Waterijs, zoals een raket, is de verstandigste keuze. Een waterijsje bevat ongeveer 50 calorieën per ijsje. Sorbetijs komt hierna: 2 bolletjes sorbetijs bevatten ongeveer 90 calorieën (zonder hoorntje). Yoghurtijs levert iets meer energie dan sorbetijs.
Waterijs of sorbetijs zijn jouw beste ijsvrienden, ze bevatten namelijk de minste calorieën. Van 1 bolletje ijs kun je evenveel genieten als van 2 (of meer) bolletjes. Kies voor een bekertje in plaats van een hoorntje. Het hoorntje levert namelijk ook calorieën.
Het minste suiker zit in een waterijsje of sorbetijs dat gemaakt is op basis van fruit. Dit is te herkennen aan de stevige, niet-glimmende structuur. In dit ijs is geen room of melk toegevoegd en ook geen vet, hierdoor bevat het relatief weinig calorieën.
Vitamines en mineralen
In ijs zit veel melk en room. Deze ingrediënten bevatten veel vitamine D, vitamine A, calcium, vitamine B2 en fosfor. Daarnaast ligt het aan de smaak van het ijs, welke extra vitamines je binnen zult krijgen. Vanille bonen bevatten bijvoorbeeld veel antioxidanten en wat magnesium.
Een softijsje van 75 gram bevat namelijk 154 kcal en een bolletje roomijs 102 kcal. Dat lijkt dus een betere keuze, maar een bol roomijs is slechts 50 gram, dus 75 gram roomijs bevat ook 153 kcal. Ga je vaak voor 2 bollen?Dan is softijs dus wel net een betere keuze op de calorieënteller.
Vaak wordt ijs gezien als een traktatie die je jezelf niet elke dag kan veroorloven. Maar wist je dat er juist ook (gezondheids)voordelen zitten aan het eten van ijs? Er zijn genoeg redenen om jezelf wat vaker te trakteren op een heerlijk bolletje ijs.
Wie willen afvallen en voor minder calorieën kiest, kan het beste gaan voor waterijs of sorbetijs. Een waterijsje bevat meestal zo'n 40 calorieën en een bolletje sorbetijs bevat ook 40 calorieën. Wie voor yoghurtijs kiest, gaat flink omhoog in het aantal calorieën: een bolletje telt 70 stuks.
De horecavariant van Magnums is groter
Eén ijsje zorgt voor eenvijfde van je aanbevolen dagtotaal. Verrassender is misschien dat suiker rijker aanwezig is dan vetten. Voor elke 3 gram vet zit er iets meer dan 4 gram suiker in een Magnumijsje. Daardoor lopen alles bij elkaar de calorieën aardig op.
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
Uit het onderzoek blijkt het ijs van Ben & Jerry's de meeste calorieën, suikers en vetten te bevatten. De absoluut grootste boosdoener is Ben & Jerry's Peanut Butter Cup, met maar liefst 1400 calorieën per 465ml.
Wonderbaarlijk, waterijsjes zonder suiker? Bij Slimpie kan het gewoon. In één doos zitten vier verschillende smaken: cola, aardbei, sinaasappel en citroen.
Waterijs, zoals een raket, is de verstandigste keuze. Een waterijsje bevat ongeveer 50 calorieën per ijsje. Sorbetijs komt hierna: 2 bolletjes sorbetijs bevatten ongeveer 90 calorieën (zonder hoorntje). Yoghurtijs levert iets meer energie dan sorbetijs.
IJsjes met minste calorieën
Je raadt het misschien al: een raketje is de gezondste keuze. Dit waterijsje bevat slechts 39 calorieën per ijsje. Dat is bijna niks! Ook zitten er maar weinig calorieën in een perenijsje, namelijk 50 kcal.
Roomijs (wat bestaat uit minstens 50 procent melk) bevat 100 calorieën per bolletje. Softijs scoort het hoogste op de calorieën: 154 calorieën per toef. Hierdoor kan een softijsje het beste een weekkeuze zijn.
De Magnum Almond is goed voor zo'n 231 kcal. Magnum White bevat 237 kcal.
Af en toe een ijsje of sorbet eten kan absoluut geen kwaad, maar je overdrijft best niet met de hoeveelheid. Let ook op voor toppings die veel extra calorieën en suikers bevatten zoals slagroom, chocoladesaus of nootjes. Werk je ijsje liever af met vers fruit.
Yoghurtijs
Er zit minder verzadigd vet in yoghurtijs dan in roomijs, maar nog wel een grote hoeveelheid suiker. Een bolletje yoghurtijs bevat ongeveer 12 gram suiker (drie suikerklontjes) en 1,8 gram verzadigd vet.
Koelen bij blessures zou de pijn en zwelling verminderen, ontsteking dempen en verergering van klachten voorkomen. De zwelling zou de weefsels 'weker' maken en daardoor kwetsbaarder. Daarom zou zwelling zoveel mogelijk voorkomen moeten worden door te koelen.
Frisdrank is eigenlijk een no-go tijdens een dieet. Kun je echt niet zonder? Kies dan voor de light variant, omdat deze vaak geen calorieën bevatten.
Gezonder en minder eten is het belangrijkste als je wilt afvallen. Door te sporten of te bewegen verbrand je meer calorieën, dit kan dus wel goed helpen bij het afvallen. Maar afvallen door alleen bewegen kost heel veel tijd. Het is daarom van belang om minder te eten dan je verbrandt.
Het gaat op de rest van je eten liggen en dan gaat het gisten.Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel en kun je zelfs aankomen. Daarom is het goed om even een uurtje te wachten voor je een fruitig toetje pakt.
Vla bevat net als melk eiwit, vitamines B2, B12 en calcium.Dat zijn voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam.Toch staat vla niet in de Schijf van Vijf.Het bevat namelijk veel suiker.
Ineens veel zin hebben in ijs zou erop kunnen wijzen dat je last hebt van bloedarmoede en een tekort aan ijzer. Mensen krijgen al snel te weinig ijzer binnen. Ook een heftige menstruatie kan al snel zorgen voor een ijzertekort.