Google doet dat op basis van waar je op dat moment bent en andere dingen die specifiek over jou gaan zoals je geslacht, leeftijd, relatiestatus, hobby's en mogelijkerwijs ook je gewicht, bijvoorbeeld als je dat hebt ingevuld in een app die gekoppeld is aan je Google-account.
Zo weet Google bijna alles: wie je bent, wat je opzoekt, hoe je eruit ziet, wat je bekijkt, hoe je stem klinkt, waar je bent, waar je heengaat, wie je vrienden zijn, hoe je agenda eruit ziet, wanneer je slaapt, hoe gezond je bent, wat je interessant vindt en daardoor vooral: welke advertenties je waarschijnlijk ...
Stap 1: Bekijk een overzicht van je gegevens
Tip: Je kunt rechtstreeks naar je Google Dashboard gaan. Ga naar je Google-account. Klik in het navigatievenster links op Gegevens en privacy. Content opgeslagen vanuit Google-services.
Gegevens van bij Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.
Google verzamelt persoonlijke gegevens en maakt daarmee profielen van gebruikers. Zo kunnen advertenties beter op de gebruikers worden afgestemd, want die leveren meer op. Je hebt diverse opties om de data die Google van jou verzamelt te beperken.
We kunnen je geboortedatum gebruiken om instellingen voor je account te bieden die geschikt zijn voor je leeftijd. Er kan bijvoorbeeld aan minderjarigen een waarschuwing worden weergegeven wanneer ze een site hebben gevonden die ze misschien niet willen zien.
Iets terugzoeken in de browsergeschiedenis kan veelal tot ongeveer 90 dagen. Wat ouder is dan 90 dagen wordt automatisch verwijderd. Dat zijn nu nog de voordelen van het bewaren van de browsergeschiedenis.
Standaard verzamelt Google Analytics persoonsgegevens van je sitebezoekers, zoals IP-adressen en locatiegegevens. Bovendien worden standaard gegevens met Google gedeeld. Om aan de nieuwe wet te voldoen, zijn dus aanpassingen nodig aan de manier waarop je Google Analytics gebruikt.
Google vertrouwt klanten meer dan jij.
Andere klanten hebben er ervaring mee en kunnen potentiële klanten helpen een beslissing te maken. Dat is precies waar het Google om gaat.
Check ook even myactivity.google.com. Deze pagina houdt je zoekgedrag en aan Google-gelieerde activiteiten bij. Via 'activiteitsopties' op dezelfde pagina bepaal je wat Google wel en niet mag opslaan.
Technische en commerciële veiligheid
Diensten als Gmail en Hotmail vallen onder streng toezicht en hebben dit technisch vast goed geregeld. Wat dat betreft hoef je je weinig zorgen te maken.
Google History kan al je bladwijzers en geschiedenis terugzetten, volg daarvoor de volgende stappen: Ga naar Google History > Log in met je Google account. Hier krijg je een overzicht van alle geschiedenis in Chrome met datum en tijd.
Luistert Google naar mij? Het korte antwoord is, ja – Siri, Alexa en Google Voice luisteren naar je. Standaard hebben de fabrieksinstellingen de microfoon ingeschakeld.
Als je de browsegeschiedenis verwijdert, geldt dit voor alle apparaten waarop je synchronisatie hebt aangezet en bent ingelogd bij Chrome. Je kunt de weergave Trajecten van de geschiedenis ook uitzetten als je dat wilt. Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis verwijderen uit je account.
Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd: Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis. Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
In elke browser kun je de lijst met bezochte websites wissen om je privacy te beschermen of om ruimte op je apparaat vrij te maken. Je kunt ervoor kiezen je browsegeschiedenis automatisch te laten wissen zodra je een browser afsluit.
Jazeker! Op het moment dat je ouderlijk toezicht niet hebt ingeschakeld verzameld jou besturingssysteem als nog wat je allemaal doet, zij hebben dus ook inzicht in bijna alles wat jij online doet. Ook bij jou besturingssysteem kun je opvragen welke gegevens zij allemaal over jou verzameld hebben, dit is jou recht.
Kan je internetprovider je geschiedenis zien? Je provider kan je internetverkeer inzien, maar mag dit niet delen of opslaan. Sinds 2015 is de bewaarplicht wet afgeschaft. Hierdoor mogen internetproviders internetgeschiedenis en locatiegegevens niet meer opslaan.
Deze DNS server zoekt uit welk IP adres hoort bij het internetadres dat je opzoekt waar deze DNS server je vervolgens heen stuurt. Op deze manier is het voor internetprovider dus eenvoudig om te zien welke websites je bezoekt. De bezochte websites kunnen ook worden geregistreerd.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.
"Als onze systemen niet kunnen vaststellen dat de kijker ouder is dan 18 jaar, vragen we hen om een geldig identiteitsbewijs of creditcard", aldus Google. De verificatie is nodig voor het kijken van YouTube-video's met een leeftijdsbeperking.
Met een Google-account kunt u bijvoorbeeld het volgende doen: Applicaties downloaden en installeren vanaf Google Play. Uw e-mail, contacten en agenda synchroniseren met behulp van Gmail. U kunt een back-up maken van uw gegevens, deze herstellen en ze kopiëren van een oud apparaat naar een nieuw apparaat.
Google is in 1998 bedacht door Larry Page en Sergey Brin, dus 12 jaar "oud". Toegevoegd na 1 minuut: De oprichting was op 4 september 1998. Toegevoegd na 16 minuten: Zelf zeiden ze op hun 7e verjaardag: "Google's official birthday is September 7, 1998.