Voor een lekkere tosti kunt u dus het best kazen gebruiken met een lage pH-waarde. Jonge kaas en extra belegen kaas hebben bijvoorbeeld de juiste pH-waarde, maar ook gruyère, manchego, mozzarella en cheddar zijn geschikt.
Perfecte smeltkaas
Manchego, gruyère en Gouda zijn kazen die hieraan voldoen en hierdoor de beste kaas voor je tosti. Net als die plastic voorverpakte plakjes 'cheddar', die smelten ook hartstikke goed op je tosti.
Als een kaas ouder wordt, bevat hij vaak minder vocht door het rijpen. Een jonge kaas smelt daarom beter dan een oude kaas. De leeftijd van de kaas maakt niet alleen uit voor het vocht, maar ook voor de eiwitten en hoe sliertig een kaas is.
Als je een laagje boter op de buitenkant van de boterhammen smeert, wordt je tosti lekker knapperig. Je hoeft dan (bijna) geen boter of olie meer te gebruiken. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Je kunt de boterhammen ook insmeren met mayonaise.
Er zijn namelijk geen regels voor het maken van een tosti. Onze favorieten zijn wit desembrood, meergranen brood, meergranen desembrood en natuurlijk het klassieke casinobrood. Casinobrood, verkrijgbaar in bruin en wit, is extra handig wanneer je een tosti-ijzer gebruikt, dit brood is namelijk vierkant!
Currysaus, ketchup, mayonaise of misschien eet jij je tosti het liefst met whisky cocktailsaus. Welke saus je ook gebruikt, het maak de tosti vaak extra lekker.
Er zitten 239 kilocalorieën in 1 2 sneetjes (95 gram) tosti. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tosti'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Zo ga je te werk. Om een tosti te maken met een broodrooster is deze handeling dé gouden truc: de broodrooster op zijn kant zetten. Leg vervolgens in het ene rooster een plak brood besmeerd met boter (of mayonaise), kaas en ham en in de ander een snee brood met kaas voor extra cheesyness.
Een tosti hoeft slechts 4-6 minuten in het tosti-ijzer. Het is belangrijk om het ijzer van tevoren goed te verwarmen. Een goed verwarmd ijzer roostert het brood namelijk goed van buiten en zorgt ervoor dat de vulling lekker zacht en warm wordt. Zet het apparaat zo'n 5 minuten van tevoren aan voor de juiste temperatuur.
Een aantal kazen – zoals verse geitenkaas, paneer, queso blanco, en ricotta – zullen nooit smelten. In tegenstelling tot de meeste kazen, die gestremd worden met stremsel, worden deze gestremd met zuur.
De tosti (Nederland) of croque-monsieur (België/Frankrijk) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee dungesneden sneetjes brood samen met het tussenliggende beleg te roosteren. Het beleg kan sterk variëren, maar bestaat meestal uit kaas en ham.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
Cheddar kaas bestellen | Albert Heijn.
Elke kaas heeft een verschillend smeltpunt. Voor zachte kazen zoals mozzarella ligt dat al rond de 55°C, hardere kazen zoals pecorino smelten meestal pas rond de 80°C.
Een kaas die goed smelt én lekker smaakt is dus perfect. Grote kanshebbers zijn Gruyère, Comté, Camembert, Brie, Taleggio, Fontina en natuurlijk Cheddar. Deze kazen hebben een uitgesproken smaak én smelten goed.
Een portie tosti ham/kaas komt overeen met 110 gram.
1. Tefal Snack Collection SW854D. In onze ogen is de Tefal Snack Collection SW854D momenteel het best geteste tosti-ijzer. Zo wordt dit apparaat standaard geleverd met vier verschillende platen voor wafels, panini's, poffertjes en tosti's waardoor hij super veelzijdig is.
Leg de andere boterham er bovenop. Verwarm de contactgrill op 250 graden en grill de tosti mooi bruin en krokant.
- Stop niet te grote stukken brood, aluminiumfolie verpakkingen of voorwerpen in de broodrooster want deze kunnen brand of elektrische schokken veroorzaken. - Stukjes brood kunnen op de verwarmingselementen vallen en vlam vatten. De broodrooster is speciaal ontworpen om tegen dit soort voorvallen bestand te zijn.
Sneetjes brood zijn het beste te roosteren in de broodrooster. Oud/droog brood is sneller geroosterd dan vers brood en dunne sneetjes hebben minder tijd nodig dan dikke sneden.
Als je de binnenste kolen in een kolenvuur heldergeel ziet opgloeien, dan weet je dat ze ongeveer 2700°C zijn. Iets wat witheet is, is 4000°C of warmer.
Nee, een tosti bevat niet meer calorieën dan een dubbele boterham met kaas. Het toasten verandert namelijk niks aan het aantal calorieën of hoeveelheid voedingsstoffen, zegt het Voedingscentrum.
Het aantal calorieën van een boterham met kaas kan dus sterk variëren. Maar voor een enkele boterham van 90 kcal en een plakje kaas van 35 gram kom je ongeveer uit op 190 kcal. Voor een dubbele boterham met kaas zijn dit 280 kcal. En smeer je er graag 10 gram roomboter tussen, dan kom je aan een totaal van 353 kcal.
Ga bij een energiebeperkt dieet uit van 1.800 kilocalorieën per dag voor mannen en 1.500 kilocalorieën per dag voor vrouwen. Deze kilocalorieën zijn een gemiddelde aanbeveling.