Specifieke rassen, honden met gekorte oren en staart zijn verboden Zwitserland in te brengen. Er kan een uitzondering op de regel worden gemaakt met betrekking tot kort verblijf.
Verboden hondenrassen: Pitbull, Fila Brasileiro, Tosa, Dogo Argentino, American Staffordshire terriër, Tsjechoslowaakse wolfshond en kruisingen van hond met wolf. Voor honden die een gelijkenis met deze hondenrassen vertonen zijn de officiële stamboompapieren nodig om het tegendeel te bewijzen.
Zwitserland is een hondvriendelijk land en heeft zelfs speciale prullenbakken voor de drollen van jouw geliefde viervoeter. Aan de zijkant van de prullenbak kan je ook poepzakjes meepakken!
Zijn er hondenrassen verboden in Italië? In Italië zijn er geen verboden hondenrassen. In het openbaar vervoer en bij sommige openbare gelegenheden kan je gevraagd worden om je hond een muilkorf om te doen (neem in ieder geval altijd een muilkorf mee).
Vaak geldt de muilkorf in het openbaar vervoer, zo ook in Frankrijk, maar in Italië geldt dit in alle openbare gelegenheden. In sommige landen zijn 'risicohonden' zoals pitbulls en rottweilers, helemaal niet welkom. In niet-EU-landen zoals Zwitserland, IJsland en Noorwegen gelden andere regels.
Rottweilers zijn wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van dodelijk aanvallen, en in sommige landen is dat zelfs 74 procent.
Meeste bijtincidenten door Staffordshire-achtigen, Pitbulls en Rottweilers. Staffordshire-achtigen, Pitbulls en Rottweilers: deze hondenrassen zijn verantwoordelijk voor het merendeel van bijtincidenten.
Sinds 1 juli 2010 zijn de volgende hondenrassen niet toegestaan: Pitbull Terriër, Tosa Inu, American Staffordshire Terriër, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Centraal-Aziatische Ovtcharka, Kaukasische Ovtcharka, Zuid-Russische Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak.
De volgende dieren zijn verboden in Noorwegen in te voeren: Pitbull Terriër, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Dogo Argentino, American Staffordshire Terrier, de Tsjechoslowaakse wolfhond en honden die een kruising zijn van de hond met de wolf.
Simpel gezegd komt het hier op neer: Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (“pit bulls”), Mastiff en Tosa zijn verboden.
Er is geen verplichting tot een vaste bench of kennel. Wij adviseren desalniettemin om honden en katten in autobenches, reiskennels of in een hondentuig voor de auto te plaatsen.
Let op: Zwitserland is geen lid van de EU, dus de algemene EU-regels gelden hier niet!! Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek naar Zwitserland, daarna opnieuw vaccineren binnen het vaccinatieschema. Aan de hand van een verplichte chip.
Kies een muilkorf die geschikt is voor uw hond. Daarbij is het erg belangrijk dat de muilkorf goed past. Een muilkorf die te klein is gaat knellen, eentje die te groot is, schuift en kan daardoor de ogen beschadigen. De korf moet lang genoeg zijn en niet tegen de neus duwen.
Chihuahua en Jack Russell
De zilveren medaille op de ranglijst ging naar de chihuahua, een nog kleinere hondensoort die ook met grote regelmaat probeert anderen aan te vallen, terwijl de Jack Russell op de derde plaats eindigde. Bassets, golden retrievers, labradors en greyhounds zijn kennelijk het minst agressief.
Zweden is een hondvriendelijk land mits je de regels in acht neemt. Er zijn talrijke pensions, vakantiehuizen en hotels waar je met een hond kunt verblijven. Ook op de meeste campings is een hond welkom, op voorwaarde dat hij aangelijnd blijft om medebezoekers geen overlast te bezorgen.
Italië is een hondvriendelijk land waar net als in Nederland en België de voorschriften van de Europese Unie gelden.
Honden zijn altijd welkom op het strand in Denemarken. Vooral de gigantisch brede stranden langs de Westkust zijn paradijsjes voor energieke viervoeters. Let wel op het jaargetijde. Ga je namelijk tussen 1 april tot en met eind september op vakantie in Denemarken, dan moet je je hond aanlijnen op het strand.
Niet welkom: pitbull terriër, tosa inu, American Staffordshire terriër, fila brasileiro, dogo argentino, American bulldog, boerboel, kangal, Centraal-Aziatische owcharka, Kaukasische owcharka, Zuid-Russische owcharka, Šarplaninac en de tornjak zijn niet toegelaten voor een verblijf in het land.
Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (Pitbull), Mastiff en Tosa zijn verboden.
En het mooiste van alles: je kan je hond mee naar Noorwegen nemen! Noorwegen is namelijk een hondvriendelijk land, je hond is op heel veel plekken welkom. Zo mag je in bijna elk natuurgebied wandelen en mag je hond bijna overal zwemmen.
De akita hoort bij die gevaarlijke soorten, tot ongenoegen van Jansen. "Hij is op de lijst terechtgekomen omdat akita's rond het eind van de achttiende eeuw in Japan als vechthond werden gebruikt. Ze hielpen bij de jacht op groot wild, zoals herten, zwijnen en beren."
Al decennia lang hebben de meeste Amerikaanse schapenproducenten grote witte honden gebruikt, zoals de Pyreneese Berghond , de Akbash of Maremma-herdershonden, maar ook Anatolische herders worden gebruikt.
De kangal kan wel erg groot worden, wat ook de reden is voor de sterke beet van deze hond. Dit ras heeft namelijk een kracht van 743 psi. De kangal is niet alleen de hond met de sterkste beet, maar ook nog eens het sterkste hondenras ter wereld!
1. Labrador Retriever. Als eerste de trouwe hond die iedereen wel kent: de Labrador Retriever.