Denk bijvoorbeeld aan warme kleuren zoals mosgroen, koraalrood, goudbruin, inktblauw en alle zandtinten. Maar ook lichte pasteltinten staan je prachtig. Wil je wat meer opvallen, dan kun je voor krachtigere kleuren zoals geel, oranjerood, appelgroen of turquoise gaan.
Je kleurtype bepaal je aan de hand van de ondertoon van je huid. Die ondertoon wordt bepaald door de kleur van de pigmenten en verandert nooit. De boventoon van je huid kan daarentegen wel veranderen door te blozen, roodheid door de kou, bruinen, vermoeidheid, etc.
Draag kleding in de complementaire kleur van je ogen (werkt voornamelijk voor blauwe en groene ogen). Het contrast versterkt de kleur van je ogen. 2. Draag kleding in dezelfde kleurgroep als je ogen (werkt voor alle kleuren ogen).
Universele kleuren zijn kleuren die qua kleurtemperatuur tussen warm en koel in zitten. Er zit ongeveer evenveel blauw- als geelpigment in deze kleuren. Hierdoor staan ze iedereen eigenlijk wel goed. ^ Het blauw van de KLM is een universele kleur.
Geel straalt vrolijkheid en positieve sferen uit. Verschillende geeltinten zijn verrassend goed met elkaar te combineren. Wit: Net zoals zwart is wit geen echte kleur. Wit staat voor onschuld, luxe en eenvoud.
Iedere kleur beïnvloedt op een andere manier, omdat iedere kleur zijn eigen golflengte en energie heeft die van invloed zijn op ons lichaam en ons denken, voelen en handelen. Zo komt blauw verkoelend en rustgevend over, maakt geel blij en wordt rood als warm en prikkelend ervaren.
Oogkleuren wereldwijd
Groen is het meest zeldzaam. Bruine ogen vind je door de hele wereld, maar is het meest voorkomend in Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Donkerbruine irissen kunnen zwart lijken, lichtbruine irissen hebben vaak een kleur van Whiskey.
Kies je make-up bewust
Heb je dus een koele ondertoon in je huid, dan kunnen kleuren als dieprood en donkerblauw je huid bruiner doen lijken. Bij een warme ondertoon zijn lipstick en oogschaduw in kleuren als olijfgroen en perzik perfect als je je huid bruiner wil laten lijken.
Er zijn vier basistypen voor een gezonde huid: de normale, vette, droge en gemengde huid. Het huidtype is erfelijk bepaald. De conditie van onze huid kan echter sterk variëren naar gelang de verschillende inwendige en uitwendige factoren waar deze mee te maken heeft.
De eerste manier is te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Zien ze er blauw uit, heeft je huid een koelere ondertoon. Ogen ze eerder groen, is je ondertoon warm. Bij een neutrale ondertoon zal deze methode wat lastiger zijn, omdat je huid een mix van koele en warme tinten bevat.
Ieder kleurtype heeft andere neutrale kleuren. Voor het lentetype is dit bijvoorbeeld cognacbruin, voor het zomertype grijs en vergrijsd donkerblauw en voor het herfsttype donkerbruin en donkergroen. Het wintertype is het enige kleurtype wat zwart mag dragen.
De ondertoon van de huid van een lentetype: je huidskleur is veelal warm en licht. Je herkent geeltinten in je huid en deze hebben een gelige, perzikachtige of ovale ondertoon. De adres op je polsen hebben veelal een groene tint. De oogkleur van een lentetype: vaak grijs, blauw of lichtbruin met een warme ondertoon.
Globaal gezien, is blauw bijvoorbeeld het minst voorkomende pigment in de natuur. We hebben het dan natuurlijk niet over lucht en water, maar over planten, dieren en al wat leeft.
Blauw. Iedere tint blauw benadrukt je tintje. Met warm blauwgroen en turquoise accentueer je vooral je gouden glans, terwijl je met bijvoorbeeld een koele muntkleur meer contrast creëert waardoor je gebruinde kleurtje nog intenser lijkt.
Draag wit of pastel
Als je een klein beetje een kleurtje hebt, lijkt dit ineens veel bruiner als je wit draagt. Een witte broek, witte rok of witte sneakers (of allemaal) laten je benen bijna altijd bruiner lijken. Ook pastelkleuren versterken de zongebruinde teint van je benen.
Er zijn twee manieren waardoor je handen bruiner lijken door nagellak: als je kiest voor een lichte, pastelkleurige optie die contrasteert met je huidskleur, of een felle neonkleur die je huidskleur aanvult. Slecht nieuws voor mensen die fan zijn van klassiek rood, zwart of grijs.
Er is onderzoek gedaan. Volgens Vision Direct vallen we massaal voor blauwe ogen. Om dit te kunnen concluderen, hebben ze naar de lijsten van 100 knapste mannen en vrouwen gekeken. De oogkleuren zijn bij elkaar opgeteld: bruin, blauw, hazelnoot, grijs en groen.
De ogen van Doutzen Kroes werden uitgeroepen tot de mooiste bekende ogen van Nederland*. Vandaag ging de eer van de mooiste niet-bekende ogen naar Cathy Krielaart uit Rotterdam. Zij werd geselecteerd uit ruim 2.500 inzendingen via de Facebook competitie van Bausch + Lomb.
Rood is de zeldzaamste natuurlijke haarkleur. De Romeinen vroegen grof geld voor roodharige slaven en slavinnen. Tijdens de heksenvervolging die Europa na de middeleeuwen teisterden waren roodharigen ook geliefd, maar dan om op de brandstapel te zetten omdat ze 'het vuur van hel' op hun hoofd droegen.
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de kleur rood de mensen om ons heen prikkelt, waardoor ze eerder hun zogenaamde 'visuele interesse' zullen tonen. Oftewel: rood is fijn om naar te kijken. Hoe dat precies komt?
Grijs straalt autoriteit, wijsheid, luxe, geborgenheid en ouderdom uit. Grijs is een tijdloze en elegante kleur. Blauw en grijs zijn altijd goede zakelijke kleuren, vaak toegepast als kleur van een kostuum of mantelpak.
Oranje: opgewekt, vriendelijk, speels, motivatie, moed, actief en positief. Deze kleur werkt converterend en wordt daarom vaak gebruikt voor CTA's in een website.