MELKCHOCOLADE 30% (suiker, cacaoboter, cacaomassa, afgeroomde MELKPOEDER, BOTERCONCENTRAAT, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; vanilline), HAZELNOTEN 28,5%, suiker, palmolie, TARWEMEEL, WEIPOEDER, magere cacao, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; rijsmiddel : natriumwaterstofcarbonaat ; zout, vanilline.
PROEF DE SCHOONHEID !
Want proeven van een Ferrero Rocher brengt een ware smaakexplosie teweeg: een volledige knapperige hazelnoot in de kern, een heerlijk smeuïge hazelnootvulling, een krokant wafeltje als omhulling, en dit alles bedekt met een laagje chocolade en licht geroosterde notenstukjes.
Wikipedia omschrijft het als volgt: “Raffaello is een bolvormig snoepje van kokosnoot- amandel dat de Italiaanse fabrikant Ferrero in 1990 op de markt bracht. De praline bestaat uit een bolvormige wafel die is gevuld met een witte melkcrème en wit geblancheerde amandelen.
Maar hoe worden ze nou eigenlijk precies gemaakt? De basis is een geroosterde hazelnoot die is omhuld met een dikke laag hazelnootcrème en gianduia-chocolade. Hieromheen zit dan weer een knapperig wafelomhulsel en als laatste een royale laag melkchocolade met stukjes hazelnoot.
Giovanni Ferrero is een telg van de bekende chocoladefamilie Ferrero en staat sinds de dood van zijn vader en broer aan het hoofd van het familiebedrijf. Je kent het bedrijf niet alleen van de snoepjes die zijn naam dragen, de ferrero rocher, maar ook van Nutella, Kinder Chocolade, Mon Chéri, en Tic Tac.
Ferrero legt prijs zelf op
"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten. Eerder trok de Belgische toezichthouder FAVV de vergunning van de fabriek in.
Veiligheidswaarschuwing: melksporen in pure chocolade Ferrero. De chocolade van Grand Ferrero Rocher Dark bevat mogelijk sporen van melk en kan daardoor potentieel gevaarlijk zijn voor mensen met een melkallergie. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
De producent van Kinder-chocola Ferrero roept uit voorzorg verschillende producten terug na meerdere salmonellabesmettingen. Gisteren werd bekend dat twee Nederlandse kinderen zijn besmet met de bacterie.
PS: We vragen het tevens na voor de overige producten van Ferrero, want daar is niet op ingegeaan door Ferrero zelf. 2e Reactie van Ferrero: Door deze bevestig ik u dat Raffaello inderdaad vrij van dierlijke en alcoholische bestanddelen is.
EEN FIJN WAFELTJE MET KOKOS EN AMANDEL
Het recept van Raffaello, dat getuigt van de knowhow van Ferrero, verenigt een waaier van smaken en texturen, tot ieders plezier.
De originele Raffaello zijn niet glutenvrij vanwege het wafeltje dat in het recept is gebruikt.
In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.
Chocolademaker Ferrero vraagt om zijn bekende Kinder-eieren terug te brengen naar de winkel. In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs.
Ferrero Rochers zijn niet glutenvrij, daarom lijkt het voor veel mensen onmogelijk om de smaak weer te ervaren.
Salmonella uitbraak in Europa
Na een reeks Salmonella-uitbraken in verschillende lidstaten, werd een onderzoek uitgevoerd met als doel een gemeenschappelijke bron te identificeren. Het onderzoek wees naar Ferrero 'Kinder Surprise' Chocolade eieren als verdacht levensmiddel.
Specialisatie. Ferrero is gespecialiseerd in de verwerking van cacao, hazelnoten en melk. Het bedrijf is voornamelijk bekend van de merken Nutella , tic tac, Kinderchocolade en Ferrero Rocher.
Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.
NVWA adviseert nog steeds geen chocolade uit fabriek te eten
Vanwege de uitbraak zijn inmiddels alle producten, waaronder Kinder Surprise-eieren, Kinder Suprise Maxi en Kinder Schoko-bons, uit de schappen gehaald.
Bij Ferrero staan kwaliteit, voedingsveiligheid en de zorg aan onze consumenten centraal. Indien u de producten heeft gekocht die deel uitmaken van de terugroepactie (Kinder Surprise, Schoko-Bons, Mini Eggs, Mix Peluche, Happy Moments), kunt u de consumentendienst van Ferrero contacteren.
Voor alle duidelijkheid: met producten als Kinder Bueno of Kinder Melkschijfje is tot nader order niets mis. Die producten worden namelijk in een andere fabriek gemaakt.
Salmonella aangetroffen in Kinder Surprise uit België: 'Ook onderzoek in Nederland' In België en Groot-Brittannië worden inwoners opgeroepen onder meer geen Kinder Surprise meer te eten. De chocolade-eieren worden gelinkt aan een grote salmonella-uitbraak in meerdere Europese landen.
Superieure melkchocolade 47% (suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), magere melkpoeder, suiker, plantaardige vetten (palm, shea), boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline.