- winkels waar hij binnen mag, bijv.Intratuin/hornbach/welkoop enz. - bij winkels waar hij niet binnen mag wacht hij in de auto als de temperatuur daar geschikt voor is. - hij gaat regelmatig mee naar het werk, het kan niet altijd, dan gaat hij naar mijn ouders en gaat met hun ook overal mee naartoe waar het kan.
1) gezelschapsdieren mogen worden binnengebracht in ruimten waar levensmiddelen worden verbruikt (zaal van restaurant, zaal van frituur, zaal van een snackbar, enz.) op voorwaarde dat de uitbater dit toelaat en er zich van vergewist heeft dat de dieren geen bron van besmetting voor de levensmiddelen kunnen vormen.
In winkels waar voeding wordt verkocht, mogen honden niet binnen om hygiënische redenen. Het kan zijn dat de eigenaar van de zaak een enorme dierenvriend is en een oogje dichtknijpt, maar in principe mag het dus niet. Dit verbod geldt overigens ook voor katten, vogels en andere dieren.
Er zijn enkele gebieden waar honden niet zijn toegestaan. Honden mogen bijvoorbeeld niet op kinderspeelplaatsen en speel- en ligweiden komen. Daarnaast zijn er losloopgebieden waar honden los mogen lopen zolang ze daarbij het verkeer en andere bezoekers niet hinderen en het wild niet verstoren.
VN-verdrag
Dit verdrag bepaalt dat mensen met een beperking gelijke rechten hebben op het gebied van wonen, scholing, vervoer, werk, goederen en diensten. Personen die worden geassisteerd door een hulphond mogen niet meer worden geweigerd in openbare ruimten zoals hotels, restaurants, scholen, theaters en winkels.
Met de hond reizen in de trein in Nederland
Het gaat erom dat de hond geen zitplaats inneemt. Heb je een grotere hond, dan neemt deze zeer waarschijnlijk wel een zitplaats in. Je hond heeft in dat geval een eigen treinkaartje nodig. Dit treinkaartje heet 'Dagkaart hond' en kost € 3,20.
Verplichte chip. Uw dier moet gechipt zijn voordat de rabiësvaccinatie is gegeven! Quarantaine: Uw dier moet minimaal 10 dagen in quarantaine.
Honden moeten binnen 30 dagen voor vertrek worden gecontroleerd op de aanwezigheid van brucellose en salmonella. Wanneer aangetoond, mag het dier niet worden ingevoerd.
Leg het sup board in een kamer op de vloer waar je hond het meest vertrouwd is. Zo kan je hond gewend raken aan het sup board. Hoe je hond vervolgens reageert op het board geeft je alvast een goede indicatie van hoe makkelijk het zal zijn om je hond op een sup board op het water te krijgen.
Iedere twee uur is een goede richtlijn. Zo kan je hond zijn benen strekken en kun jij even een kopje koffie halen. Vergeet de poepzakjes niet mee te nemen.
Het is verboden om in Duitsland met bepaalde hondenrassen (Pitbull-Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier en Bullterrier) langer dan vier weken te verblijven. Bovendien heeft men hiervoor speciale papieren nodig. Deze webpagina geeft meer uitleg over die welbepaalde hondenrassen.
Specifieke rassen, honden met gekorte oren en staart zijn verboden Zwitserland in te brengen. Er kan een uitzondering op de regel worden gemaakt met betrekking tot kort verblijf.
Heeft men tussen de vijf en tien honden, dan valt men onder de klasse 3-meldingsplicht. Men moet dus melding doen van de activiteit aan de gemeente. Wie meer dan tien honden heeft, moet een klasse 2-vergunning aanvragen bij de gemeente.
Een ei is een goede eiwitbron voor je dier. Wij verwerken dan ook eipoeder in een aantal van onze voedingen. Af en toe een eitje geven aan je dier is prima, maar niet noodzakelijk als je hond een goede, complete voeding krijgt. Lekker is zo'n extraatje natuurlijk wel!
Een hond mag mee als het dier kort is aangelijnd. Blindengeleiden- en andere hulphonden mogen altijd meegenomen worden, indien de hond een geleidetuig draagt. Huisdieren mogen echter niet mee als ze voor andere reizigers of personeel lastig of hinderlijk zijn, of wanneer ze lijden aan een besmettelijke ziekte.
Huisdieren in bussen
Net zoals een konijn in zijn mand of een cavia in zijn draagtas, betaal je niets extra's voor het ritje van je hond. Natuurlijk mogen ook hulphonden meereizen.
Kleine huisdieren mogen gratis mee in een tas, mand of op schoot. Er zijn geen specificaties over de grootte van het huisdier en de afmetingen van de tas, mand of kooi. Bij kleine huisdieren gaat het meestal om katten en kleine honden die gratis mee mogen. Zij mogen geen zitplaats innemen.
De geleidehondenschool bepaalt in principe steeds wat er met een afgekeurde blindengeleidehond gaat gebeuren, maar dit doen ze wel steeds in overleg met het gezin of de gebruiker waar de hond op dat moment verblijft.
Hoe herken ik een hulphond? Hulphonden die aan het werk zijn, kun je herkennen aan een hesje of tuig. Het tuig bestaat uit een harnas en een beugel en is vaak voorzien van de tekst 'niet aaien' of 'niet afleiden' en het logo van de geleidehondenschool.
Hond met een missie
Een buddyhond geeft sociale steun aan volwassenen en kinderen met een handicap, ziekte of stoornis. Buddyhonden hebben de juiste eigenschappen en vaardigheden voor deze taak. Ze zijn goed opgevoed, stabiel, bieden rust en weten om te gaan met moeilijke situaties.
In veel Europese landen is het verplicht om je hond vast te zetten tijdens het autorijden. In België, Duitsland en Frankrijk kan een losse hond in de auto zelfs voor een boete zorgen. Je kunt de hond in een speciale autobench doen of vastklikken in een hondengordel om dit te voorkomen.