Chocolade is een bekende en zeer geliefde lekkernij en verkrijgbaar in de varianten puur, melk en wit. Van deze drie is melkchocolade het meest populair. Naturel of met extra toegevoegde smaken, veel verschillende merken.
Sindsdien heeft het bedrijf hieraan vastgehouden en het assortiment uitgebreid met nieuwe varianten, als puur (in een blauwe verpakking). Daar zijn later onder andere de volgende kleuren nog bijgekomen, groen (hazelnoot), geel (noga), oranje (karamel zeezout), turqoise (pecan kokos) en lichtgroen (amandel zeezout).
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Puur chili fudge roze peper
Deze Limited Edition is 'n knaller: chili fudge en roze peper in stevige, pure chocolade met 51% cacao.
„Tony's Chocolonely staat voor slaafvrije chocola”, vertelt directeur Eveline Raymans. „We hebben gekozen voor een kleur die opvalt.Toen we later ook pure chocoladerepen gingen verkopen, werd die verpakking blauw.” Dat die kleuren soms tot verwarring leiden, weet het bedrijf.
De reep van chocolademerk To'ak is met haar 260 dollar - omgerekend 229,29 euro - de duurste ter wereld. De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat.
Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld.
Lekkerste chocolade ter wereld
Als je een chocolaatje wilt met gezondheidsvoordelen, dan is pure chocolade de beste keuze. Zoekt u echter iets romigs en heerlijks, dan is witte chocolade de beste keuze. Welke soort chocolade je ook kiest, zorg ervoor dat je er met mate van geniet!
Je weet, Tony's heeft een missie: samen 100% slaafvrij de norm maken in chocolade. Dat doen we door boeren voor de lange termijn 'n hogere prijs te betalen voor hun traceerbare cacaobonen.
Wie zoet is krijgt letters… Maar dit jaar geen Tony's Chocolonely chocoladeletter in je reep. Met een unieke wikkel, al dan niet met de eerste letter van jouw voornaam, verras jij iemand met een lekkere chocoladereep. Tijdens pakjesavond mag hij niet ontbreken, deze heerlijke chocoladereep in verrassende smaken.
Terwijl de slagroom opgeklopt wordt kan je 1 reep Tony's Chocolonely alvast au-bain-marie smelten (kook water in een pan en plaats daarin een kommetje of andere pan met de reep chocolade zodat het smelt).
Je verlangt naar chocolade
Eigenlijk zou je dan best je Tony's of Leo vervangen door groene bladgroente, noten, zaden, vis, bonen, volkoren producten, avocado, yoghurt of banaan. Waarom? Omdat hier magnesium in zit, en dat is waar je in dit geval écht nood aan hebt.
Als je eet, duurt het een tijdje om de energie uit je voeding op te nemen. Daardoor is je bloedsuikerspiegel vlak na de maaltijd nog niet op peil. Hierdoor geeft het lichaam nog niet het signaal dat het genoeg heeft. Daardoor heb je behoefte aan snelle suikers, zoete dingen.
Kies voor een licht bier of een lichte wijn, want desserts met chocolade zijn best zwaar. Met een vin doux naturel zoals een Banyuls of Maury scoor je altijd. Het zijn lichte zoete wijnen die het bittertje van chocolade niet overstemmen.
De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak. Maikel Vet van MaDe Chocolaterie heeft de 2de prijs bij de 'Beste Bonbon van Nederland' 2022 gewonnen.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Bij Leonidas gebruiken we voor onze creaties uitsluitend chocolade op basis van 100% pure cacaoboter. Zowel voor het buitenlaagje als voor de vullingen.
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
In Armenië is de grootste chocoladereep ter wereld gemaakt. Dat maakte het Guinness Book of World Records zaterdag bekend. De reep reept weeg bijna 4500 kilo, is ruim 5 meter lang en bijna 3 meter dik.
Deze bescheiden chocolaatjes doen het prima bij de koffie, thee en zelfs bij de chocolademelk. Je kunt goed dooreten wanneer je zo'n dispenser in huis haalt, want deze bevat ongeveer 100 chocolaatjes van 9 gram.
Met de oneerlijke verdeling van onze 180 grams repen willen we alle chocofans op smakelijke wijze duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld ongelijk verdeeld zijn.
Tony's Chocolonely is een Nederlands bedrijf dat streeft naar 100% slaafvrije chocolade. Tony's Chocolonely Nederland B.V.