Snijd een bolletje doormidden en beleg met de kroket. Smeer er wat mosterd én mayo op en klaar is je broodje kroket! Over de smaak van de Black Angus croquet kan ik je vertellen dat hij echt heel erg vlezig is. Op een positieve manier.
Welke saus bij de frikandel
Een frikandel is ook lekker met mayonaise, pindasaus, ketchup of curry. Daarnaast is een frikandel op een broodje ook echt een aanrader.
Veel snackbars gebruiken gewoon curry ketchup, wat sla onder de carrero ( de diepvries snack die hiervoor gebruikt wordt) en sommigen doen er rauwe ringetjes ui, plakjes tomaat en/ of komkommer / augurk.
Het zal je niet ontgaan zijn dat onze bitterbal een ronde variant is van de kroket. En die hebben we hoogstwaarschijnlijk te danken aan de Fransen. De kok van Lodewijk XIV schreef in 1705 een kookboek, Le Cuisinier Royal et Bougeois.
De bitterbal is in alles hetzelfde als de kroket. Alleen de vorm is anders. Als u een bitterbal en kroket van hetzelfde merk in hetzelfde vet zou bakken dan zou er geen verschil in smaak zijn. De bitterbal dankt haar naam trouwens aan het bittertje.
Er is oprecht geen enkel ingrediënt en/of gerecht dat niet gebaat is bij een klodder satésaus. Natuurlijk heb je de voor de hand liggende dingen als patat of een kipspies, maar probeer absoluut ook eens een tosti. En dan hoeft het niet eens een tosti te zijn met kip, taugé en die hele mikmak.
Zoals de naam doet vermoeden is Frikansaus een saus voor frikandellen. Frikansaus is niet nieuw, toch kent maar een beperkt gedeelte van de Nederlandse snackers de saus. De saus van leverancier Oliehoorn is eerder in productie geweest en was toen vooral in het oosten van het land populair.
Het Nederlandse kapsalon op een broodje, dat is een broodje Mitraillette zoals ze dat in Brussel ooit bedacht hebben. Een half stokbrood belegd met wat sla of andere groenten, een frituursnack, frietjes, kaas en een gulle portie saus.
Hela Speciaalsaus is een snacksaus op basis van Hela Kruiden Ketchup Curry, fritessaus en stukjes ui.
Net als vorig jaar zijn de frikandellen van de Belgische fabrikant Vanreusel verkozen als lekkerste. Het onderzoek werd gedaan door het Centrum… Snackfabrikant Vanreusel heeft de lekkerste frikandellen Na de oliebollen, friettest en haringtest heeft het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) frikandellen getest.
Wat het aantal calorieën betreft is er weinig verschil. Een broodje kroket bevat gemiddeld 312 calorieën en een broodje kaas bevat gemiddeld 305 calorieën.
Een wit broodje kroket bevat zo ongeveer 336 kcal. Vaak hoor je over de vergelijking met een broodje 48+ kaas, dat gezonder voelt maar als het rijk belegd is ook de 300 calorieën kan aantikken. Bovendien bevat een kroket minder verzadigde vetten dan kaas en zit er een aardige hoeveelheid ijzer in.
Oliehoorn wimpiesaus is een zoete, pittige saus voor bij frites, gefrituurde vis en snacks. De saus bestaat uit een mix van fritessaus en curry plus toegevoegde zoet-pittige cherrypepers en kruiden. Hierdoor krijgt de saus een extra authentieke 'bite'.
Voor wie een patatje oorlog niet gewelddadig genoeg is: patat met mayo, curry, saté en ui. Ook bekend onder de naam 'Patat revolutie'. Gaat in Den Haag door het leven als 'Patat ziekenhuis'.
Als je in de snackbar een 'Jos Brinkie' bestelde, wist iedereen wat dat was: een frikandel met pindasaus.
Een kroket kan op veel verschillende manieren gevuld worden. Hier kun je geheel je eigen draai aan geven. Zo zijn er vlees-, kaas- en groentekroketten. De traditionele Nederlandse kroket is de rundvleeskroket, dus gevuld met rundvlees.
Ze halen het beste in elkaar naar boven en ze zorgen ervoor dat de smaak intensiveert. Nog een leuk weetje is dat mosterd een super gezond product is vol belangrijke mineralen en het zorgt voor een snellere afbraak van vetten. Je kan dus zonder zorgen onbeperkt mosterd eten bij jouw kroketten van de Bourgondiër!
Varianten. Een vleeskroket is een kroket die als vulling een salpicon van vlees heeft. Een goulashkroket is een kroket die als vulling een salpicon van vlees en goulash heeft.
Volgens de verpakkingen zit er gemiddeld 10% vlees in de kroketten, maar in 13 van de 15 gevallen is een groot deel niet traceerbaar. In de Markant, Perfekt, Plus en Beckers rundvleeskroketten treft de Consumentenbond zelfs maar 1,5 gram vlees aan, in plaats van de 10,5 gram die het etiket belooft.
Deze kroket dankt zijn naam aan de structuur van het vlees dat als gegaarde “draadjes” in de ragout te vinden is.