Het is een soort schuim dat je van twee meter afstand in iemands gezicht kunt spuiten. De huid krijgt er een blauwe kleur van die dagen kan blijven zitten. Een groot deel van deze verdedigingswapens is sowieso illegaal in Nederland. En een deel mag je wel bezitten, maar niet zomaar vervoeren.
Bodyguard Knock-out spray is een 100% legaal product omdat er geen capsaïcine in zit. Dit ingrediënt is verboden in Nederland en vind je bijvoorbeeld wel in pepperspray.
Het slachtoffer wordt rechtstreeks bespoten
In de ogen: hevige pijn met sterke traanvorming. Er is gevaar voor verbranding van het hoornvlies. Op de huid: sterke irritatie en hevige pijn (die dikwijls nog toeneemt bij spoelen met water). 's Anderendaags is de huid dikwijls rood en gezwollen, zeker aan de oogleden.
Straf verboden wapenbezit
Zo worden voor het in bezit hebben van pepperspray of een imitatiewapen aanzienlijk lagere straffen opgelegd dan voor het in bezit hebben van een vuurwapen. De maximumstraffen bij illegaal wapenbezit en wapenhandel: Voorhanden hebben van stiletto: 9 maanden gevangenisstraf of €4.500 boete.
AMSTERDAM - Pepperspray blijkt geen wondermiddel. Nu bijna alle politieagenten met de spuitbus zijn uitgerust, is de ervaring dat een derde van de agressievelingen niet door de vloeistof wordt uitgeschakeld. Vijftien procent raakt juist nog meer buiten zinnen.
Een politieagent beschikt de volgende geweldsmiddelen een dienstpistool, pepperspray, een uitschuifbare wapenstok en vanaf 1 januari 2022 ook een stroomstootwapen.
Nee, je mag geen pepperspray in huis hebben. Het bezit van pepperspray is strafbaar.
Pepperspray kopen is in Nederland namelijk illegaal, en is zelfs strafbaar. Het kleine busje mag in Nederland alleen door justitiële instanties worden gebruikt. Wil je je toch weer veilig voelen op straat? Bodyguard Veiligheidsproducten heeft een oplossing ontworpen: de legale variant van Pepperspray!
De werkzame stof capsaïcine is door middel van drijfgas verpakt in een compacte spuitbus die gebruikt kan worden (in landen waarin dit is toegestaan) tegen een aanvaller. Capsaïcine is de stof die als illegaal gezien wordt in pepperspray in Nederland.
Bij normaal gebruik is het niet dodelijk, maar is wel schadelijk voor de gezondheid, vooral als de houdbaarheidsdatum is verstreken. Er kunnen verwondingen ontstaan doordat het als projectiel wordt afgevuurd, mensen raakt of vlakbij tot ontploffing komt.
Wanneer pepperspray in grote hoeveelheden op een menigte wordt gebruikt, kunnen mensen ernstige ademhalingsproblemen krijgen en kan er paniek ontstaan. Als je een grote handvol madame jeanette/adjoema pepers (of een pot van de heetste sambal) op eet krijg je een beetje het effect van pepperspray in mond en maag.
Na drie of vier keer spuiten is je spuitbus leeg en sta je alsnog met lege handen. Bovendien mag je pepperspray niet gebruiken in kleine ruimtes.
Als je pepperspray gebruikt,dan ben je stafbaar. Haarlak of deodorant is dat niet. En kun je altijd beroepen dat je toevallig je haar niet goed zat en dat je haarlak gebruikte en toen spoot je per ongeluk in zijn oog.
Pepperspray is in Nederland illegaal, maar wij van Bodyguard Veiligheidsproducten hebben een legale variant ontworpen: de Bodyguard Knock-Out Spray. Je kunt de legale pepperspray kopen in onze online webshop voor maar €34,95 euro.
Pepperspray (ook wel peperspray, pepernevel of OC-gas genoemd, van oleoresin capsicum) is een spray die als werkzame stof het prikkelende extract uit chilipeper (capsaïcine) bevat, met een drijfgas verpakt in een spuitbus met het doel om een aanvaller in het gezicht te spuiten zodat deze tijdelijk buiten gevecht wordt ...
Capsaïcine is een alkaloïde. Alkaloïden vormen een natuurlijke groep stikstof bevattende, meestal basisch reagerende stoffen, die zeker in een spuitbus met drijfgas niet voor bederf gevoelig zijn. Pepperspray "over de datum" zal dus gewoon zijn werk blijven doen.
Pepperspray maken kan je zelf
De spray is niet vrij verkrijgbaar in winkels, maar je kan zelf pepperspray maken. Het actieve bestanddeel in de spray is capsaïcine, het goedje dat pepers heet maakt.
Re: Bear-spray
Bearspray is niet bestemd voor het treffen van personen en valt daarom niet in het wetsartikel van verboden wapens.
Volgens de Nederlandse wet mag je jezelf verdedigen wanneer je wordt aangevallen door een belager. Wordt er gepast geweld gebruikt om de aanval te stoppen, dan valt dat onder zelfverdediging. Toch blijkt in de praktijk dat deze zelfverdedigingswet niet zo recht-toe-recht-aan is als het lijkt.
Over X-Marker (Smurfenspray)
X-marker is de enige legale zelfverdedigingsspray in Nederland! (wordt qua uiterlijk ook nog wel eens verward met het wettelijk verboden traangas of pepperspray. Maar x-marker is niet verboden door de Nederlandse wetgeving).
In Nederland mag je geen wapens bezitten en je mag ook geen handelingen met wapens verrichten. Er zijn wel uitzonderingen op dit wapenverbod. De uitzonderingen op het wapenverbod staan in: de Wet wapens en munitie, de Wet natuurbescherming, de Regeling wapens en munitie en de Circulaire wapens en munitie.
Het blauwe koordje vertegenwoordigt de scheidslijn tussen goed en kwaad waar politieagenten in hun werk voortdurend mee te maken hebben. Dat deze lijn enorm dun is blijkt wel uit de gebeurtenissen begin deze week. Twee hulpverleners, een brandweerduiker en een politieman kwamen tijdens hun werk om het leven.
Iedere agent in opleiding heeft de rang aspirant, of deze nu een opleiding volgt voor hoofdagent, surveillant of agent. De hoogste rang is eerste hoofdcommissaris, daar is er maar één van in Nederland, dat is Henk van Essen, hij is dus de baas van de Nederlandse politie.
Het gebruik van Pepperspray is slechts geoorloofd: a. om een persoon aan te houden ten aanzien van wie redelijkerwijs mag worden aangenomen dat hij een voor onmiddellijk gebruik gereed zijnd wapen bij zich heeft en dit tegen een persoon zal gebruiken.