Welke groenten kun je rauw invriezen?

De beste groenten om te overwegen voor invriezen zijn maïs, erwten, broccoli, bloemkool, wortelen, sperziebonen, pompoen en wintergroenten, zoals spinazie, boerenkool en snijbiet. Uien, paprika's, selderij en kruiden kunnen ook worden ingevroren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eteninvriezen.nl

Welke groenten kun je niet invriezen?

Groenten die veel water bevatten zoals sla, tomaat en komkommer kan je beter niet invriezen. Tijdens het ontdooien geeft de groente dan zoveel water af dat er niets van overblijft. Het invriezen van fruit is een iets lastiger proces. Fruit bevat over het algemeen veel vocht en moet daarom snel worden ingevroren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op chickslovefood.com

Welke groenten blancheren voor invriezen?

WELKE GROENTE KAN IK HET BESTE BLANCHEREN VOOR HET INVRIEZEN?
  • Spinazie.
  • Prei.
  • Erwten.
  • Spruiten.
  • Broccoli.
  • Koolraap.
  • Bloemkool.
  • Andijvie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op locklock.nl

Waarom voorgesneden groenten niet invriezen?

Zoals we al schreven worden de groenten vaak ruim voordat je het koopt gesneden. Dat betekent ook dat je de groente dan wel meteen moet invriezen. Na een dag invriezen, of nog laten, raden we af. De groente heeft dan zoveel vitaminen en dergelijk verloren dat het invriezen eigenlijk geen zin meer heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.eu

Kun je rauwe roerbakgroenten invriezen?

Roerbakgroenten invriezen/ Wokgroenten invriezen

Het is ook zeker mogelijk om roerbakgroenten in te vriezen. Let alleen wel op dat een roerbakmix vaak groenten bevat met een hoog watergehalte. Het nadeel is dus dat deze groenten een beetje slap en zompig kunnen worden wanneer deze na het invriezen weer ontdooid worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iglo.nl

Eten invriezen: wat wel, wat niet? | Slimme Sjef | Voedingscentrum

42 gerelateerde vragen gevonden

Welke groenten invriezen zonder blancheren?

Vrijwel alle soorten groente kun je invriezen. De groenten blancheren voor het invriezen is een manier om de kwaliteit te behouden, maar blancheren is niet noodzakelijk. Groenten invriezen zorgt ervoor dat de producten langer vers en bruikbaar blijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eteninvriezen.nl

Kunnen paprika's in de vriezer?

Rauwe paprika kun je ook in de diepvries bewaren, vlak voor invriezen 1 minuut blancheren (kort verhitten). Bij minimaal -18 °C blijft paprika in een goed gesloten bakje of zakje tot 12 maanden goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Kan bloemkool rauw in de diepvries?

Bloemkool schoonmaken is zo gedaan. Je haalt de buitenste bladeren er vanaf en snijdt de stronk eruit. Daarna hak je de kool in roosjes die je goed wast. De groente is nu klaar voor verdere bereiding: je kunt de bloemkool invriezen, koken, bakken of rauw vermalen tot bloemkoolrijst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knorr.com

Wat kun je invriezen en wat niet?

Rauwe en gekookte eieren: eigeel zet zich uit in de diepvries, waardoor het ei kan ontploffen. Ook producten op basis van ei - zoals mayonaise en meringue - vries je beter niet in. Ongekookte aardappelen: ze bevatten veel vocht en zijn daarom niet geschikt om in te vriezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodbag.be

Kan komkommer in de diepvries?

Komkommer invriezen

Komkommer bestaat voor 94% uit water. Hierdoor wordt hij papperig bij het ontdooien. Voor je komkommer invriest, moet je hem dus eerst blancheren, wokken, bakken of grillen. Na de bereiding kan je jouw gerecht met komkommer tot 12 maanden bewaren in de diepvries.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Kan prei rauw in de diepvries?

Verse prei invriezen

Prei invriezen is een uitstekende manier om verse prei maandenlang te bewaren. Wel eerst 2 minuutjes blancheren, zoals met de meeste groenten. Dan blijven de smaak en het uitzicht beter bewaard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Kunnen worteltjes in de vriezer?

Wortelen kan je ook bewaren in de diepvries. Snijd de groenten eerst in reepjes of plakjes. Blancheer ze daarna voor je ze in een gesloten (diepvries)zakje stopt. Op deze manier kan je wortelen bij een temperatuur van -18°C tot 12 maanden bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Kunnen courgettes in de diepvries?

