Er is geen maximale termijn bekend waarbinnen een afmelding geregistreerd moet worden. Een terugroepactie die bij het RDW wordt geregistreerd heeft altijd te maken met verkeersveiligheid en emissie.
Wanneer uw auto door het probleem onverhoopt schade aanbrengt aan uw veiligheid of het milieu voldoet deze niet meer aan de wetgeving. Aan een service terugroepactie zit geen einddatum.
Reageren op een terugroepactie
Vaak is het nodig een afspraak te maken met de dealer. Door te reageren op de uitnodiging zorgt u ervoor dat het mogelijke probleem wordt gerepareerd.
Is een terugroepactie verplicht in Nederland? Een terugroepactie is er ook voor jouw veiligheid. Hoewel wijzelf, in de meeste gevallen dan, eigenlijk niet begrijpen waarom je niet mee zou willen doen aan een terugroepactie, is het in Nederland (nog) niet verplicht om deel te nemen aan een terugroepactie.
Wanneer dit defect meerdere malen voor komt en dit mogelijk lichamelijk letsel tot gevolg heeft, dan gaan fabrikanten over tot het terugroepen van de defecte auto's. In dit geval is er sprake van een terugroepactie. Tijdens de terugroepactie wordt het defect bij alle auto's direct gerepareerd.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: AH Queso Iberico kaas
Albert Heijn heeft besloten AH Queso Iberico kaas uit de winkels terug te halen. Het product bevat verhoogde aantallen E. coli die mogelijk behoren tot de pathogene STEC bacteriën. In enkele producten is mogelijk Listeria monocytogenes aanwezig.
De RDW heeft twee manieren om te bekijken of er een terugroepactie is van een auto. De eerste is heel eenvoudig. Raadpleeg de RDW-dienst Voertuiggegevens raadplegen, vul je kenteken in en kijk of er een openstaande terugroepactie is. En klaar is kees.
Terugroepactie Mercedes voor brandgevaar wordt uitgesteld
Naast het plaatsen van een nieuw onderdeel voert Mercedes een software-update uit tegen het euvel. Het zou gaan om dieselmotoren die van 2017 tot 2021 zijn geleverd. Concreet gaat het om de Mercedes GLC, GLE, GLS, CLS, C-klasse, E-klasse, S-klasse en G-klasse.
Nee, de schimmel is niet gevaarlijk. De schimmelcultuur die zich vormt op de kaas is niet schadelijk en is een andere schimmelcultuur dan die van groente, fruit of brood, welke overigens wel schadelijk is. De schimmel kan de smaak van de kaas helaas wel beïnvloeden.
Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. Risicoproducten zijn rauwmelkse kaas, voorverpakte gerookte vis, voorverpakte vleeswaren en rauwe dierlijke producten.
Supermarkt Albert Heijn heeft de pakjes AH houdbare halfvolle melk uit de schappen gehaald. Het product bevat misschien Bacillus cereus, een bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken. Het gaat om de pakjes van 200 milliliter die per zes worden verkocht, met houdbaarheidsdatum 27-11-2022 en lotcode 513867 E.
Ethyleenoxide komt bijvoorbeeld voor in producten waarin het bindmiddel johannesbroodpitmeel (E-nummer: E410) is verwerkt. Voorbeelden zijn ijs, crackers en dressings. Het middel is ook aangetroffen in producten met sesam.
De salmonellabacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen. De bacterie komt voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke oorsprong zoals vlees, eieren en zuivelproducten. De Salmonella-bacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen.
Onderscheid kan worden gemaakt tussen een stille recall en een publieke recall. Bij een stille recall (ook wel withdrawal) genoemd, wordt het mogelijk onveilige product uit de handelsketen genomen voordat het de eindgebruiker, de consument, heeft bereikt.
Een recall is een terughaalactie van je product. Als je product mogelijk onveilig is, moet je het terughalen uit de markt om te voorkomen dat consumenten hier ziek van worden of ongemak van krijgen. De producten moeten bijvoorbeeld uit de supermarkten terug worden gehaald.
De procedure geldt voor alle recalls. Onder een recall wordt verstaan een safety note, of anderszins een melding van ernstige aard aan een medisch hulpmiddel, die een veilig gebruik daarvan kan belemmeren. Onder een recall wordt ook verstaan een melding m.b.t. (vrijwillige) terugtrekking van een medisch hulpmiddel.
Albert Heijn heeft besloten AH Queso Iberico kaas uit de winkels terug te halen. Het product bevat verhoogde aantallen E. coli die mogelijk behoren tot de pathogene STEC bacteriën. In enkele producten is mogelijk Listeria monocytogenes aanwezig.
Mocht je toch een keer een product hebben gekocht dat niet voldoet aan de hoogste kwaliteit, dan lossen wij dat graag met je op. Neem het product mee naar de winkel en wij ruilen het om voor een nieuw product. Heb je liever je geld terug? Neem dan ook je kassabon mee.
Je kan dit melden via ons klachtenformulier. Klik op de knop 'Klacht of retour melden'. Of neem contact met ons op via de contactknop onderaan deze pagina. Doe dit binnen 14 dagen nadat je je boodschappen hebt ontvangen.
Niet-eetbare schimmels ontstaan als je voedsel te lang of op de verkeerde manier bewaart. Beschimmelde producten moeten direct weggegooid worden. Een uitzondering hierop is harde kaas. Hierbij is het voldoende om de schimmel ruim weg te snijden.
Nee, beschimmeld voedsel moet je niet altijd weggooien, maar in de meeste gevallen wel. Een overzicht. Schimmels op voedsel zijn niet altijd gevaarlijk. De schimmel(korsten) van camembert, brie of blauwe schimmelkazen zijn perfect veilig om te eten.
Vooral harde kazen kunnen lang meegaan. Algemeen geld dat jonge en jong belegen kaas 1 week houdbaar is en belegen en oude kaas 2 weken. Aangezien deze producten meestal een THT datum hebben, kan je waarschijnlijk de kaas nog prima na deze datum eten. Ruik, kijk en proef wel goed!
Bewaar kaas zeker niet te koud, want van koude lucht droogt hij uit. De kou heeft ook een remmende effect op het rijpingsproces van de kaas.