De DUO LNB is een dubbele ontvangstkop voor ontvangst van de Astra 1 en Astra 3 satelliet in één schotel, dit zijn de satellietposities op 19.2 en 23.5 graden Oost.
Wil je echter zonder vertraging kanalen van verschillende satellieten ontvangen, dan is een LNB die twee satellieten tegelijk kan besturen de beste keuze. De monoblock LNB, bijvoorbeeld, is hier ideaal voor. Bovendien kan hij rechtstreeks op de ontvanger worden aangesloten, zodat je geen multischakelaar nodig hebt.
Transponder 3225, gewijzigde symbol-rate: ASTRA 23,5 – 12.187 – H – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK. Zenders op deze transponder: Nederland 1 HD, Nederland 3 HD, Veronica HD/DisneyXD, Net5 HD, AT5, Een HD, Canvas HD, FOX Sports International (2) HD, 24Kitchen en HBO (1) HD.
Voor de ontvangst van de populaire Nederlandse zenders in HD dien je ontvangst te hebben van Astra 3. Deze satelliet bevindt zich op 23.5 graden oost ten opzichte van het zuiden. In het grootste gedeelte van West-Europa kun je het signaal ontvangen met een standaard 64cm schotelantenne.
Voor de regionale zenders en de HD-zenders heeft u een Duo LNB nodig. Deze ontvangt signalen van de ASTRA 19,2 en ASTRA 23,5. De Duo LNB is te koop met met de volgende uitgangen 1, (Singel) 2, (Twin) of 4, (Quad). Let er op als u een schotel heeft van 60cm neem dan ook een passende LNB hier voor.
DiSEqC (Digital Satellite Equipment Control), uitgesproken als "Dai-sek" is een communicatieprotocol tussen een satellietontvanger en mechanismen als een satellietschakelaar of een antennerotor. Het protocol maakt gebruik van de coax-kabel om data en signalen heen en weer te sturen en om spanning te leveren.
Check 2: Focus op de LNB bijstellen
Je LNB staat, als het goed is, ingespannen op het pootje van de LNB dat gemarkeerd is met '23,5'. Goed om te weten: de LNB hoort schuin te staan. Hoe schuin? 12 graden linksom gedraaid, als je recht voor de schotel staat.
Gelukkig is dit door u zelf te herstellen door het GRATIS downloaden en installeren van de juiste software. Deze update zorgt ervoor dat het zoeksysteem van Teleco de nieuwe instellingen van Astra 3 weer kan vinden.
Het beste antwoord. Voor het ontvangen van de Astra 1 en 3 heb je een duo lnb (kop) nodig. Daar zitten twee koppen in die op de juiste afstand staan op de satellieten op zowel 19.2 als 23.5 te ontvangen. Aannemende dat je een HD abonnement van Canaal Digitaal hebt, is het verstandig om ook daar de lnb te kopen.
Belangrijk: Om de signaalsterkte te kunnen zien moet je de DiSEqC-instellingen goed zetten bij menu-optie "DiSEqC 1.0". Dit is afhankelijk van het type schotel dat je gebruikt, met de standaard schotel met DuoLNB/TripleLNB is dit als volgt: ASTRA1 19.2E: DiSEqC A. ASTRA2 28.2E: DiSEqC C (optioneel)
O.a. Discovery HD, National Geographic HD, RTL 4 HD,RTL 5 HD, RTL 7 HD, NET5 HD, SBS6 HD, NED 1 HD, NED2 HD, NED 3 HD. Ook het 2e kanaal van Eredivisie live voetbal is hier beschikbaar. Duidelijk is weer te zien waar in Europa de zenders te ontvangen zijn.
Richt de schotel eerst pal op het zuiden. Draai hem langzaam naar links (gezien van achter de schotel), richting het oosten. Wanneer je de satelliet ASTRA 3 tegenkomt, zal de signaalsterkte omhoog springen. Draai de schotel nu voorzichtig zó, dat het signaal het hoogst is.
Druk op de afstandsbediening van de ontvanger op de menuknop; Selecteer 'Instellingen' en druk op 'Installatie'; Selecteer 'Zenderlijst inladen' en druk op 'Ja, opnieuw scannen'; De ontvanger gaat nu de nieuwe zenderlijst inladen.
Voor de ontvangst van de Astra 1, 2 en 3 satelliet adviseert DeSchotelShop minimaal een 70 cm schotel, indien u deze kwijt kunt. Voor de ontvangst van de Hotbird satelliet adviseren we (minimaal) een 80 cm schotel.
Met een DUO LNB heeft u ontvangst van de Astra 1 en Astra 3 met 1 schotel. De DUO LNB's zijn leverbaar met 1,2 of 4 uitgangen. Met een Triple LNB heeft u ontvangst van de Astra 1, Astra 2 en Astra 3.
De DUO LNB Quad beschikt over vier uitgangen waar u coaxkabels op kunt aansluiten. Zo kunt u maximaal vier ontvangers in huis voorzien van radio- en tv-signalen, of u kunt op twee ontvangers met opnamemogelijkheden onafhankelijk kijken naar televisie en opnemen.
De schotel MOET buiten staan ! (lijkt mij wel handig) • De coaxkabel van de schotel mag niet langer zijn dan 30 meter vanaf de receiver. De schotel moet voor de Astra 19.2°/ 23.5° minimaal een diameter van 60 centimeter hebben. Zorg ervoor dat de schotel vrij zicht heeft, dus geen bomen, panden, etc.
gebruik de LNB-houder voor het bevesti- gen van de DUO LNB. bij de DUO LNB) op de 19,2° positie en schuif nu de LNB-klem over het opvulstuk. het tweede deel van de LNB-klem en schroef deze vast. 'Kanalen installeren' en kies vervolgens optie 6 'Snel kanalen installeren'.
Wat zijn transponders? De TV-beelden die jij ontvangt komen vanaf de satelliet via zogenaamde transponders. Een transponder is eigenlijk een “antwoord-zender”; je stuurt met een krachtige zender de TV-beelden naar de satelliet en die transponder stuurt die beelden weer terug naar de aarde.
De Astra 3 - 1G ontvangt de Nederlandse regionale zenders via frequentie 11.914 L1 TV, Omroep Brabant TV, Omroep Friesland, Omroep Zeeland TV, TV Drente, TV Gelderland, TV Noord, TV Noord Holland, TV Oost, TV Rijnmond.
De Oyster Vision is te combineren met een satelliet ontvanger naar keuze. Voor centraal-en west europa volstaat de 65 cm uitvoering. De besturingseenheid wordt gemonteerd in de camper of caravan en zorgt ervoor dat de schotel met een druk op de knop op de juiste satelliet wordt uitgericht.
Iedere schotel kan problemen geven, met heel slecht weer zoals hagel, onweer of een dikke regenbui. Ook in de winter met een heftige sneeuwbuien is het mogelijk dat het signaal van de schotel totaal weg kan vallen. Daar is niets aan te doen omdat die heftige buien "het zicht" van de schotel op de satelliet belemmeren.
De LNB is als het ware de feitelijke ontvanger. Deze ontvangt het door de schotelantenne gebundelde signaal en stuurt het naar de decoder (de satellietontvanger). De DUO-LNB is eigenlijk uitsluitend bedoeld in combinatie met een Triax 64 CM schotel en is eigenlijk alleen daarop goed toepasbaar.