Italiaanse koffiebonen worden alleen vaak wat langer geroosterd dan de koffie die in Nederland wordt verkocht. In Italië worden veel verschillende koffiesoorten verkocht, maar de arabica is verreweg de belangrijkste soort.
Italianen weten koffiebonen als geen ander te bewerken en branden ze tot de prachtigste melanges, die leiden tot die typisch Italiaanse, krachtige smaken. Het land werkt met Arabica en Robusta bonen. De combinatie ervan zorgt voor meer stabiliteit in de smaak en een koffie met een rijke, volle body.
Wat is echte Italiaanse koffie? Italiaanse koffie bestaat eigenlijk niet; het is meer een marketingterm. Een Italiaanse espresso bestaat uit een melange van arabica en robusta bonen; met een stevige en bittere afdronk. De bonen worden in Italië vaak donker gebrand.
Als je in Italië een caffè bestelt, krijg je geen grote kop zwarte koffie. Un caffè is in Italië een synoniem voor espresso, sterke zwarte koffie die meestal geserveerd wordt in een klein porseleinen kopje (een tazzina genaamd). In de betere koffiebarretjes krijg je er vaak een glaasje water bij.
De koffieprijs werd ooit eens vastgesteld door de Italiaanse Kamer van Koophandel. Iedere bar diende zich daaraan te houden. Maar met het verplichte vrije marktdenken ontkwam ook het kopje espresso niet aan een prijs die moet worden vastgesteld door vraag en aanbod.
De ochtend is voor menig Italiaan het enige moment van de dag dat zij een cappuccino zullen drinken. Als ze op het moment staan om te gaan beginnen aan hun werkdag, wordt er nog snel een espresso naar binnen gewerkt binnen één slok.
De echte authentieke Italiaanse espresso is Segafredo koffie kortgezegd het harmonieuze samenspelen van melangeren, branden en bereiden.
Bij een cortado wordt de espresso 'gesneden' door warme melk. Er gaat net zoveel als of soms net iets meer melk dan espresso in deze koffie. Deze melk heeft geen schuim; in tegenstelling tot een macchiato, waarbij schuim ondenkbaar is.
Vermoedelijk ligt de oorsprong in de Verenigde Staten, waar de drank uitgevonden zou zijn om de espresso uit de opkomende koffiemachines wat te verzachten. In Italie wordt de term niet of nauwelijks gebruikt. Wie latte bestelt, krijgt melk.
Kopi loewak is de beste koffieboon ter wereld Kopi loewak zijn koffiebonen die worden opgegeten door de civetkat, een katachtige die oorspronkelijk in het wild leefde in Indonesië. De civetkat eet de kers/ bes op omwille van het fruitige vruchtvlees rond de koffieboon.
Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld, waar zowel de Arabica als de Robusta boon groeien. De koffie die hier vandaan komt, staat bekend om de lage zuurgraad, de romige textuur en de chocolade -en karameltonen. Het is dus een koffieboon die van zichzelf al wat zoeter smaakt.
De reden waarom Italianen na 11 uur geen cappuccino meer drinken is vanwege de warme melk die wordt gebruikt bij dit drankje. Italianen lunchen en dineren uitgebreid. Dit zijn zware maaltijden die volgen na 11 uur in de ochtend.
De reden waarom je er vaak een glas water bij krijgt is trouwens niet om je mond te spoelen na de koffie maar wel net voor je hem begint te drinken om optimaal van de pure smaak te kunnen genieten. Het straffe is dat dit kleine kopje koffie er uit noodzaak is gekomen.
De flat white heeft namelijk net als de latte een melklaag op de koffie. Wat maakt een flat white dan zo speciaal? De kleine, sterke espresso en de textuur van de melk: een zijdezachte schuimlaag bovenop de koffie. Een heerlijke koffie met gestoomde melk, zonder bubbeltjes.
Het lijkt op een cafébonbon maar wordt zonder koffie geserveerd, maar een mix van zoete, gecondenseerde melk en warme slagroom. De verhouding gecondenseerde melk tot hete melk is 1: 1.
Je kunt een Lungo zien als een 'uitgerekte espresso'. De bereidingswijze komt grotendeels overeen met die van een espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar een grotere hoeveelheid water. Voor een Lungo koffie wordt meestal twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso.
De meeste reviews over deze koffiebonen zijn louter positief. Met name liefhebbers van espresso en cappuccino kunnen uitermate genieten van deze koffiebonen. Met de blend van Robusta en Arabica bonen wordt een unieke smaak gecreëerd. Wij kunnen deze koffiebonen dan ook zeker aanraden.
Het Italiaanse koffiemerk Segafredo zag in 1973 het levenslicht. Het werd opgericht door Massimo Zanetti in Bologna en is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de grootste producenten van espresso ter wereld. Om u een idee te geven: dagelijks worden maar liefst 60 miljoen kopjes Segafredo koffie gedronken.
Segafredo Italiaanse Koffie Informatie
Het bedrijf is afkomstig uit Bologna in Italië. Sinds 1973 wordt er Segafredo koffie geproduceerd.
Italianen zullen na een zware maaltijd, een hete drank nemen om de maaltijd sneller te laten verteren. Maar als er melk bij deze drank zit, wordt dat proces net vertraagd en ligt je eten extra zwaar op de maag. En om precies die reden is een cappuccino na 11 uur niet bene.
Op de meeste plaatsen betaal je tegenwoordig voor een espresso een prijs tussen de 1 euro en 1,20 en ligt de prijs voor een cappucco tussen de 1,20 en 1,50 euro.
De meeste Italianen ontbijten met een kop cappuccino en een cornetto (croissant). Onderweg naar kantoor (of later in de ochtend) wordt er dan (meestal staand) een brioche (broodje) met een cappuccino genuttigd in een barretje in de buurt van huis of van het werk.