Doritos is een superkrokante tortillachip gemaakt van versgeroosterde maïs, met de heerlijke smaak van Nacho Cheese.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
MAÏS, PLANTAARDIGE OLIE (ZONNEBLOEM, CANOLA EN/OF MAÏSOLIE), MALTODEXTRINE (GEMAAKT VAN MAÏS) EN MINDER DAN 2% VAN DE VOLGENDE STOFFEN: ZOUT, CHEDDARKAAS (MELK, KAASCULTUREN, ZOUT, ENZYMEN), WEI, MONONATRIUMGLUTAMAAT, KARNEMELK, ROMANOKAAS (HALFMAGER KOEMELK, KAASCULTUREN, ZOUT, ENZYMEN), ROMANOKAAS (KOEMELK...
Van Maïs Tot Doritos
Na de oogst selecteren we de beste maïs, waarna deze wordt gekookt, geweekt, gewassen en vermalen tot een deeg. Dit smaakvolle maïsdeeg wordt gestampt, gekneed en uitgerold tot lange, dunne stroken waaruit de unieke Doritos driehoekjes worden gesneden.
ZIJN DORITOS® KOSHER? Momenteel zijn de enige Doritos®-smaken die gecertificeerd zijn als Kosher Dairy onze Simply Doritos® . Om te zien welke PepsiCo-producten wel als Kosher kwalificeren, raden we u aan de pagina Third-Party Certifications op PepsiCo Product Facts te bezoeken.
Biologisch: Momenteel biedt Ricos geen biologische producten aan, maar we ontwikkelen altijd nieuwe producten, dus blijf op de hoogte! Halaldieet: Onze Premium Nacho Cheese Sauce voldoet aan het Halaldieet.
Cheddar kaas
Cheddar Cheese is een klassieke keuze voor Nachos. Het heeft een milde, pittige smaak die goed past bij de andere ingrediënten in het gerecht.
Chips zijn om meerdere redenen verslavend. Zo zorgt de combinatie van zout, vet en suiker in chips voor een verleidelijke smaakbeleving. Op die manier dragen ze bij aan het ontwikkelen van ongezonde eetpatronen. De combinatie van stoffen stimuleert ook de afgifte van dopamine in je hersenen.
In 1966 werd Doritos de eerste tortillachip die landelijk verkrijgbaar was in de Verenigde Staten. De oorspronkelijke smaak was gewoon geroosterde maïs , gevolgd door taco in 1967 en de nu alomtegenwoordige nacho cheese in 1972. Nu zijn de chips wereldwijd verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan smaken, die per regio verschillen.
De afgelopen tijd zijn ook de recepten van onder andere Cheetos en Dorito's aangepast. Ook over deze chipssoorten klagen mensen dat ze minder smaak hebben gekregen. PepsiCo, het moederbedrijf van Lay's, laat in een verklaring weten wat de reden is: ze gebruiken sinds kort minder zout.
Er zitten een paar natuurlijke umami-bommen in, namelijk Romano-kaas, cheddarkaas en tomatenpoeder. Iets minder krachtig (umami-granaten?), maar nog steeds met hun eigen glutamaatpunch, zijn uienpoeder, knoflookpoeder en de verschillende vormen van wei.
Kaas bevat vetten, eiwitten en diverse vitaminen (zoals A, B2 en B12). Daarnaast is het een bron van mineralen zoals calcium, fosfor en magnesium, zink en selenium. In kaas zit ook veel zout door het pekelbad tijdens het bereidingsproces.
De lekkerste Doritos chips smaken
De populairste smaken, Doritos Cool American, Doritos Nacho Cheese en Doritos Sweet Chili Pepper, kennen we allemaal. Je hebt ze vast wel eens geproefd en anders heb je ze zeker wel eens zien liggen in de supermarkt.
A: Hoewel je technisch gezien elk type kaas voor nachos kunt gebruiken, werken sommige kazen beter dan andere. De beste opties zijn Cheddar, Monterey Jack, Pepper Jack en Queso Blanco .
De tortillachips
De heftige smaak van een nachochip met een smaakje overheerst het gerecht. Kies in plaats daarvan voor naturel, zoals maistortillachips. Ze laten je nachoschotel en al zijn ingrediënten beter tot z'n recht komen.
Knapperige Driehoekige Chips: de herkenbare driehoekige vorm van Doritos zorgt voor een perfecte knapperigheid, waardoor elke hap bevredigend is.
Geloof het of niet, Nacho Cheese is niet de eerste Doritos®-smaak! Het oorspronkelijke recept was smaakloos, maar later werden er kruiden toegevoegd om de smaak te vernieuwen, wat de originele smaak, Doritos® Taco, creëerde.
Maïs , zonnebloemolie (18%), koolzaadolie (5%) kaassmaak (maltodextrine, weipoeder (van MELK), TARWEBLOEM, kaaspoeder (van MELK), tomatenpoeder, aroma's (van MELK), uipoeder, KARNEMELKPOEDER, kaliumchloride, smaakversterker (mononatriumglutamaat), MELKEIWIT, dextrose, zuurteregelaar (MELKZUUR, citroenzuur), ...
Heb je gehoord van de Dorito Theory? "Het eten van chips is verslavend omdat de piek van de ervaring is wanneer je het proeft, en niet erna ", vervolgde ze. Simpel gezegd: "Ervaringen die niet echt bevredigend zijn, zijn maximaal verslavend." De theorie kan zelfs worden toegepast op het platform waar ze viraal ging.
Als het gelatine bevat (een ingrediënt dat wordt gemaakt van een deel van het varken), dan is het haram.
Gezondheid
Dit product kan de wekelijkse uitzondering zijn op een verder gezond voedingspatroon. Doritos Dippas Naturel Tortilla Chips 200 gr is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
In de meest eenvoudige vorm bestaan nachos enkel uit chips bedekt met kaas ( meestal cheddar of Amerikaanse kaas ) en worden ze geserveerd als voorgerecht of snack, terwijl andere versies stevig genoeg zijn om als hoofdgerecht te dienen.
Wat is de beste smeltkaas? Kazen met meer vocht en lagere smeltpunten - cheddar is een van de populairste keuzes, maar Zwitserse en Gruyère zijn ook geweldige opties . Wat smelt beter, milde of scherpe cheddar? Milde cheddar smelt soepeler dan scherpe (meer gerijpte) cheddar.