Wat is melkchocolade en waarom is deze zo populair? Chocolade is een bekende en zeer geliefde lekkernij en verkrijgbaar in de varianten puur, melk en wit. Van deze drie is melkchocolade het meest populair. Naturel of met extra toegevoegde smaken, veel verschillende merken.
De smaak van pure chocolade. De donkere chocolade heeft een intense smaak. Deze variant bevat meer cacao en minder suiker, waardoor deze niet alleen minder zoet smaakt, maar je de echte smaak van de cacao goed proeft. Vaak wordt er gedacht dat de smaak bitter is, maar dat hoeft niet zo te zijn.
Milka Alpenmelkchocolade is onmiskenbaar Milka vanwege de heerlijk zachtsmeltende chocolade. Om Milka - stukje voor stukje op de tong te laten smelten en altijd even lekker te laten smaken, gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten. Milka is een traditioneel product.
Toblerone is bedacht door de heren Theodor Tobler en Emil Baumann uit Bern in 1908. De naam is een porte-manteau van de namen Tobler en het Italiaanse woord torrone, wat een soort noga is.
Kinder-kwaliteit
Sinds het allereerste begin hebben we gebruik gemaakt van hoogwaardige ingrediënten om onze chocolade lekker te maken en kinderen heerlijk plezierige ervaringen te bezorgen. De typische smaak heeft al gezorgd voor miljoenen momenten van plezier.
Voor wie dus vraagt naar de beste chocolades kunnen we absoluut niet één merk aanraden. Ja, we hebben zo onze voorkeuren, momenteel vinden we Dandelion bijvoorbeeld helemaal geweldig. En Soma, wereldtoppers uit Canada . En ohja, de Guasare van Soma is ook bekroond tot beste chocolade ter wereld…
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Omdat je met enkel met cacao en wat suiker ook al honderden verschillende smaken kunt proeven, puur vanuit de cacao & afhankelijk van de herkomst.
De 4000 jaar oude geschiedenis van chocolade begon in het oude Meso-Amerika, het huidige Mexico. Daar werden de eerste cacaoplanten gevonden. De Olmeken, één van de oudste beschavingen in Latijns-Amerika, waren de eersten die chocolade maakten uit de cacaoplant.
Bij Leonidas gebruiken we voor onze creaties uitsluitend chocolade op basis van 100% pure cacaoboter. Zowel voor het buitenlaagje als voor de vullingen. Leonidas, dat is 100% kwaliteit en traditie. De kwaliteit van Leonidas zit dus in de pure cacaoboter, zonder ook maar een druppel palmolie.
Kassa testte bonbons van zes verschillende winkels, zoals Godiva en Jamin. De bonbons van Chocolate Company kwamen als beste uit de test en kregen van de beroemde chocolatier Kees Raat maar liefst een negen. Hij vertelt in Kassa waarom: “De bonbons zijn heel erg mooi gemaakt, het is echt klasse.
Het beste antwoord. Er zijn in chocolade net zoveel prijsverschillen en kwaliteitesverschillen als in wijn. Net als de druif bij de wijn, is de cacaoboon de bepalende factor voor de prijs. Je hebt veel cacaobomen/-bonensoorten en sommige bonensoorten zijn zelfs zeldzaam en daardoor erg duur.
MARS. Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.
Deze chocolade staat bekend om zijn pure vorm en de 70% is voor de chocolade liefhebbers een “instapmodel”. Ik kan dit beamen. Het is erg lekker en zou, als ik niet oppas, een hele reep kunnen opeten. Zoals al eerder genoemd is dat niet aan te raden omdat er vrij veel kcal in een stukje chocolade zit.
De doosjes van 900 gram (reken maar uit, hihi) zijn verkrijgbaar in de smaken melk, puur of 10 smaken gemixt (melk, melk karamel zeezout, melk noga, melk hazelnoot, puur amandel zeezout, donkere melk, puur, donkere melk pretzel, wit en wit framboos knetter). Waar en wanneer zijn de nieuwe Tiny's verkrijgbaar?
Pure chocola schijnt gezond te zijn. Dat komt door de antioxidanten in de cacao, de flavonoïden. Uit onderzoek blijkt dat de specifieke flavonoïden in cacao (flavanolen) een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten en diabetes zouden kunnen voorkomen.
Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.
Alle soorten pure chocolade zijn koosjer. Daarnaast zijn alle merken chocolade met K stempel erop ook koosjer. Dat zijn de meeste bekende merken gewoon. Alle soorten chocolade zonder alcohol zijn halal.