Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Dit ministerie draagt de zorg voor de volksgezondheid. Dit betreft onder andere het beleid met betrekking tot ziekenhuizen, geneesmiddelen, ziektekosten en huisartsen. Ook het welzijnsbeleid zoals de ouderenzorg, het jeugdbeleid, de verslaafdenzorg en de maatschappelijke dienstverlening behoren tot het taakveld.
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Volksgezondheid is enerzijds de gezondheidstoestand van de bevolking, anderzijds het geheel aan activiteiten ter bevordering van de gezondheid van de bevolking. Het gaat dan vooral om collectieve maatregelen voor de publieke gezondheid, zoals het voorkómen van ziekten en het verlengen van de levensverwachting.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is hét kennisinstituut van de overheid op het gebied van volksgezondheid en milieu.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich in voor een gezonde bevolking en een gezonde leefomgeving. Dat doen we met wetenschappelijk onderzoek en advies.
Relatief risico = Het relatief risico (rr) is de verhouding tussen twee absolute risico`s. Het absolute risico is de verhouding tussen het aantal keren dat iets voorvalt in een groep en het totale aantal van die groep.
VWS stimuleert mensen tot gezond gedrag: meer bewegen, niet roken, matig alcoholgebruik, veilig vrijen en gezond eten. Mensen die problemen hebben met hun gezondheid moeten tijdig een beroep kunnen doen op de huisarts, het ziekenhuis of andere vormen van gezondheidszorg.
Egoïsme (uit het Latijn en Grieks: ego, εγω, ik), ook wel ikzucht of zelfzucht, is een menselijke eigenschap waarbij iemand streeft naar eigen voordeel en geluk met verwaarlozing van de belangen en het geluk van anderen.
De Rijksoverheid, de gemeenten en de zorgverzekeraars zijn samen verantwoordelijk voor de langdurige zorg aan huis.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekijkt hoe gezond Nederland is en hoe de gezondheid van Nederlanders wordt beïnvloed. Ter bescherming van de volksgezondheid doen we onder andere onderzoek naar de veiligheid van medische producten, geneesmiddelen en voedsel.
RIVM. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) richt zich op gezondheid en een veilige en gezonde leefomgeving. Het RIVM houdt ook wetenschappelijk onderzoek bij over 5G en gezondheid. Daarnaast adviseert het RIVM het ministerie.
De letters CIBG stonden oorspronkelijk voor Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg. Die betekenis is niet meer ladingdekkend. Daarom gebruiken we alleen de afkorting nog als naam.
In 1918 kwam er bijvoorbeeld een apart ministerie van Onderwijs. Momenteel zijn er 12 ministeries.
Ernst KuipersMinister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Geboren op 14 december 1959 in Meppel, getrouwd, 4 kinderen. Partij: D66.
BIG: beroepen individuele gezondheidszorg
Zo kan altijd worden nagezocht of een individuele hulpverlener zijn beroep mag uitoefenen.
1: Abdominale hysterectomie. 2: Apotheekhoudend huisarts.
Werklast = Werklast (wl), maximale last of bedrijfslast (Working Load Limit, wlL) is de maximaal toelaatbare nuttige last die tijdens recht hijswerk gehesen mag worden.
dr. Jaap T. van Dissel (1957) is directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding ( CIb Centre for Infectious Disease Control (Centre for Infectious Disease Control)) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Het Rijk betaalt het RIVM voor kennisontwikkeling, advisering en uitvoering van infectieziektebestrijding. Het Rijk verleent subsidies aan GGD'en en andere zorgaanbieders voor de uitvoering van seksuele gezondheidszorg, infectieziektebestrijding, vaccinatiezorg en bevolkingsonderzoek.
Hoeveel mensen werken er bij het RIVM? Zo'n 1700 mensen.
Onderzoekers met een medische, biologische of milieu-achtergrond bijvoorbeeld, projectleiders met kennis van de gezondheidszorg of gedragswetenschappers. Maar we zoeken ook regelmatig ICT Information and communication technology (Information and communication technology)-specialisten, inkopers en kwaliteitsconsultants.
De belangrijkste drie zijn: naar type maatregel (ziektepreventie, gezond- heidsbevordering en gezondheidsbescherming), naar fase in het ziekteproces (primaire, secundaire en tertiaire preventie) en naar doelgroep (universele, selectieve, geïndiceerde en zorggerelateerde preven- tie).