Gebruik voor kinderen geen anti-transpirant deodorant, hier zit aluminium in. Deze deodorant werkt wel tegen het zweten, maar gaat de geur niet tegen. Kies het liefst voor een deodorant zonder parfum en alcohol. Het is een fabel dat deodorant slecht is voor de gezondheid van je kind.
Er is geen juiste leeftijd om deodorant te gaan gebruiken. Sommige kinderen beginnen te zweten vanaf 7 jaar en anderen pas vanaf 10 jaar. Sommige kinderen hebben een duidelijke geur en anderen niet. Dit komt omdat geur wordt veroorzaakt door 2 factoren; de bacteriën op je huid en de werkende apocriene zweetklieren.
Je lichaam herkent aluminium niet en kan het ook niet afbreken. Daardoor stapelt het alleen maar op in je lichaam. Zinkoxide; De deodorantstick van Loveli bevat het zuiveringszout natriumbicarbonaat als werkzame stof, wat er voor zorgt dat geurtjes meteen geneutraliseerd worden zodra het puberzweet de huid bereikt.
Kinderen transpireren wel, namelijk om hun temperatuur te reguleren, maar kwalijk rieken doet dat niet. ,,Tegen de puberteit komen pas de zweetklieren tot ontwikkeling die ervoor zorgen dat je gaat ruiken”, zegt kinderdermatoloog A.
Vanaf ongeveer 7 tot 9 jaar, als een kind in de prepuberteit komt, gaat een kind meer zweten.
Deze zweetklieren reageren niet op temperatuur, maar op stress en emoties. Het zweet dat deze klieren produceren heeft een andere geur, door de hormonale veranderingen ruikt de lichaamsgeur bij pubers sterk: puberzweet. Voor een deel zit het probleem ook in het gedrag van pubers.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
Aluminium in deodorant
Een goed alternatief voor reguliere deodorants zijn natuurlijke deodorants. Deze maskeren de geuren met behulp van natuurlijke ingrediënten of doden de bacteriën die de vervelende geur van zweet veroorzaken met natuurlijke antimicrobiële ingrediënten.
De Power of Zen deo beschermt je extra tegen de geur van stress- en hormoonzweet. Naast natriumbicarbonaat bevat het ook zinkoxide dat een dubbele werking heeft tegen zweet door emoties, hormonen en stress. De geur van rozen en lavendel neutraliseert zweetgeurtjes niet alleen, het zorgt ook voor extra ontspanning.
Hormonen & zweetklieren
Ook tijden je menstruatie zijn je hormonen anders en kan je zweet meer stinken. Zweet wordt geproduceerd door de eccriene zweetklieren. Het zweet van deze klieren is zelf geurloos en het gaat pas ruiken als het in contact komt met de bacteriën op je huid.
Met name baby's en jonge kinderen zweten snel, doordat het systeem dat de lichaamstemperatuur regelt nog in ontwikkeling is. Tevens slapen baby's en jonge kinderen dieper én vaker, waardoor het lichaam de lichaamstemperatuur op peil houdt door middel van transpiratie. Het verdampende zweet helpt de huid af te koelen.
In veel deodorants zit parfum om geur te maskeren. Toch kun je beter kiezen voor een parfumvrije variant, want die geeft minder risico op huidirritatie. De okselhuid is al extra gevoelig voor irritatie, omdat veel mensen zich daar scheren. Daarmee maak je je huid namelijk wat kwetsbaarder.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Niet alleen deo's, ook andere sprays zoals schoonmaaksprays hebben negatieve invloed op de longen. Noorse wetenschappers ontdekten dat regelmatige blootstelling aan schoonmaakmiddelen leidt tot beschadiging van de luchtwegen.
Deo gebruiken op een natte huid
Anti-perspirants en deo's werken het beste op een droge huid. Dus als je net uit de douche komt of al zweterig bent, werkt het minder goed.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Zeer tevreden. Heel fijne geur en werkt prima! Ik ben iemand die snel zweet en heb daar met deze deodorant minder last van. Voordien testte ik telkens een nieuwe deodorant uit, dit is de eerste die ik meermaals blijf kopen.
Een natuurlijke deodorant bevat geen chemische toevoegingen en is aluminiumvrij. Er zitten natuurlijke antibacteriële stoffen in die ervoor zorgen dat de zweetgeur gemaskeerd wordt en dat bacteriën gedood worden. Zweet krijgt namelijk pas geur zodra dit in aanraking komt met bacteriën op het huidoppervlak.
Je kunt ze daar een beetje mee helpen, want vrienden of klasgenoten kunnen het vies vinden. Dagelijks douchen is niet altijd echt nodig. Het kan zelfs onprettig zijn voor kinderen met een gevoelige huid. Uiteraard moet je kind zich wel dagelijks wassen, bijvoorbeeld met een washandje bij de wastafel.
Wij moslims eten veel meer kruiden, vet en vlees, daar ga je meer van ruiken. Marokkanen lopen bedekt rond en zeggen van zichzelf dat ze het goed doen, maar ze houden zich niet schoon.