De supporters waren bijeen om de spelersbus uitgeleide te doen voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In dat rumoer zou Van de Pol 'Seal' hebben geduwd, waarna die uithaalde. Geen aanwezigen nam het voor Polletje op. De gevallen leider droop daarna af.
Carlo Picornie was een eerste generatie F-sider. De F-side werd in 1976 opgericht door een groep Ajax-supporters uit Vak F, toen nog in Stadion de Meer. Picornie was volgens de F-side een echte Ajacied.
PSV heeft van alle profclubs in Nederland de meeste voetbalhooligans die door de politie in de gaten worden gehouden. De politie houdt sinds afgelopen seizoen een database bij met mensen die zich misdragen tijdens, voor of na afloop van voetbalwedstrijden.
De S.C.F (Sport Club Feyenoord) is de harde kern van de Nederlandse voetbalclub Feyenoord uit Rotterdam. De aanhang werd in de jaren 1990 geschat op ongeveer 300 man (vaak hooligans genoemd). Onderscheidingstekens zijn een tatoeage (de letters S.C.F op de arm of elders op het lichaam).
Seal, die in 2011 begon als voorzitter, was onder meer verantwoordelijk voor het bewaren van de rust in de roerige tijd tijdens de Fluwelen Revolutie. Iets wat hem volgens de supportersclub is gelukt. 'In deze hectiek is Seal erin geslaagd om waar mogelijk de rust en eenheid te bewaren. '
Uiteindelijk heeft justitie één persoon voor Picornies dood weten te veroordelen, de toen 21-jarige Leonardo P. uit Rotterdam. Deze kreeg hiervoor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd. Tijdens het proces naar aanleiding van de moord op Ajaxhooligan Carlo Picornie kreeg Leonardo P.
Na de verhuizing naar de Amsterdam ArenA is de F-SIDE te vinden op de eerste Zuid-ring. De vakken 126, 127 en 128. Een jaar na deze verhuizing kent de F-SIDE de zwartste bladzijde uit haar geschiedenis. Op een grasveld naast de A9 ontmoette Ajax en Feyenoord-hooligans elkaar.
In het gras van het weiland bij Beverwijk bleef op 23 maart 1997 één lichaam roerloos liggen. Terwijl om hem heen hooligans van Ajax en Feyenoord in gewelddadige strijd verwikkeld waren, stierf Amsterdammer Carlo Picornie (35), gerespecteerd lid van de F-side, onder andere door hamerslagen op het hoofd.
Staanplaatsen Oosttribune
De stoelen op de Oosttribune van PSV (harde kern) zijn vervangen voor staan/zit stoelen waardoor het mogelijk is om op de Oosttribune te staan. Dit was een wens van de harde kern om meer sfeer te krijgen. Ook de 200 stoelen op vak T zijn gepast naar deze constructie.
De harde kern van RKC is vanuit vak HH amper te horen, de fans uit Den Bosch zijn dat des te meer. Al trommelt de trommelaar in het uitvak hopeloos uit de maat.
' Seal, die in 2011 begon als voorzitter, was onder meer verantwoordelijk voor het bewaren van de rust in de roerige tijd tijdens de Fluwelen Revolutie. Iets wat hem volgens de supportersclub is gelukt.
Ze zijn te herkennen aan een gemeenschappelijk hoedje, petje, mutsje, trui,… en hebben zeker en vast enkele vlaggen bij, die ze fier als een gieter met zich meezeulen, deze vlaggen zijn zelden in de kleuren van de club, maar het symbool van de specifieke hooligans staat erop.
Rick Halman, 28 jaar, heeft een forse staat van dienst als hooligan, geregeld samen met de van drugshandel verdachte Daan van der E. Zo waren ze beiden betrokken bij een schietpartij in Rotterdam, in het door Feyenoorders gefrequenteerde café 't Kruispunt op 7 augustus 2009.
Franky L., bijgenaamd 'de hamerman', was het slagveld op gerend met de klauwhamer waarop in kapitalen zijn achternaam stond. Hij beweerde later dat hij deze hamer van zich af had gegooid omdat hij bang was geworden.
De F-Side zit op de vakken 125 t/m 129. In deze vakken zit de fanatieke aanhang. Op dit moment zit de F-Side vol met seizoenkaarthouders. Hierdoor kun je geen losse kaarten voor deze vakken kopen.
Para Smit is 28 jaar als hij op een avond overlijdt. De politie houdt het op zelfmoord, maar familie en vrienden kunnen dit niet geloven.
De F-Side is de harde kern van de Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax. De F-Side is een begrip in Nederland, net zoals Vak S van Feyenoord, de Bunnikside van FC Utrecht, en de North Side van ADO Den Haag.
De groep initiatiefnemers besluit om de naam 'Ajax Ultras' aan te nemen. Na enkele wedstrijden en gesprekken wordt uiteindelijk besloten om vanaf het seizoen 2001/2002 van VAK410 het vak van de 'Ajax Ultras' te maken. De supportersgroep breidt snel uit en houdt regelmatig grote sfeeracties.
De Klassieker is de naam waaronder in Nederland de wedstrijden tussen de mannen van de voetbalclubs Ajax en Feyenoord in Nederland bekendstaan. Door de grote rivaliteit tussen beide clubs horen deze wedstrijden, ongeacht de stand op de ranglijst, voor hun supporters tot de belangrijkste van het jaar.
Feyenoord wilde afgelopen seizoen, met als reden een kosten-batenanalyse, geen uitsupporters bij de klassieker in De Kuip. Er werden in februari 2019 opnieuw gesprekken geopend tussen beide clubs, supportersverenigingen en afvaardigingen van gemeenten en politie. Doel: wél uitsupporters bij de klassiekers.
Het waren alle zeer ruwe sporten, waarbij vaak gewonden en doden vielen. Uit deze sporten ontstond in Engeland voetbal en rugby. Het is dus normaal dat voetbal in zijn begindagen erg gewelddadig was. Het mocht zelfs lange tijd niet op school gespeeld worden.
Voor het vormen van een hiërarchie moet een groep een doel hebben. Je moet namelijk iets goed of beter doen om te stijgen in de rangorde. Het gaat hierbij om twee zaken; respect en onvoorwaardelijkheid. Dit zijn de salestargets van een hooligan.
Verschil ultras en hooligans
Ultras zijn fanatieke supporters die zorgen voor sfeer. Als je een ultra bent wil dit niet zeggen dat je vecht voor je club. Een hooligan is een supporter die vecht voor zijn club.