.
Deze chips worden als gezonder beschouwd dan aardappelchips , omdat ze minder calorieën en meer eiwitten bevatten. Daarom zie je vaak kroepoek in Aziatische markten/supermarkten. Ze zijn de laatste tijd zo populair geworden dat ze zelfs als concurrent van aardappelchips worden beschouwd.
60 gram bali kroepoek is 306 calorien, wat minder is dan een hele zak chips. Maar als het puur op het aantal calorieen per 100 gram aankomt, dan is kroepoek niet gezonder dan chips.
Er zitten 129 kilocalorieën in 1 plak (25 gram) kroepoek. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kroepoek'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Garnalencrackers – 527 calorieën per portie .
Cassave kroepoek is een gezonde snack, omdat het geen toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten bevat. Het is ook glutenvrij en geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.
Welke dan het minst slecht is? Dat is vrij simpel: naturel chips. Deze chips komt voornamelijk als 'gezondst' uit de bus, vanwege de ingrediënten die er níet in zitten.
Niet alle fastfood is ongezond, maar afhaalmaaltijden bevatten doorgaans veel calorieën, verzadigde en transvetten, koolhydraten, suiker en natrium (zout), en weinig vezels, fruit en groenten. Herhaalde ongezonde voedselkeuzes kunnen in de toekomst een reflex van de ziekte zijn.
A: Om ervoor te zorgen dat de kroepoek vers en knapperig blijft, moet u deze na aankoop in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur bewaren .
De meeste kroepoek wordt van vis gemaakt en dan vooral van garanalen. Eerst wordt de vis gedroogd en fijngemalen zodat er vismeel ontstaat. Het vismeel wordt gemengd met tapiocameel en daar wordt deeg van gemaakt. Tapioca is een bindmiddel wat er voor zal zorgen dat het deeg niet uit elkaar valt.
Prawn crackers kunnen dikmakend zijn als je ze te veel eet . Ze bevatten veel calorieën en koolhydraten vanwege het zetmeel in de cassave en de hoeveelheid olie die wordt gebruikt bij het frituren. Bovendien kunnen ze bijdragen aan gewichtstoename als ze regelmatig worden gegeten. Niettemin zijn prawn crackers een goede bron van eiwitten en Omega-3.
In een zak borrelnoten zit vaak 300 gram — en die zak gaat vaak leeg. Je krijgt dus snel veel calorieën binnen. Bovendien zijn borrelnoten erg zout en bevatten de pinda's veel verzadigd vet (slecht voor hart en bloedvaten). 'Kies liever amandelen.
Kroepoek wordt net zoals chips gefrituurd. Ook bevat kroepoek veel vet, zout en smaakversterkers. Het is dus geen gezonder alternatief voor chips.
Relatief rijk aan vitaminen en mineralen (2,4%/cal) - een goede bron van fosfor . Bevat een hoge hoeveelheid risicovolle componenten die verzadigd vet, natrium en suikers kunnen bevatten (0,04%/oz).
Kroepoek kun je beter niet eten. Kroepoek wordt gemaakt van garnalen.Hierin kunnen schadelijke stoffen zitten zoals kwik of dioxine, wat gevaarlijk kan zijn voor je ongeboren baby. Heb je wel een keer een aantal stukjes kroepoek gegeten, dan hoe je je niet gelijk zorgen te maken.
INGREDIËNTEN: Tapiocazetmeel, plantaardige olie (koolzaadolie, zonnebloemolie), garnalen (schaaldieren) (25%), suiker, zeezout, gedroogd scharreleieren. Voor de houdbaarheidsdatum: zie de voorkant van de verpakking.
Een typisch Chinees afhaalgerecht, bestaande uit een portie groenteloempia's en zoetzure kip met gebakken rijst met ei, levert ongeveer 2.184 calorieën , 74 gram totaal vet, 14 gram verzadigd vet en 10 gram zout.