Courgette invriezen is een prima idee als je ze lekker lang wil bewaren. Spoel de courgettes goed af, snijd ze in schijfjes en blancheer de plakjes gedurende twee minuten. Laat ze afkoelen onder koud water en laat de stukken courgette vervolgens uitlekken op een rooster.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Kan witlof in de diepvries?

Witlof bereiden & bewaren

Witlof kun je 7 tot 10 dagen in de koelkast bewaren. Rauwe witlof kun je ook invriezen. Blancheer (= kort verhitten) de groente 2-5 minuten kort voor invriezen. Je kunt de groente dan tot 1 jaar in de diepvries bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Kan verse spinazie in de diepvries?

Wanneer de spinazie is afgekoeld, bewaar deze dan in een luchtdichte verpakking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ziplock zakje of plastic bakje. Bewaar de spinazie vervolgens bij een temperatuur van minimaal -18°C graden. De ingevroren spinazie kun je nu maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iglo.nl

Waarom boontjes blancheren voor invriezen?

Ook als je de sperziebonen ongekookt in de vriezer legt, blijven de enzymen in de ongekookte groente zitten.” Door die enzymen kan het gebeuren dat de bevroren sperzieboon wat slap wordt als je ze uit de vriezer haalt om te koken, legt ze uit. ,,Daarom kan het verstandig zijn om de sperziebonen te blancheren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Kun je rauwe aardappelen invriezen?

Ongekookte aardappelen invriezen doe je beter niet. Gekookte aardappelen invriezen, dat kan wel. Ze blijven ongeveer een week goed. Tip: maak er eerst puree van en vries die in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Is diepvries groenten wel gezond?

Na bereiding bevatten ingevroren groenten net zo veel vitamine C en mineralen als bereide verse groente, namelijk 40% van het oorspronkelijke gehalte. Ingevroren groenten zijn dus net zo gezond als verse groenten. Wel moet er rekening worden gehouden met groente a la crème, omdat hier extra vet aan is toegevoegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fit.nl

Kun je verse soep invriezen?

Wacht met weggooien! Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C. Houd voor kant-en-klare soep 8 weken aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unox.nl

Kan broccoli rauw in de vriezer?

Rauwe broccoli kun je daarnaast invriezen als je het voor een langere tijd wil bewaren. In de vriezer blijft de broccoli tot een jaar goed. Voordat je de rauwe broccoli invriest moet je 'm kort blancheren in water. Dit doe je door de broccoli in stronken te snijden en 2 minuten onder te dompelen in kokend water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Kunnen spruitjes in de diepvries?

Spruitjes invriezen

Om spruitjes in de diepvries te bewaren moet je ze eerst even blancheren vooraleer ze in te vriezen (-18°C). In een goed afgesloten bakje of plastic zak blijven ze zeker een jaar goed. Vries ze niet allemaal samen in, maar verdeel de spruiten per portie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Kunnen sperziebonen in de vriezer?

Sperziebonen invriezen kan door sperziebonen rauw, geblancheerd of gekookt in de vriezer te bewaren. Als de sperziebonen goed luchtdicht verpakt zijn, blijven ze maximaal 6 maanden houdbaar in de vriezer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eteninvriezen.nl

Kan puntpaprika in de diepvries?

Rauwe zoete puntpaprika kun je ook in de diepvries bewaren, vlak voor invriezen 1 minuut blancheren (kort verhitten). Bij minimaal -18 °C blijft zoete puntpaprika in een goed gesloten bakje of zakje tot 12 maanden goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Kun je een gerimpelde paprika nog eten?

Gerimpelde paprika's zijn nog prima te eten, maar wel minder vers of ouder. Het is niet belangrijk of de stengel er goed uitziet, want die eet je toch niet op. Puntpaprika's zijn eveneens goed verkrijgbaar. Het is gebruikelijk dat ze zacht aanvoelen; dat komt door het dunne vruchtvlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groentegroente.nl

Kan aubergine in de diepvries?

Aubergine invriezen

Stop de groente niet rauw in de diepvries. Bereid aubergine eerst door ze 2 minuten te blancheren of even kort te bakken in boter of olie. Bereide aubergine kan je 12 maanden bewaren in de diepvries.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Populaire vragen