Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon.Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
De adertest. Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Paarsblauwe aderen wijzen op een koele ondertoon, groenblauwe aderen op een neutrale ondertoon.
Houd een stuk wit papier bij je gezicht.
Als je huid gelig of vaal lijkt naast het witte papier, dan heb je een warme ondertoon. Als je huid roze, rooskleurig of blauwachtig rood lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid grijzig lijkt, dan is je huid waarschijnlijk olijfkleurig met een neutrale ondertoon.
Je kunt nooit de juiste kleur foundation vinden als je niet weet wat jouw ondertoon is. Je ondertoon is koel (cool), warm of neutraal (neutral). · Koele ondertoon: Je hebt een coole ondertoon als je huid wat rozig/rood is. Als je kijkt naar de aderen in je pols dan zijn deze blauw.
De ondertoon van de huid is de warme, koele of neutrale kleurtint die door je gezichtshuid schijnt. Hoewel de kleur van je gezicht verandert door blootstelling aan de zon of door huidaandoeningen als rosacea of acne, is de ondertoon van je huid altijd hetzelfde.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
Het uitkiezen van je foundation doe je op basis van je huidskleur. Je huidskleur, en specifiek de ondertoon van je huidskleur, bepaalt namelijk welke kleur foundation het beste bij jou past. We maken onderscheid tussen warme (gele), koele (roze) en neutrale ondertonen.
Findation.com & Foundation Matrix
Het werkt vrij simpel: je vult de kleur, soort en het merk in van 1 (of meerdere) goede foundation(s) in die je al in huis hebt liggen. Vervolgens zoekt de site van een merk naar keuze of gewoon een hele lijst merken jouw foundation match van die andere merken.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
HUIDTYPE 1: mensen met rood of blond haar en lichte ogen hebben vaak een erg lichte huid met sproeten. Zij vallen onder huidtype 1: hun huid verbrandt altijd en wordt niet bruin. HUIDTYPE 2: blonde mensen met grijze, groene of blauwe ogen die huidtype 2 hebben, hebben ook een lichte huid.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Huidtype: Warme ondertoon
Warme ondertonen van de huid matchen perfect met warm bruine en warm blonde kleuren. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld amber, honing, en karamel kleuren. Naast de wat meer standaard kleuren, past de haarkleur warm rood ook perfect bij uw huidtype!
Lichte huid krijgt zijn kleur voornamelijk door het blauwachtig witte bindweefsel onder de dermis en door de hemoglobine in de bloedvaten van de dermis. Iemands huidskleur is niet overal op het lichaam gelijk. Zo is de huid op de handpalmen en voetzolen doorgaans lichter en van de genitaliën donkerder van kleur.
Soorten. Zoals de naam al zegt dient "foundation" "fond" als basislaag voor andere soorten make-up en zorgt het ervoor dat de huid er egaal in textuur en kleur uitziet en blijft zien. Foundation kan daarnaast ook zorgen dat een huid een iets lichtere of iets donkere tint krijgt.
Een Face Powder geeft extra dekking aan jouw make-up basis en kan oneffenheden bedekken. Daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen dat dichtbij de kleur van jouw foundation staat. Deze poeder is beter geschikt voor mensen met een droge huid. Dit omdat er meer oliën verwerkt zitten in dit product.
BB-crème staat voor 'blemish balm' (vlekkenbalsem) of 'beauty balm' (schoonheidsbalsem), en wordt gebruikt als moisturiser en om de huid te beschermen en corrigeren.
Kies voor onder je ogen een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je gezicht heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is. Heb je last van gemiddelde tot ernstige verkleuringen? Gebruik dan een concealer met meer pigment.
Wat is een concealer? Een concealer is een make-up product bedoeld om onvolkomenheden direct en gemakkelijk te bedekken. Donkere kringen, oneffenheden en rode vlekjes in het gezicht zijn met een concealer crème of stick eenvoudig te verdoezelen.
Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.
Of het nu met een warme of een assige ondertoon is, met blond zit je meestal goed. Koper- en roodtinten komen van nature het vaakst voor bij lichtere types en zullen je dus ook zonder twijfel goed staan. Ben je bleek en heb je blauwe ogen? Dan zit de kans erin dat je ook een donkerder bruin wel aankan.
Welke kleuren hebben de aderen die je ziet? Wanneer je aderen er blauw of paars uitzien, dan heb je een koele toon. Zien de aderen er groen uit, dan heb je een warme toon. Wanneer je moeite hebt met de kleur bepalen, heb je waarschijnlijk een neutrale toon.