De meeste mensen kiezen voor een dikte tussen de 130 gram en 150 gram. Bij woningen die wat ouder zijn, kan het nodig zijn om voor renovlies behang te kiezen met een dikte van 200 gram. Dit hoeft bij nieuwbouwwoningen echter niet, omdat de muren veel minder ruw zijn.
Beste vliesbehang om kleine oneffenheden weg te werken – Renovlies van Renostuc. Wil je de muren van je woning grondig renoveren met professioneel vliesbehang? Dan raden we Renovlies vliesbehang van Renostuc aan. Dit is een professioneel vliesbehang met een werkbreedte van 1 meter.
Volgens dikte
Renovatievlies vind je doorgaans in diktes van 120 tot 280 gram. Een dun vlies van 120 of 150 g kan je gemakkelijk plaatsen. Deze diktes zijn geschikt als je enkel kleine oneffenheden wil verstoppen en het oppervlak wil klaarmaken voor schilderwerk.
Bekijk wel goed welke dikte u neemt. Vliesbehang wordt veel toegepast in de 150 grams kwaliteit. Dit is voor normale omstandigheden prima, maar bij slechte muren wordt een 180 grams of dikkere variant aangeraden.
Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende diktes. De meeste mensen kiezen voor een dikte tussen de 130 gram en 150 gram. Bij woningen die wat ouder zijn, kan het nodig zijn om voor renovlies behang te kiezen met een dikte van 200 gram.
Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt. Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen. Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.
Heeft u een egale ondergrond (nauwelijks oneffenheden of putjes) en wilt u als eindresultaat een gladde uitstraling? Dan kiest u tussen glasvliesbehang of renovlies behang. Renovlies is sterker en dekt beter dan glasvlies behang. Glasvliesbehang is wel goedkoper.
Kan ik zelf renovlies behang aanbrengen? Ja, renovlies kunt u zelf aanbrengen. Ook de beginnende behanger!
Zorg ervoor dat de te behangen ondergronden vlak en egaal van kleur zijn. Bij donker vliesbehang (zwart) zijn de naden soms iets meer te zien. Als je dit wilt voorkomen kies er dan voor de ondergrond bij de naden dezelfde kleur als het behang te geven.
Meestal kun je volstaan met twee lagen verf, maar in sommige gevallen zul je drie of zelfs vier lagen verf nodig hebben. Dit is afhankelijk van de kwaliteit verf, de kleur van de ondergrond en de kleur van de afwerklaag.
Het beste behang voor slechte muren is renovlies behang en we laten je er alles over zien. Voor kleine scheurtjes tot 4 mm en overbruggingen is een stevige behang zelfs nog beter dan stucwerk.
Het thermisch renovatievlies (8200) 300gram is een duurzaam en vooral sterk binnenisolatie bekledingsmateriaal voor muren en plafonds. Thermisch renovatievlies bespaart energie daar het de warmte energie terug de kamer in stuurt. Zo blijft de warmte voor het opwarmen van de ruimte behouden.
Renovlies behang aanbrengen, is allesbehalve moeilijk. Je kunt het natuurlijk ook laten doen door een professional, maar het is niet nodig. Als je zelf een beetje handig bent, en je gebruikt de juiste producten, is renovlies behangen prima zelf te doen.
Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.
Maar kan je een plafond afwerken met renovlies? Hoewel er bedrijven zijn die dit uitvoeren, raden wij het niet aan. Het grote voordeel van renovlies is het gladde en naadloze resultaat. Bij plafonds is dit resultaat lastig te bereiken.
De prijzen van het renovliesbehang variëren van 5 euro per m2 tot aan 16 euro per m2. Afhankelijk of u er voor kiest de behangen wanden meteen van een verflaag te voorzien of dit zelf te gaan doen. Wat ook de prijs beïnvloed is de keuze van de kwaliteit van het fleecebehang.
Wil je renovlies afwerken met een andere kleur? Bij donkere of felle kleuren brengen we altijd 2 verflagen aan. Na de eerste keer sausen komen we vaak nog kleinigheden tegen, deze vallen pas op na de eerste verflaag met kleur. Door het renovlies behang tweemaal te sausen met kleur krijg je het beste resultaat.
Met grondverf ga je geen naden dekken, je maakt ze wel sneller zichtbaar. Als je eerst plamuurt, dan vul je de structuur van het vliesbehang ook op. En dan blijft dat achteraf ook zichtbaar. Een smalle naad kan je plamuren met polyfilla met verf ipv water.
Wellicht heeft u toch verhalen gehoord over de eventuele nadelen van renovlies. Zo zouden de naden van de banen vaak toch zichtbaar zijn, zouden er plooien ontstaan in de hoeken en zou het eindresultaat nooit zo strak zijn als bij stucwerk.
Ook gebeurt het regelmatig dat er scheuren zichtbaar zijn na gebruik van renovlies. Tenslotte is er bij renovlies geen mogelijkheid om erover heen te stucen. Wanneer je eenmaal gekozen hebt voor renovlies kun je het niet alsnog herstellen met stucwerk.
Stucwerk is een ideale ondergrond voor het aanbrengen van glasvezelbehang, mits het mooi egaal is. Kleine krassen en scheuren zijn daarbij geen probleem en kleine oneffenheden kunnen eventueel glad geschuurd worden.
Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang is dat glasvezelbehang een motief/patroon bevat. Glasvezelbehang wordt voornamelijk gekozen bij het behangen van de wanden van bestaande woningen, omdat er hier weinig risico is met werken. Dit betekent dat er minder snel scheurtjes in de wanden komen.
Vliesbehang is eigenlijk een gewoon soort behang van 52 cm breed. Het is al afgewerkt en na het behangen hoef je er niets meer aan te doen. Het wordt vliesbehang genoemd omdat de achterkant van vlies gemaakt is. En dat terwijl de voorkant van papier is en bijvoorbeeld een motief heeft.
Vliesbehang is veel sterker dan papierbehang. Het bestaat dan ook uit cellulose, polyester en textielvezels, die stevig in elkaar haken. Net daardoor beschermt vliesbehang een gepleisterde muur tegen schokken en krassen: het kan hier en daar wel een stootje opvangen.