Met een grondboor van 10 cm krijgt u een groot genoeg gat voor een 10x10 cm betonpaal. Wilt u grotere gaten maken of heeft u geen zin om gaten te graven? Huur dan bijvoorbeeld een machine grondboor. Dit maakt het werk namelijk een stuk gemakkelijker.
De grondboor met een diameter van 7,5 cm is geschikt voor het plaatsen van tuinpalen van 6,5x6,5 en 6,8x6,8 cm. De boor met een diameter van 9 cm is geschikt voor tuinpalen tot 8,8x8,8 cm.
Stap 1: gaten boren voor de betonpalen
Boor gaten van minimaal 70 cm. diep. Dit gaat het eenvoudigst met een grondboor.
Stap 1: Maak met een grondboor de gaten voor de betonnen palen en tussen de gaten een sleuf voor de betonband. Stap 2: Plaats de palen in de gaten plaatsen met daartussen de betonbanden of onderplaten met rotsmotief. Stap 3: Stort snelbeton bij de palen in het gat, zodat deze stevig blijven staan.
Wat ons betreft is de absolute nummer 1 van deze lijst de Timberpro 52cc grondboor. Met deze grondboor zal je moeiteloos gaten kunnen boren zonder veel inspanning te hoeven leveren. De machine beschikt over een krachtige 52cc luchtgekoelde benzinemotor waarmee je in een handomdraai gaten in de grond boort.
Verlengbare grondboren zijn dankzij de speciale verlengstukken eindeloos te verlengen. Een gat boren met een diepte van tien meter vormt zo geen enkel probleem. De verlengstukken zijn verkrijgbaar in 60 of 100 centimeter en zijn van extra dik staal. Zo heb je geen problemen met het dubbelknikken van de grondboor.
Een van de voordelen van een palenboor is de prijs. Deze niet-verlengbare grondboor kost je namelijk slechts een paar tientjes, en dat is meestal voordeliger dan voor een paar dagen zo'n ding te huren.
Zelf boren in uw betonpalen is wel mogelijk, maar een stuk lastiger. Bij Gadero geven we daarom per betonpaal aan welke type schermen hierbij passen. U kunt daar bij kiezen 1 of 2 gladde of motiefplaten. Motiefplaten zijn betonplaten met een rots, leisteen of hout motief.
Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig. Bestel bij Gadero nu een zak snelbeton samen met uw schuttingpalen, betonpoeren en verandastaanders.
De palen zijn beschikbaar in de volgende varianten: Tussenpaal – lengte: 280 cm voor tuinschermen van 180 cm hoog. Deze paal heeft een gleuf aan twee zijden tegenover elkaar, waardoor aan beide kanten een schutting gemaakt kan worden. Eindpaal – lengte: 280 cm voor tuinschermen van 180 cm hoog.
De beste optie om houten palen neer te zetten is het gebruik van betonpoeren. Deze poeren zorgen ervoor dat het hout helemaal niet meer in contact staat met de grond. Je kunt de betonpoeren helaas niet altijd gebruiken. Alleen wanneer de stevigheid uit de constructie kan komen kun je betonpoeren gebruiken.
Hoe diep moet mijn paal in de grond? Over het algemeen gebruikt men voor het bepalen van de juiste lengte van de paal (voor in de grond) de vuistregel dat 1/3e van de lengte van de paal de grond in moet. Als minimale lengte wordt hierbij over het algemeen een lengte van 40cm in de grond geadviseerd.
Sla met een houthamer de paal de laatste 10 tot 15 centimeter in de grond. Probeer de paal goed in het midden te raken, dan beschadigt u de paal het minst. Als u wilt, kunt u ter bescherming een leeg conservenblik over de paal plaatsen en daarop slaan. Heeft de paal de gewenste diepte, vul dat het gat rond de paal.
Schema gebruik Kongcrete bij palen die niet meer waterpas staan. Gebruik Kongcrete om de paal snel en eenvoudig waterpas in de grond vast te zetten en bespaarzeer veel tijd en kosten die anders nodig zijn om de palen/hekwerk/schutting te demonteren en te monteren. Druk de paal weer terug waterpas en zet deze vast.
Zorg dat het loodrecht gebeurt. Door een touwtje waterpas uit te spannen op de hoogte waar de koppen van de paalhouders moeten komen, kunnen deze precies op gelijke hoogte worden ingeslagen. Zaag de palen op de juiste lengte af en plaats de eerste in de paalhouder. Zet deze precies loodrecht (stellen met waterpas!)
Hoe een grondboor onderhouden? Borstel na gebruik het zand en slijk van de grondboor. De 2 verticale snijvlakken onderaan, die dienen om een gat uit de grond te ësnijdení, moeten recht geklopt worden met een hamer als deze scheef/hol staan. De verticale snijvlakken scherp je aan met een zoete vijl.
Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig.
Snelcement. Cement is bij het plaatsen van schuttingen of veranda's nodig om de fundering stevig vast te zetten. Zo wordt snelcement, ook wel speedmix of snelbeton genoemd, gebruikt om schuttingpalen stevig in de grond te plaatsen. Maar ook voor het vastzetten van betonpoeren voor houtconstructies of instortankers.
Paalhouders met een pin moet je altijd in de grond betonneren. De pin zelf moet volledig in de grond zitten, wat ongeveer zo'n 70 centimeter is.
Eigenlijk is het antwoord op de vraag waarmee je in beton boort heel simpel. Het is namelijk een boorhamer. Dit type boormachine heeft naast een roterende functie een klopfunctie. En ja, die functie vind je ook bij een klopboormachine.
Niet in elk soort beton of steen kan namelijk dezelfde boor gebruikt worden. Boor je in beton, gebruik dan niets anders dan een echte boorhamer. Voor boren in steen kun je zowel een klopboormachine als een boorhamer gebruiken.
Gewapend beton: Voor boren in gewapend beton heb je een P4S betonboor nodig. Deze boor heeft vier snijvlakken waardoor deze blijft boren, ook als je betonstaal tegenkomt. De p2S boor kan gewapend beton niet aan. Deze boor zal vanwege zijn twee snijvlakken vastslaan in het beton.
Bij spoelboren wordt de boorspoeling (het werkwater) onder druk door de roterende boorbuizen gedrukt. Met behulp van de boorkop spoelt het water de grond los. De grond die hierbij loskomt wordt omhoog gepompt en wordt opgevangen in de spoelbak (Remon werkt niet meer met spoelvijvers).