Nee, TUI fly heeft geen WiFi aan boord.
Aan boord is er geen scherm aanwezig in de stoel recht voor je. Dit betekent dat op vluchten die worden uitgevoerd met een Boeing 767 geen entertainmentservice beschikbaar is. Na het opstijgen kan je tijdens de vlucht gebruik maken van je eigen smartphone of tablet.
Passagiers in Deluxe krijgen een uitgebreide maaltijdservice. De gerechten worden geserveerd met vernieuwde trays op porseleinen borden met metalen bestek, terwijl de drankjes in een echt glas worden geschonken. Daarnaast liggen er standaard een deken, kussen, hoofdtelefoon en verzorgingskit klaar voor elke passagier.
Aan boord van de Boeing 737 MAX, Boeing 767 en Boeing 787 Dreamliner zijn USB-poorten aanwezig in de stoel. Hiermee kun je je smartphone of tablet opladen. Let op, het is niet toegestaan powerbanks op te laden via de USB-poorten.
De snelheid van internet in het vliegtuig is lang niet zo snel als op vaste grond, maar je kunt er prima mee Whatsappen, e-mailen en zelfs een beetje op sociale media rondkijken.
Vanaf € 210 per persoon per traject.
Wie aan de Business Class denkt heeft vaak een hoog prijskaartje in gedachten. En om heel eerlijk te zijn is dat vaak het geval. De prijs van een stoel voorin kost makkelijk 4-6 keer zoveel als een gewone Economy stoel.
Comfort Class TUIfly: upgrade fee. Op kortere Europese vluchten kan je al voor een upgrade fee v.a. 15,- enkele reis comfort class vliegen met TUIfly. Op intercontinentale vluchten ligt de upgrade fee meestal ergens tussen de 50,- en 125,-.
Bij TUI vlieg je naar Curaçao met de Dreamliner. En hoewel de vlucht zo´n 10 uur duurt, ben je dat door de zon, de luxe hotels en het lekkere eten snel vergeten. Zo moet vakantie zijn!
Het is een onboard streaming service waarmee we entertainment voor een brede doelgroep aanbieden aan de passagiers. De Transavia entertainment cloud is een lokaal WiFi netwerk dat gekoppeld is aan de Airfi-kastjes aan boord. Dit netwerkt biedt enkel toegang tot de entertainment, niet tot internet.
Wil je vlak voor vertrek kijken met welk vliegtuig je vliegt? Dan kun je hiervoor het beste de website van de luchthaven waarvan je vertrekt raadplegen. Zo kun je bijvoorbeeld op de website van Schiphol niet alleen het vliegtuigtype maar zelfs de registratie van het vliegtuig terugvinden.
Alle verbindingen (gsm, bluetooth, wifi) moeten uit omdat je telefoon daarmee potentieel gevaarlijke elektromagnetische straling veroorzaakt. En je laptop mag niet op schoot tijdens het opstijgen en landen omdat 'ie het gangpad kan blokkeren of door de cabine kan schieten als er iets misgaat.
In de accu van een powerbank zit het brandbare materiaal lithium. Lithium is een brand- en explosiegevaarlijke stof. Het is vaak maar een hele kleine hoeveelheid, maar toch is dit risicovol. Mocht een accu om een of andere reden oververhit raken, kan dit zorgen voor kortsluiting in de batterij met brand als gevolg.
Aangezien je in vliegtuigmodus niet kan bellen, geen berichten kan verzenden en niet op het internet kan surfen, schakelen heel wat mensen hun toestel gemakshalve gewoon uit. Muziek beluisteren die op je telefoon is opgeslagen kan je echter gerust blijven doen.
Het verschil tussen first class en businessclass zit hem in voorzieningen en service. In de first class heb je nog meer beenruimte dan in de businessclass, is de service van het uitstekend opgeleide personeel nog persoonlijker en kun je in alle rust genieten van je ultieme vliegreis.
Bij vliegen met business class betaal je een stuk meer dan economy class. Je krijgt dan ook meer luxe. Zo krijg je een comfortabelere stoel met meer beenruimte, een bredere zitvlak en kun je de stoel verstellen.
Business Class vliegen biedt een zakenreiziger dus veel verschillende voordelen. Het vliegticket kost uiteraard meer dan een ticket voor de Economy Class. Maar de zakenreiziger krijgt er veel flexibiliteit, tijdsbesparing op de luchthaven, mogelijkheid tot netwerken en extra comfort voor terug.
Onze TUI vliegtuigen
TUI fly is onderdeel van de TUI Group. TUI is actief in verschillende landen en vliegt de hele wereld over. In totaal heeft TUI meer dan 150 vliegtuigen in de vloot. In de drukke seizoenen huurt TUI extra vliegtuigen waardoor de vloot groeit tot meer dan 175 vliegtuigen.
De verschillen in de klassen
Er is de Economy Class en de Economy Comfort. De service is gelijk, het verschil is dat de stoelen in Economy Comfort zo'n tien centimeter extra beenruimte hebben en dat de rugleuning twee keer zo ver naar achteren kan.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.
Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.