Wi-Fi eigenaren kunnen je online verkeer inzien wanneer je hun toegangspunten gebruikt om op internet te surfen. Ja. Je Internet Service Provider (ISP), netwerkbeheerders op je werk of school, hackers, en technisch onderlegde Wi-Fi eigenaren kunnen zien welke sites je hebt bezocht.
Google blijft de meest bezochte website ter wereld, terwijl Facebook nog steeds het meest bezochte sociale platform is, in elk geval gemeten naar webverkeer. De bevindingen worden weergegeven in deze nieuwe infographic van Visual Capitalist, die SimilarWeb-gegevens gebruikt voor zijn diagram.
Ouderlijk toezicht kan je ook instellen voor het account van je kind op gedeelde apparaten. Met ouderlijk toezicht kan je bepalen welke websites je kind mag bezoeken ( en welke dus niet). Ook kan je hiermee volgen welke apps je kind gebruikt en toestemming geven voor het downloaden van app en in-appaankopen.
Als je niet voorzichtig bent, kan bijna iedereen je internetactiviteit zien. Wifi-beheerders kunnen je activiteit zien via routerlogs, terwijl websites, apps, internetproviders, zoekmachines en adverteerders allemaal middelen hebben om te volgen wat je online doet. Gebruik CyberGhost VPN om je privacy te beschermen.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.
De top 4 wordt sinds 2008 gevormd door NU.nl, NOS, Telegraaf en AD. NU.nl staat sinds 2007 al op 1, in de twee jaren daarvoor was De Telegraaf de grootste online. Opvallend in de lijst is de gestage opmars van het AD en de tanende populariteit van De Telegraaf.
Je internetprovider, of ISP, is jouw poort tot het internet. Alles wat jij online doet, gaat via je provider. Dit betekent dat zij automatisch een hoop informatie over jou krijgen. Zolang jouw internetverkeer niet voldoende versleuteld is, kan jouw internetprovider het zien.
Open de Google-app of je Chrome-browser. Ga naar jouw account door op je profielfoto te klikken, rechtsbovenin. Kies in het menu voor “Zoekgeschiedenis”. Vervolgens zie je een overzicht van je gehele zoekgeschiedenis.
Kan mijn internetprovider zien wat ik online doe? Een internetprovider kan al jouw onvergrendelde internetverkeer zien, ook als je je thuisnetwerk zo goed mogelijk beveiligt. Denk aan e-mails die je verstuurt en websites die je bezoekt. De websites die jij bezoekt vragen je om het gebruik van cookies te accepteren.
Browsegeschiedenis wissen Chrome (Android)
Tik op Privacy en beveiliging. Tik op Browsegegevens wissen. Controleer of er een vinkje staat bij Browsegeschiedenis. Tik achter 'Periode' op het uitklapmenu en vervolgens op de periode waarvan u de geschiedenis wilt verwijderen.
Je profielen in Google-services bekijken en beheren
Ga op je Android-telefoon of -tablet naar je Google-account.Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.Scroll naar Je profielen.Tik daarna op Profielen bekijken.
1. Nauru (200 toeristen) Op Vaticaanstad en Monaco na is Nauru het kleinste land ter wereld en met een bescheiden aantal toeristen van 200, is het ook nog eens het minst bezochte land ter wereld.
Het kleine Transnistrië is vrijwel onbekend. Dit ministaatje heeft zichzelf onafhankelijk verklaard en beschikt over een eigen munt, president, regering en vlag. Het door vrijwel geen enkel ander land ter wereld erkend.
Lezers van de toonaangevende Britse reisgidsenreeks Rough Guides hebben Schotland uitgeroepen tot mooiste land ter wereld. Canada eindigde op de tweede plaats, Nieuw-Zeeland op de derde.
Maar er zijn wel 10 miljoen websites in Nederland. De KB heeft veel speciale webcollecties, bijvoorbeeld over blogs, corona en oude homepages.
Het aantal websites dat eindigt op . nl blijft toenemen. In 2021 zijn er 119 duizend . nl-websites bijgekomen, waardoor er nu ruim 6.231.000 .
Wereldwijd zijn er 966 miljard sites actief (waarvan er dagelijks 37.000 gehacked worden). De grootste en populairste site is Google. De zoekmachinegigant wordt op de voet gevolgd door Facebook en YouTube.
Hoewel de inhoud van (privé)whatsappgesprekken in principe gebruikt kan worden in een procedure, dient een werkgever erop bedacht te zijn dat het zonder toestemming inzien van whatsappgesprekken wel in het nadeel kan werken bij een ontslagprocedure.
Wettelijk gezien houdt niets je tegen om printstatistieken bij te houden. Máár je mag dat alleen doen om na te gaan hoeveel er wordt geprint en wat dat precies kost. Wat voor inhoud je medewerkers precies afdrukken, mag je níét monitoren. Ook individuele rapportages zijn in principe uit den boze.
Bedenk wel: de browser bewaart dan geen zoek- en navigatiegeschiedenis van je, maar je internetserviceprovider of werkgever kan toch volgen welke pagina's je bezoekt. Helemaal incognito ben je dus niet.