De lastige fase van sprong 10 duurt bij de meeste dreumesen vijf weken, maar kan ook één of zes weken duren. Je herkent de lastige fase van de sprong aan dat je dreumes vaker bij je wil zijn, vaker last heeft van driftbuien, meer eenkennig is en slechter slaapt.
Rond deze tijd, als je baby 11 maanden is, maakt hij weer een mentale groeispurt door, oftewel een sprongetje in zijn ontwikkeling. Sprong zeven alweer. Hierdoor kan hij wat sneller moe en huilerig zijn.
Slaapregressies kunnen 2 tot 6 weken duren. Het goede nieuws is dat de meeste baby's niet door elke slaapregressie gaan die er is tussen de geboorte en 3 jaar.
De ontwikkeling van je baby: je baby is 10 maanden oud. Hij ontdekt waarvoor zijn duim dient. Met duim en wijsvinger kan hij nauwgezet alle kruimeltjes of andere zeer kleine voorwerpen van de grond oprapen.
Met potten en pannen spelen of zelf een boodschapje vasthouden maken je kind trots. Je kunt ook spelletjes doen waarbij je kind je nadoet: klappen in de handjes, zwaaien, geluidjes maken of woordjes zeggen. Je kind zal graag samen kijken in eenvoudige boekjes of luisteren naar een zelfverzonnen verhaaltje.
In totaal slapen baby's van 10 maanden ongeveer 14 uur per 24 uur. 's Nachts slaapt je baby de meeste uurtjes en waarschijnlijk kan hij al iets van 11 tot 12 uur achter elkaar slapen (jippie!). Je baby slaapt overdag 2 keer. De dutjes duren tussen een uur en anderhalf uur.
Groeispurt bij je baby (0-3 jaar) Broeken worden te kort, shirts zitten te strak en in een mum van tijd lijken ze centimeters te zijn gegroeid. In de eerste twee levensjaren krijgt een kind zijn eerste groeispurt. Voor je het weet is hij een stuk ouder, zelfstandiger en groter.
Voor het huilen gedurende de nacht kun je de regel aanhouden dat je je kind bijvoorbeeld maximaal 15 minuten laat huilen voordat je gaat kijken. Huilt ze langer, dan leg je haar zonder aandacht te geven (niet praten/zingen of oogcontact) terug in bed en je gaat gelijk weer weg.
Je kunt 2 à 3 flesvoedingen per dag geven, van 200 ml melk per voeding. Dit is een richtlijn. Neem voor persoonlijk advies over de frequentie en hoeveelheid melk contact op met het consultatiebureau. Wanneer je kleintje genoeg heeft gehad, geeft je baby dat zelf aan.
Temperament is de primaire, aangeboren manier waarop je baby reageert op haar omgeving. Het karakter van je baby wordt gevormd door haar temperament en haar omgeving. Een karakter is dus niet aangeboren, maar moet zich nog ontwikkelen. Het karakter groeit vervolgens door de jaren heen uit tot de persoonlijkheid.
Dit is volledig normaal in de emotionele ontwikkeling van je baby. Het begint vaak tussen de 6 en 9 maanden. De piek van deze verschijnselen vindt meestal plaats tussen de 10 en 18 maanden, en het is meestal volledig verdwenen wanneer je kindje 3 jaar oud is.
sprongetjes-methode leren alle baby's op ongeveer hetzelfde moment nieuwe dingen. Zo zijn er tien sprongen beschreven, verdeeld over de eerste twee jaar. Deze sprongen in de ontwikkeling zouden zorgen voor onrust bij je kindje.
Vaak ligt stress, angst of aangeleerd 'onhandig' slaapgedrag ten grondslag of bijvoorbeeld wakker worden door bedplassen. Het kind heeft overdag nauwelijks of geen klachten door het slaapprobleem. Slapen, eten, drinken, poepen en plassen zijn basisbehoeften in een mensenleven.
Dat is de welbekende '5-10 minuten regel', ook wel de gradual extinction of de gecontroleerde uitdoving genoemd.. Hierbij ga je elke 5 minuten terug om je baby of kind te troosten en het aantal minuten voer je stapsgewijs op. `Je laat je baby gecontroleerd huilen.
Baby's zullen in de eerste maanden regelmatig huilend wakker worden 's nachts, omdat ze willen drinken, omdat ze een volle luier hebben of omdat ze gewoon jouw nabijheid willen voelen. Maar het kan ook dat je baby huilt in zijn slaap, zonder wakker te worden. Dat kan keihard huilen zijn of een beetje jammeren.
Door overmatig gebruik van wipstoeltjes komt het steeds vaker voor dat baby's afgeplatte schedels hebben of een asymmetrische houding. Per jaar zijn er 20.000 gevallen van baby's met een scheef hoofdje bekend, terwijl dit vroeger incidenteel voorkwam.
Een regeldag herken je aan: Je baby huilt veel en is onrustig en hangerig omdat je kindje zich niet zo lekker voelt. De ontwikkelingen vragen nou eenmaal veel energie. Je baby wil continu drinken omdat je kindje hongerig is en meer energie nodig heeft voor de groeispurt.
Het verstoorde ritme kan doorbroken worden door opnieuw de regelmaat en voorspelbaarheid toe te passen. Voedingsritme Door een vast voedingsschema aan te houden, kunt u ritme creëren. Geef de voeding op vaste tijden en wijk maximaal een halfuur af van de vooropgestelde tijden. Werk dit voor het gemak uit in een schema.
9 t/m 12 maanden
Baby's van 9 tot 12 maanden hebben een gemiddelde slaapbehoefte van 11 uur in de nacht en 3 uur overdag verdeeld over 2 slaapjes. Een mooi schema zou daarom kunnen zijn: Tussen 6:00 en 7:30 start van de dag.
Baby wil niet slapen 9-10 maanden
Als hij of zij eenmaal staat weet hij of zij alleen nog niet goed hoe weer te gaan liggen, waardoor je ook vaker eruit zal moeten in de nacht. Deze slaapregressie tussen 9-10 maanden vindt meestal tussen sprong 6 (categorieën) en 7 (opeenvolgingen)plaats.