Sinds 2015 is McDonalds lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij. De frietjes worden apart gefrituurd en er worden geen glutenbevattende toevoegingen aan gedaan.
McDonald's frituurt in puur plantaardige mengsel van raapzaad- en zonnebloemolie en heeft ieder frituurstation een eigen filter. De frituurolie wordt in een vaste volgorde gefilterd, als eerste de Veggie burger, dan de kipproducten, de McKroket en als laatste de Filet-O-Fish.
Hoi, onze wereldberoemde frietjes zijn glutenvrij en worden gebakken in een speciale frituurpan …
De aardappelen die aankomen in de fabriek worden gewassen, geschild, gesneden, geblancheerd, voorgebakken, diepgevroren en verpakt. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten zijn ze reeds klaar om de fabriek te verlaten en geleverd te worden aan onze restaurants.
Eenmaal in onze keukens bakken we ze in onze koolzaadolie, zodat ze knapperig en warm worden, precies zoals jij ze lekker vindt.
Voordat ze worden verpakt, worden de frietjes gedroogd, gedeeltelijk gekookt en snel ingevroren. Hierdoor blijven de kleur en de crunch behouden.
Sterker nog, de frietjes zijn 50% ongezonder dan die van welke andere keten dan ook , met in totaal 953 calorieën. "Frietjes bevatten veel zout en vet, wat een toch al ongezond fastfoodrestaurant in de gevarenzone kan brengen," legt het zorgplatform PlushCare uit.
McDonald's frituurt in Nederland de aardappel in een mengsel van zonnebloem- en raapzaadolie. "Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1,5 procent transvet. We controleren en filteren de olie elke dag en vernieuwen deze regelmatig", aldus de fastfoodketen.
Na het blancheren en drogen gaan de frietjes in de frituurpan met een temperatuur van 200°C. Elke friet wordt ½ minuut tot 5 minuten voorgebakken, afhankelijk van het type aardappel. De reepjes worden vervolgens geschud op een trillende transportband om overtollige olie te verwijderen.
Friet is gemaakt van aardappels en dus plantaardig, zou je denken. Het wordt veelvuldig als 'veganistisch' bestempeld maar als er bij de bereiding in de productielijn of in de cafetaria dierlijke eiwitten aan te pas komen (denk aan het frituurvet!), is het geen veganistisch product meer.
Frymaster LOV friteuse filteren en onderhouden. De Frymaster LOV friteuse is een zeer efficiënte machine die in veel McDonald's-keukens wordt gebruikt en in slechts enkele minuten partijen knapperige nuggets en frietjes klaarmaakt. Om deze units jarenlang optimaal te laten presteren, is routinematig onderhoud een must.
Volgens een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Biomolecules worden gehydrolyseerde tarweproteïnen gebruikt in een aantal voedingsmiddelen - en zelfs in sommige cosmetica - omdat ze kunnen worden gebruikt als emulgatoren die helpen andere ingrediënten te combineren, of vanwege hun "schuimende eigenschappen". Ze worden ook gebruikt als smaakversterkers om ...
Bovendien wordt de visburger in een aparte koekenpan gebakken, zodat andere gerechten niet naar vis smaken.
In onze restaurants frituren we in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met ...
(Beide restaurants erkennen dat hun frietjes in dezelfde olie worden gebakken als andere vlees- of visproducten.) De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat, een ingrediënt dat niet veganistisch is .
Patat maak je van maar twee ingrediënten: aardappels en vet.
In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, is deze laatste niet afkomstig uit ons land en zelfs niet uit ons continent! Pas in de 16e eeuw werd dit knolgewas meegebracht door de Spanjaarden tijdens hun expedities naar Latijns-Amerika en verscheen daarmee in onze streken.
Voor de lekkerste friet neem je iets bloemige aardappels zoals bintje, agria, désirée, première of santé. Deze hebben de juiste verhouding zetmeel en vocht om goede friet van te bakken; met een knapperig korstje van buiten en zachte, luchtige aardappel vanbinnen.
Dan ga je het patat bakje beplakken met gekleurd papier. De binnenkant van het bakje beplak je met wit papier. Maar je hoeft niet helemaal tot onderin de doos te gaan, want de patat komt er straks in en daar zie je straks toch niks meer van. De buitenkant van de doos beplak je met rood papier.
Onze Franse Frietjes en rundvlees producten kan je altijd zonder zout bestellen.
Een grote portie kost € 3,25, terwijl een medium friet € 2,85 kost.
Als je één of maximum twee keer per week frietjes of kroketjes of een gefrituurde loempia eet, is er weinig tot niets aan de hand. Maar 7 tot 10 keer is iets anders: dan verhoogt je risico op kanker.” Ook de eenzijdigheid in het dieet van de minister-president is volgens Mouha ongezond.
De 'gewone' friet uit de frituurpan bevat nog steeds veel meer vet, dus die blijft toch minder gezond. De grote winnaar Plottwist, want een derde optie is nóg gezonder. Da's de ovenfriet. Daar worden namelijk de minste extra vetten aan toegevoegd, waardoor ovenfrieten vaak het laagste aantal calorieën hebben.