De betekenis van een dubbele regenboog is spiritueel gezien een nieuw begin, transformatie, groei en zelfontwikkeling. Het zou een magische energie jouw wereld insturen, een energie dat gaat over vrede, overvloed, welvaart en succes!
Een dubbele regenboog is te zien wanneer het licht twee keer wordt weerspiegeld in een regendruppel (en dus vier keer weer gebroken). Wanneer dit gebeurt is het resultaat dat er twee regenbogen worden gemaakt, de normale en een zwakkere erboven. Dit staat bekend als een dubbele regenboog.
De regenboog staat voor diversiteit, de mens in al in zijn kleuren, in al zijn diversiteit. Het is sinds de jaren negentig het internationale symbool bij uitstek van de homogemeenschap geworden. Verder staat de regenboog voor verbinding van de aarde met de hemel en omgekeerd.
Als Hij de boog ziet, denkt Hij aan of gedenkt Hij zijn verbond. Impliciet draagt dit teken symboliek in zich. De boog is symbool van Gods uiteindelijke trouw aan de aarde en haar bewoners. De boog zegt dat God het leven bemint, tussen regen en zonneschijn geeft hij hoop.
Zo heeft elke kleur een eigen betekenis. Rood is voor het leven, oranje voor geneeskracht, geel voor zonlicht, groen voor natuur, turkoois voor magie, blauw voor sereenheid, violet voor karakter en roze voor seks.
De kleuren in deze secundaire regenboog staan in omgekeerde volgorde ten opzichte van die in de hoofd- of primaire regenboog en de kleurenband is breder. De primaire en secundaire boog worden tezamen veelal aangeduid als een "dubbele regenboog".
Betekenis Regenboog Spiritueel is ook Hoop en Troost
' De regenboog is ook een symbool van hoop, vrede en troost. Het is letterlijk een lichtpuntje in donkere tijden. Ook zou het een teken zijn van een nieuw begin. Slechts een klein zonnestraaltje kan een donkere bui een hoop kleur geven!
Het heeft ook iets geheimzinnigs. Je ziet het wel, maar je kunt het niet aanraken of er onder doorlopen.
Je kunt lang zoeken als je het regenboogeinde wilt vinden, of de pot goud die er zou staan. Want een regenboog heeft geen begin en eind. Je ziet een halve cirkel, maar een regenboog is eigenlijk een heel rondje. Een cirkel zonder begin of eind.
De libelle als spirit animal betekent dan ook transformatie in je leven! Naast deze betekenis staat de libelle ook voor aanpassing in je leven waarbij de libelle ook wordt omschreven als symbool voor verandering en licht.
Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Of kortweg 'roggbiv'. Zo sommen we allemaal netjes de kleuren van de regenboog op.
Een regenboog is een gekleurde boog van regendruppels in de lucht. De regenboog ontstaat als het regent en de zon schijnt of als er hoge vochtigheid is en de zon is erg fel. Als het licht door de regendruppels schijnt, wordt het licht gebroken en weerkaatst. Daardoor worden de kleuren apart zichtbaar.
Rood betekent leven, oranje betekent geneeskracht, geel staat voor het zonlicht, groen voor de natuur, turquoise voor magie, blauw voor sereenheid, paars voor karakter en roze voor seks.
In de buurt van de toppen van de gevoeligheidskrommen kunnen mensen kleuren van elkaar onderscheiden die slechts 1 nm in golflengte van elkaar verschillen. In totaal kunnen mensen tussen de 120 en 160 zuivere kleuren van elkaar onderscheiden, mits ze deze kleuren naast elkaar kunnen zien.
Water heeft een andere dichtheid dan lucht. Daarom zal het licht bij het verlaten van de regendruppel gebroken worden en zich opsplitsen in verschillende kleuren: het prisma-effect. Deze kleuren zijn voor ons bekend als dé kleuren van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet.
Maanboog. Regenbogen worden doorgaans geassocieerd met zonlicht, maar ook krachtig maanlicht, zoals bij vollemaan, kan een regenboog veroorzaken. Deze boog is echter veel zwakker van kleur of zelfs kleurloos, doordat we 's nachts slecht kleuren zien. Een maanboog ziet er daardoor meestal witachtig uit.
Een kleurrijk citaat van schrijver Paul Coelho
' De Alchemist – De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe deze in elkaar zit.
Een regenboog heeft geen lengte. De regenboog bestaat namelijk niet ergens op een bepaalde plek in de lucht. Je ogen nemen hem alleen waar alsof die boog ook echt daar ergens hangt. Zoals je in bijgevoegd filmpje kan zien beweegt de regenboog mee met het vliegtuig, en blijft niet op hetzelfde punt hangen.
Wit licht bestaat uit eindeloos veel kleuren
Dat zijn er meer dan zeven. Het kleurenspectrum is een schaal waarin alle zichtbare kleuren geleidelijk in elkaar overvloeien. De regenboog bevat dus niet alleen rood en oranje, maar ook alles ertussenin. Dat wij zeven 'stroken' licht zien, is gezichtsbedrog.
Het principe dat aan de basis ligt hiervan wordt geillustreerd door het schema hieronder. Het invallende zonlicht bestaat uit golven met een verschillende golflengte. De rode componenten van het zichtbare licht hebben een groter golflengte dan de blauwe componenten.
Licht van een kleinere golflengte wordt beter verstrooid dan licht van een langere golflengte. Het blauwe licht wordt dus het best verstrooid, groen al wat minder, en rood het minst van allemaal. Het resultaat: de hemel kleurt hemelsblauw.
Een teken krijg je meestal visueel, maar het kan ook een geur, geluid of aanraking zijn. Of een ingeving, intuïtief gevoel of een droom. Denise Linn schrijft: 'Wanneer je bewust of onbewust een vraag of een probleem aan het universum voorlegt, hebben mensen die je pad kruisen vaak een teken of een boodschap voor je.
Symbool Spiritualiteit
Er zijn veel voorkomende symbolen van spiritualiteit. Denk aan de Lotusbloem, het kruis of de Levensboom. Toch zijn er veel meer bekende symbolen, die zeer krachtig kunnen zijn. Soms zijn er terugkerende symbolen in je leven die je iets belangrijks willen vertellen.
Het antwoord: 42.” Sindsdien hebben wiskundeliefhebbers er alles aan gedaan om het getal een symbolische waarde te geven. Een overzichtje vinden we terug in het boek '42: Douglas Adams' Amazingly Accurate Answer to Life, the Universe and Everything'.
Bij een drievoudige boog zien we een regenboog die onder een andere hoek staat dan de andere twee en dat maakt het aangezicht bijzonder. Op de foto van Jeanette Derrez-Meijer hiernaast zien we de gebruikelijke dubbele regenboog (de buitenste boog is weliswaar wat flets, maar toch zichtbaar).