Nee, dat kan niet. De niet gekleurde vinkjes zijn namelijk gewoon statusberichten waaraan u kunt zien of de persoon in kwestie het berichtje wel ontvangen heeft. Daaraan kunt u afleiden of deze persoon zijn/haar telefoon met het netwerk heeft kunnen verbinden, meer niet. Er zit dus niet echt een privacybezwaar aan.
Tik op Instellingen. Tik op Account. Tik op Privacy. Tik helemaal onderaan achter 'Leesbewijzen' op het selectiehokje.
Een grijs vinkje in WhatsApp betekent dat een berichtje verstuurd is, maar dat het (nog) niet is afgeleverd op de telefoon van de ander. Het appje komt bijvoorbeeld niet aan doordat de telefoon van de ontvanger uitstaat of doordat internet even niet werkt.
Heb je liever dat de afzender van een bericht NIET kan zien wanneer jij het bericht hebt gelezen? Dan kan je 'Leesbewijzen' uitschakelen, zodat de afzender geen blauwe vinkjes te zien krijgt wanneer jij zijn of haar bericht hebt gezien.
Na het versturen van een bericht in WhatsApp verschijnen grijze of blauwe vinkjes. Blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger uw bericht gelezen heeft en anderen zien ook wanneer u een bericht hebt gelezen of geopend. Wilt u liever niet dat gesprekspartners leesbewijzen ontvangen? Zet de blauwe vinkjes dan uit.
Deze truc werkt op WhatsApp en in Facebook Messenger. Let op: als je de berichten hebt gelezen, ga je uit de app en sluit je de hele app af. Zet daarna je vliegtuigmodus uit. Niemand ziet dan dat jij de berichten hebt gelezen!
Ga naar 'Instellingen' in Whatsapp. Klik op 'Account' Dan 'Laatst gezien' En kies wie dit zien kan.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Individuele chats en groepsgesprekken archiveren
Een chat archiveren gaat heel eenvoudig: Houd de chat ingedrukt die je wilt verbergen. Selecteer in het menu chat archiveren.
Open WhatsApp op je Android-toestel en ga naar het overzicht met chats; Om een gesprek als ongelezen te markeren, dien je simpelweg op een chat te tikken en even vast te houden; Hierna verschijnt in een scherm de optie `Markeer als ongelezen`.
Geblokkeerde contacten kunnen je niet meer bellen of berichten sturen. De functie Laatst gezien, je online status, statusupdates en veranderingen die je maakt aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten.
Als je geen twee blauwe vinkjes, een blauwe microfoon of een label Geopend ziet naast je verzonden bericht of spraakbericht, kan dit de volgende oorzaken hebben: Jij of je ontvanger hebben de leesbewijzen uitgeschakeld in de privacyinstellingen. De ontvanger heeft je mogelijk geblokkeerd.
Wanneer een gebruiker de nieuwe WhatsApp-functie heeft, verschijnt er bij het versturen van een afbeelding in het onderschrift een knop met een cijfer 1 in een cirkel. Bij het klikken op deze knop wordt de knop groen.
Als je zeker weet dat je telefoon is verbonden met het internet, zijn er mogelijk een aantal andere redenen waarom WhatsApp-berichten niet worden verzonden of ontvangen: Je telefoon moet opnieuw opgestart of uit- en aangezet worden. De contactpersoon naar wie je een bericht wilt sturen heeft je nummer geblokkeerd.
De privacyinstellingen aanpassen doe je door naar Instellingen > Account > Privacy > Wie kan mijn gegevens zien te gaan. Hier heb je de mogelijkheid om bij 'laatst gezien', 'profielfoto' en 'status' aan te passen wie wat mag zien. Je hebt de keuze uit 'iedereen', 'mijn contacten' en niemand'.
Alle berichtendiensten hebben een leesbevestiging. Ook iMessage (Berichten) geeft al enige jaren een bevestiging van een gelezen bericht. Uiteraard kun je dit gewoon in- of uitschakelen via Instellingen ▸ Berichten ▸ Stuur leesbewijzen.
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Je back-up herstellen: Zorg dat je nieuwe Android-apparaat is gekoppeld aan het Google-account waarop je back-up is opgeslagen. Installeer en open WhatsApp en verifieer je nummer. Zodra je hierom wordt gevraagd, tik op HERSTELLEN om je chats en media vanuit Google Drive te herstellen.
Bij WhatsApp-hacking wordt je WhatsApp-account overgenomen door iemand anders. Diegene kan dan vanuit jouw account berichten sturen. Het is mogelijk om je WhatsApp-account op een extra apparaat te installeren. En daar maken criminelen gebruik van.
Met stalkerware neemt een (ex-)partner de smartphone van het doelwit over. Hij kan meelezen met WhatsAppgesprekken, foto's en video's bekijken en de locatie van de telefoon opvragen. Zelfs verwijderde WhatsAppberichten zijn nog zichtbaar.
Op elke plek of in elke app waarvoor je Status Actief hebt uitgeschakeld, kun je niet zien wanneer vrienden en contacten actief zijn of onlangs actief zijn geweest.
Tot slot: de geblokkeerde kan niet langer updates van je profielfoto op WhatsApp zien. Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
Onopgemerkt appen
Als je onopgemerkt of vertrouwelijk wil appen is Whatsapp dus niet echt ideaal. Daar is de app Telegram geschikter voor. Die kan je namelijk vergrendelen met een wachtwoord en vingerafdruk.