Lijm voor het lijmen van Kunstgras!Fixs Kunstgraslijm is een elastische groene lijmkit. Zeer geschikt voor het verlijmen van kunstgras op ondergronden als beton, bestrating, asfalt en lijmband. Fixs Kunstgraslijm is toepasbaar als lijm en als kit.
Kunstgras lijmen met kleefband of zelf klevende tape
De kleefband is een zelfklevende tape die je op maat af kan snijden. Deze tape leg je onder de te verlijmen stukken kunstgras waardoor je de naad kan dicht plakken. Een paar keer goed eroverheen lopen om het aan te drukken en de tape zal de kunstgras naad verlijmen.
De meest voorkomende manier van het vastzetten van kunstgras is met behulp van kunstgrashaken. Kunstgrashaken plaats je langs de randen van het kunstgras de grond in. Dit doe je nadat het kunstgras op de juiste plek ligt. Onze experts adviseren om een kunstgrashaak om de 100 centimeter in de grond te plaatsen.
Net als op tegels is het goed mogelijk om kunstgras te leggen op een betonnen ondergrond. U kunt het kunstgras tapijt direct aanbrengen en vastplakken op het beton met kunstgras tape of met kunstgras lijm en band. Om het kunstgras vast te lijmen op betonband kunt u het beste gebruik maken van kunstgras kit.
Net als bij een gewone straat, kan het kunstgras niet rechtstreeks op de grond gelegd worden. Op de grond moet altijd een goede fundering gelegd wordt van zand. Zand zorgt ervoor dat de grond niet zal verzakken waardoor kunstgras egaal blijft liggen. Daarnaast groeit er onkuid in grond, niet in het zand.
Worteldoek is een geweven product. Alle andere doeken zijn non-woven producten, dus geperst. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond onder kunstgras stabiel blijft. Als je geen stabilisatiedoek zou plaatsen dan heb je een grote kans dat er bobbels in de ondergrond komen door spelen, stoelen, zwembaden etc.
Kunstgras gaat zo'n 12 tot 20 jaar mee. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type dat u uitzoekt. Buitengrass kunstgras heeft deze lange levensduur door de technisch hoogwaardige constructie en de gebruikte materialen.
De beste ondergrond voor kunstgras in de tuin in granulaat. Andere benamingen zijn betongranulaat, menggranulaat of zeefzand. En dan heeft onze voorkeur betongranulaat 0-4.
Het verlengt dus de levensduur van de grasspriet van het kunstgras. Daarnaast verzwaard zand het kunstgras zodat er minder snel kreukels of vouwen ontstaan en dat het goed op de juiste plek blijft liggen. Het instrooien van kunstgras met zand zorgt er ook voor een brandwerende functie.
Wij raden aan om onder het kunstgras een kunstgras zandbad van 3 tot 5 cm straatzand, rijnzand, instrooizand of brekerszand te leggen. Als de huidige grond slecht water afvoert, is het verstandig om een laag van 10 tot 15 cm aan te brengen. Het is ook mogelijk om een ondergrond van gebroken puin of lavazand te maken.
Kunstgras leggen is niet erg moeilijk maar het vergt wel enige voorbereiding. En toch worden er veel fouten gemaakt bij het zelf installeren van kunstgras. Door rekening te houden met een paar kleine tips kunnen veel van deze fouten voorkomen worden zodat u een perfect gelegd kunstgrasgazon heeft.
Bij het leggen van kunstgras is het belangrijk om te zorgen dat de ondergrond egaal is. Zo worden bulten en kuilen in het gazon voorkomen. Resultaat: het gelegde gazon blijft lang mooi. Het voordeel van kunstgras leggen op zand/aarde, is dat water moeiteloos afgevoerd kan worden.
Verwijder eenvoudig met een bladblazer viezigheid en tuinresten uit het kunstgras. Spoel kleine afvalresten zoals zand af en toe weg met een tuinslang. Een mengsel van water en azijn, half om half, is zeer geschikt om bacteriën te verwijderen en tegen te gaan.
Hoeveel haken heb ik nodig? Het aantal haken dat je nodig hebt is twee keer de omtrek van het kunstgrasveld. Als je dus een veld hebt van 3 bij 2 meter, dan heb je een omtrek van 10 meter. Voor dit veld gebruik je dus 20 haken.
Gelukkig kan kunstgras eenvoudig in elke gewenste vorm worden gesneden. Vaak krijgen wij de vraag: Kun je kunstgras op maat knippen? Dit is echter niet mogelijk.
Kunstgras kan in de tuin op verschillende soorten ondergrond geplaatst worden, maar het is niet goed om het direct op zwarte aarde te leggen: het is namelijk veel moeilijker om zwarte aarde egaal te krijgen. Bovendien voert zwarte aarde het water minder goed af dan zand.
Weerbestendig, waterdicht. Ongevoelig tegen hitte of koude. Binnen en bouten te gebruiken, bijv. op de balkon, in de wintertuin of op het terras.
Een gemiddelde kunstgrasmat heeft zo'n 10 kilo per m2 nodig. Het aanbrengen van het instrooizand is erg gemakkelijk. Je strooit het zand uit over de grasmat en vervolgens veeg je het kunstgras met een bezem in. Afhankelijk van het soort kunstgras en de lengte van de sprieten heb je meer of minder kwartszand nodig.
Zorg dat u de grond waar het kunstgras op komt te liggen ongeveer 8 cm diep uitgraaft.
Waterafvoer is erg belangrijk in de ondergrond van kunstgras, want anders komt uw vers aangelegde kunstgras onder water te staan. Geel zand moet u daarom vermijden, omdat dit het water moeilijk doorlaat. Daarnaast zorgt een goede ondergrond ervoor dat er geen onkruid op uw nieuwe kunstgazon groeit.
Kunstgras kan warm worden als het de zon er fel op schijnt. Echter, dit is niet te vergelijken met de warmte van bijvoorbeeld keramische tegels. Kunstgras kan wel warmer worden dan gewoon natuurgras.
Wekelijks onderhoud is niet noodzakelijk, maar het is wel belangrijk om je kunstgras regelmatig te borstelen. Dit noemen we opborstelen. Je borstelt tegen de richting in van de grassprieten waardoor ze weer rechtop gaan staan. Daarnaast is het belangrijk om het instrooizand jaarlijks aan te vullen.
Kunstgras en veel regen
Ook regen heeft weinig invloed op kunstgras, zolang er maar geen plasvorming ontstaat op het gazon. Blijft het water te lang op een plek liggen? Dan kan algvorming ontstaan. Om dit te voorkomen kunt u zorgen voor een goed afwateringssysteem, zo loopt het water makkelijk weg.
Ook worteldoek is absoluut af te raden, omdat de planten niet de ruimte krijgen om uit te groeien. De kwaliteit van de grond onder de worteldoek daalt ook. De planten verstikken en je zal nooit een mooi toegegroeide beplanting krijgen.