Het Plan van Aanpak wordt door de werkgever samen met de werknemer opgesteld. In het Plan van Aanpak worden afspraken over de functiemogelijkheden gemaakt, het advies van de bedrijfsarts wordt hierin meegenomen. In het Plan van Aanpak moet duidelijk worden wat er gedaan gaat worden om passende arbeid te vinden.
Uw werkgever maakt samen met u een Plan van aanpak. Dit doet u uiterlijk 2 weken nadat de bedrijfsarts de Probleemanalyse heeft opgesteld. In het Plan van aanpak staat hoe u zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk kunt.
Een plan van aanpak heeft meestal de volgende structuur:Titelpagina. Inhoudsopgave. Inleiding of aanleiding.
Een plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de Wet verbetering poortwachter. Dus ja, deze is verplicht. Als er niet tijdig een plan van aanpak en eventueel een bijstelling is opgesteld kan dit resulteren in een loonsanctie bij de WIA-aanvraag.
In een plan van aanpak vertel je waarom je dit project gaat uitvoeren, hoe je dat wilt doen en wat je ermee wilt bereiken. Hieronder worden de verschillende onderdelen van een plan van aanpak besproken. Ook vind je onder aan de pagina tips bij het schrijven van een plan van aanpak.
Wanneer het Plan van Aanpak ontbreekt, of niet getekend is dan zal UWV normaliter de re-integratieactiviteiten als onvoldoende beschouwen en een sanctie opleggen aan u als werkgever ten laste van maximaal een jaar extra loondoorbetaling; over verspilling van tijd en geld gesproken..!
Een plan van aanpak dwingt je om na te denken over alle factoren van je onderzoek. Zodra jouw plan van aanpak wordt goedgekeurd, weten jij en jouw begeleiders precies wat er gaat gebeuren. Je komt dan niet voor verrassingen te staan. Je beschrijft in jouw plan van aanpak de rode draad van wat je wil onderzoeken.
De weg van een initieel voorstel naar een plan van aanpak kan al binnen een week plaatsvinden. Het schrijven van een plan van aanpak duurt vaak ook niet meer dan een week.
In uitzonderlijke gevallen is vertraging geoorloofd bij het Plan van Aanpak. Bijvoorbeeld wanneer u te ziek bent om hieraan mee te werken. Mocht u door omstandigheden niet in staat zijn om het Plan van Aanpak tijdig aan te leveren dan kunt u hier samen met de werkgever extra tijd voor uittrekken mits goed gemotiveerd.
Het Plan van aanpak is een momentopname. Uw werknemer en u zorgen ervoor dat het Plan van aanpak altijd actueel is en stellen het doorlopend bij als dat nodig is. Hiervoor houdt u goed onderling contact. Ons advies is om elkaar minimaal elke zes weken te spreken.
Uiterlijk in de 8e ziekteweek maken werkgever en werknemer een Plan van Aanpak met daarin een concrete uiteenzetting van hoe de re-integratie vorm gaat krijgen. Het Plan van Aanpak wordt gevoed door de Probleemanalyse na 6 weken ziekte. Dit is een richtinggevend advies van de bedrijfsarts over de mogelijkheden.
Een projectplan (ook wel plan van aanpak genoemd) is het basisdocument voor de uitvoering van een project. Je beschrijft hierin per fase zo concreet mogelijk welke producten of resultaten het team op moet leveren, hoe dat moet gebeuren en wanneer het klaar moet zijn.
Jij bent als werknemer verplicht om aan het re-integratietraject tweede spoor mee te werken. Wanneer het lukt om passende arbeid voor je te vinden bij een andere werkgever, stelt je werkgever samen met jou en de nieuwe werkgever een detacheringsregeling op.
Wanneer of werkgever of werknemer zich niet aan hun verplichtingen houden volgen er financiële sancties. Hierbij is het niet van belang of de werkgever schuld heeft aan het ziekteverzuim, een werknemer met een hernia vanwege te zwaar sporten bijvoorbeeld moet dus ook door de werkgever gere-integreerd worden.
Deskundigenoordeel UWV
Als u het oneens bent met uw werkgever over de re-integratie of als u zich afvraagt of uw werkgever zich wel voldoende inspant voor uw re-integratie, kunt u een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. Een deskundigenoordeel kan zowel door een werkgever als door een werknemer worden aangevraagd.
In een plan van aanpak of werkplan beschrijf je hoe je het uitvoeren van je Profielwerkstuk gaat aanpakken. Tijdens het traject stel je het bij op basis van de inzichten en ervaringen.
Plan van Aanpak definitie
Dit is het document waarin de projectleider beschrijft hoe hij het project gaat uitvoeren. Je krijgt een opdracht van de opdrachtgever. Daarna is het aan jou als projectleider om een manier te bedenken om deze opdracht te bereiken. Die manier schrijf je op.
Een werknemer moet meewerken aan de re-integratie en dient er samen met de werkgever alles aan te doen om passende arbeid te vinden. Als de werknemer niet meewerkt kan de werkgever verschillende acties ondernemen, zoals: Een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. Stoppen met de loondoorbetaling.
Als een werknemer twijfelt aan de juistheid van het advies van de bedrijfsarts, dan kan de werknemer vragen om een second opinion van een andere bedrijfsarts. Bedrijfsartsen moeten meewerken aan een verzoek om een second opinion, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om het niet te doen.
In het Plan van Aanpak worden afspraken over de functiemogelijkheden gemaakt, het advies van de bedrijfsarts wordt hierin meegenomen. In het Plan van Aanpak moet duidelijk worden wat er gedaan gaat worden om passende arbeid te vinden. In eerste instantie binnen het bedrijf van de huidige werkgever.