Om je schoenen, tassen en andere suède of nubuck accessoires te beschermen tegen water of vuil, kun je ze regelmatig inspuiten met de Collonil Carbon Pro Spray of de Collonil Nano Spray. De beschermlaag van beide sprays heeft een preventieve werking.
De beste spray op de markt is de Collonil Carbon Pro. De werking van de spray is gebaseerd op de Carbontechnologie waarbij zich eigenlijk een carbonstructuur over het materiaal heen vormt. Hierdoor heeft de spray een extreem lange werking en zorgt deze voor een extreem sterke beschermlaag over je schoen heen.
Bama Power Protector is een allround product. Biedt voor alle materialen en kleuren goede bescherming tegen vocht en vuil. Bama Super Combi Spray voor alle materialen. Deze spray van Bama voedt het leder, beschermt alle materialen en frist de kleuren weer op na gebruik.
Voor schoenen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Door uw schoenen in te spuiten met een impregneerspray beschermt u deze tegen vuil en water, wat de levensduur verlengt. Door dit regelmatig te herhalen blijven uw schoen goed beschermt tegen invloeden van buiten af.
Zoek je de beste impregneerspray om je kleding en schoenen mee te kunnen beschermen? De Nikwax Tech Wash & TX Direct pack van Nikwax is een goede keuze! Je krijgt gelijk twee bussen met goede impregneerspray opgestuurd, die beide net een andere werking hebben. Zo maak je je kleding waterproef en resistent tegen vuil.
Wij vinden de Nikwax Tech Wash & TX Direct de beste waterafstotende spray van 2022 omdat je daarmee je kleding in de wasmachine waterdicht maakt.
Een impregneerspray beschermt je schoenen, kleren en meubels tegen vocht en vuil. Op deze manier kun je de levensduur van je materialen verlengen. Met gekleurde impregneersprays kun je tegelijk ook de kleur van het materiaal behouden. Er zijn twee soorten waterdicht makende sprays op de markt.
Hoe vaak moet jij jouw schoenen insprayen? Om jouw schoenen optimaal goed te houden is het regelmatig gebruiken van een schoenenspray belangrijk. Iedere twee tot drie weken mogen jouw schoenen wel ingespoten worden. Na drie weken neemt het beschermlaagje af en kan er weer vocht en vuil door dringen.
Als je schoenen helemaal clean zijn, is het belangrijk om ze te gaan beschermen. Gebruik voor bescherming een impregneerspray, hiermee bescherm je de schoen tegen vuil en vocht en voed je het leer. Spray op 30 centimeter afstand en laat een half uurtje intrekken.
Daarom adviseren wij, vooral in de winter de schoenen regelmatig te impregneren, bij voorkeur na 10 maal dragen. Wanneer uw schoenen blootgesteld zijn geweest aan heftige regen of natte sneeuw, is het belangrijk dat u uw schoenen na het drogen onmiddellijk opnieuw impregneert.
Een vlek op je leren schoenen? Manusje-van-alles, Vaseline, does the trick. Smeer een beetje Vaseline op de vlek, laat het middeltje enkele uren zijn werk doen en ga dan met een droge doek over je schoenen. Bonus: Vaseline zorgt voor een waterdicht laagje!
Bijenwas is het perfecte middel om leer te onderhouden. Bijenwas wordt al honderden (zo niet duizenden jaren) gebruikt om leer te onderhouden. Ook is het zeer bekend als meubelwas of antiekwas.
Voeg een eetlepel bleekmiddel toe aan een liter water en roer goed. Doop een borstel of witte doek in het mengsel. Schrob met een draaiende beweging eerst het bovenwerk van de schoen schoon, gevolgd door de middenzool en de buitenzool. Spoel of poets zeepresten weg en laat de schoenen goed drogen.
Meng een paar eetlepels azijn in een kopje water met wat druppels afwasmiddel. Doop hier twee doekjes in en wring ze uit. Doe deze in de schoenen en laat het een nacht zitten. De volgende dag kunt u ze eruit halen.
Maak een sopje van groene zeep, gebruik een zachte borstel of doek, wrijf met de nerf mee en maak je schoenen daarna goed droog. Voor hardnekkige vlekken in leren schoenen kan je ook pure groene zeep even in laten trekken in de vlek, daarna met een vochtige doek afnemen en de schoen droog maken.
Let op, gebruik nooit te veel schoensmeer omdat anders het leer dichtgaat en niet meer kan ademen. Daarnaast blijft vuil sneller aan u schoenen plakken. Laat het schoencrème een half uur intrekken en blink dan uw schoenen op met een droge doek.
Om je schoenen zo mooi mogelijk te houden, adviseren we je je schoenen na ongeveer 10 keer dragen opnieuw in te sprayen en dit telkens te herhalen. Check je witte schoenen na het dragen ook altijd even, want zo voorkom je dat er een vlek intrekt en je deze er nooit meer uit krijgt.
Een spray speciaal voor suède biedt uitkomst, zoals de Collonil Suède + Nubuck Spray. Deze suède spray bevat een extra kleuractivering die helpt de kleur van je suède schoenen als nieuw te houden. Het is hierbij wel belangrijk om een suède spray te kiezen in een kleur die matcht met de kleur van je schoenen.
Impregneersprays bevatten typisch fluorhoudende harsen en een oplosmiddel. Als zij in een gesloten ruimte gebruikt worden, kunnen er bij het inademen heel kleine druppeltjes tot diep in de longen doordringen en er een chemische longontsteking veroorzaken.
Impregneren betekent het doordringen van een materiaal met een andere stof. Het is een algemene techniek om materiaal waterafstotend, schimmelwerend, brandvertragend, graffitiwerend of meer van dergelijk gewenste eigenschappen te geven.
Over het algemeen houden we de regel aan van één keer per 3 a 4 jaar impregneren. Een tent is goed geïmpregneerd wanneer het water direct van de stof afdruppelt. Het is belangrijk om lekkage voor te zijn. Wanneer je tent begint te lekken ben je namelijk al te laat.
Waterdichtheid van kleding
Bij een waterkolom vanaf 1.000 mm (1 meter dus) wordt het als waterdicht aangemerkt. Daaronder, dus bij een waterkolom van 0 tot 1.000 mm, mag de stof als waterafstotend aangeduid worden, maar niet als waterdicht.
Als je je schoenen wilt beschermen tegen water en vuil kun je naast regelmatig onderhoud voor extra bescherming kiezen door je schoenen en laarzen te impregneren. Deze krijgen verschillende namen als “waterstop”, “invulner”, “anti-rain” of “waterproofer”. Er zijn verschillende soorten impregneer spray.
Nieuwe banken zijn vaak geïmpregneerd. De DWR (durable water repellent) is echter niet permanent en verdwijnt tijdens het gebruik en door het reinigen. Hierom is het aan te bevelen de bank opnieuw te impregneren. Geïmpregneerde banken blijven langer mooi en zijn makkelijker te reinigen.