De TEMPUR® Premium Flex 500 bedbodem is een schotelbodem met individueel instelbare schotels. De duurzame constructie biedt een optimale ondersteuning aan u en uw TEMPUR® matras. Met de speciale oranje schouderzone hebben wij extra vering toegevoegd, wat zorgt voor meer comfort.
Eigenlijk kun je deze matrassen op elke bodem leggen, dus ook op een spiraalbodem. Bij Tempur is het juist aan te raden om deze op een Tempur schotelbodem te leggen. Wie andere merken overweegt, zal echter van traagschuim af moeten stappen.
De Premium Flex 500 is een niet-verstelbare bedbodem met een lichte maar duurzame constructie die optimale ondersteuning biedt aan uw TEMPUR® matras. Deze bodem is uit te breiden met een massageset inclusief draadloze afstandsbediening.
Over het algemeen kun je stellen dat een standaard lattenbodem of een spiraal bodem de minst goede combinatie is met een Tempur matras. Deze zojuist genoemde bodems bieden beperkte veerkracht. De veerkracht die ze bieden, concentreert zich met name op het middengebied van de bodem.
Lattenbodems zijn het meest geschikt voor latex-, lucht-, en watermatrassen. Op een lattenbodem kunt u beter geen binnen- of pocketvering matrassen gebruiken, tenzij de bodem meer dan 24 latten bevat. Dit komt omdat, waar geen lat zit, de veren in de matras (de pocketveer) geen tegendruk krijgen.
Een spiraalbodem is eigenlijk alleen geschikt voor de betere matrassen waarbij de bedbodem minder belangrijk wordt, zoals pocketveringmatrassen en traagschuimmatrassen.
Belang van een goede bedbodem bij rugklachten
De beste bedbodem voor mensen met rugklachten is een ergonomische lattenbodem die de lage rug ondersteunt in zowel zijlig als ruglig. De lage rug is de belangrijkste probleemzone bij mensen met rugpijn.
Nadelen Tempur Matras:
Zakt door aan het bekken in elke slaaphouding. Volledig synthetisch. Temperatuurgevoelig. Minder goede vocht- en warmteregulatie.
Matrassen van Tempur hebben een hogere densiteit en dus een hogere levensduur. Daarnaast hebben ze een betere klimatisatie en zijn ze ergonomischer dan een kopie.
Bedbodem niet belangrijk voor lichaamsondersteuning
'Wie een nieuwe matras koopt, kan beter ook zijn bedbodem vervangen,' adviseren beddenwinkels vaak. Maar zo belangrijk voor de lichaamsondersteuning is een matrasbodem helemaal niet. Dit ontdekten onze Duitse collega's van Stiftung Warentest.
Zo weet je dat je lattenbodem versleten is
De gemiddelde levensduur van een lattenbodem is 15 tot 20 jaar. Als deze leeftijd bereikt is, kan het tijd zijn om je bedbodem te vervangen.
Vaste lattenbodem
Hierbij kan men noch het hoofd- of voeteneinde van de bedbodem verstellen. Het is een volledig normale lattenbodem, van uitstekende kwaliteit. Vaste lattenbodems bestaan meestal uit 26, 28 of 42 latten. De vaste lattenbodem is geschikt voor elk type matras.
Daarnaast is het verstandig om voor een matras te kiezen dat goed ventileert en vochtregulerend is. Dit laatste is essentieel omdat fibromyalgie gepaard gaat met ontstekingen. Een goede optie voor mensen met fibromyalgie is bijvoorbeeld een matras van drukverlagend traagschuim of ventilerend koudschuim.
De Tempur matrassen zijn online en in TEMPUR®-winkels verkrijgbaar. Je kan Tempur matrassen online kopen en in veel verschillende TEMPUR®-winkels in België.
De Tempur Sensation Elite is uitgeroepen tot product van het jaar 2021! Het matras biedt medium-stevig comfort en goede ondersteuning. Het is een medium stevig matras dat uit verschillende lagen schuim en een duurzame ondersteuningslaag bestaat.
Wij raden zijslapers vaak een Pantera® medium of en Talalay® medium matras aan. Deze matrassen geven beide de juiste ondersteuning aan zijslapers. Daarnaast zakken de heupen en schouders goed weg in het matras. Dit zorgt ervoor dat de ruggenwervel een rechte lijn vormt.
Als u een bed deelt, kan het af en toe draaien van uw matras van het hoofdeinde naar het voeteinde helpen (let op: niet omdraaien). Ondanks dat het niet essentieel is, kan het toch helpen om het comfort en de ondersteuning voor beide gebruikers te behouden.
Een Tempur matras gaat doorgaans 10 tot 12 jaar mee. Om de kwaliteit van uw Tempur matras te behouden raden wij u aan om in combinatie met uw matras een Tempur bedbodem aan te schaffen.
TEMPUR IS ZO WARM
Daarnaast is het bij de keuze van het Tempur matras of eender welke matras van belang het punt zweten goed te bekijken.
Alle matrassen van TEMPUR® zijn voor een deel gemaakt van TEMPUR® materiaal. Dit is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal, ook wel traagschuim genoemd. Dankzij de open celstructuur vormt het materiaal zich naar de contouren van uw lichaam voor een ongeëvenaard comfort en ondersteuning.
Koudschuim matrassen hebben meestal geen comfortzones en zijn daarom minder geschikt voor mensen met rugklachten. Wel gaan ze lang mee en passen zich goed aan het lichaam aan. Traagschuim matrassen zijn niet geschikt voor mensen met rugklachten.
Vaak wordt verondersteld dat een hard matras goed zou zijn voor mensen met rugklachten. Dit is echter niet correct. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht matras dan op een hard matras.
Gebaseerd op de resultaten van het onderzoek verzorgde een medium-hard matras patiënten een betere balans tussen ondersteuning van de rug en comfort voor de lage rugpijn dan een hard matras. Slapen op een te hard matras geeft een additionele druk op de rug, dat voor sommige patiënten tot meer rugpijn resulteerd.
Juiste bedbodem voor een traagschuim matras
Een goed traagschuim matras kan in principe op elke bedbodem gebruikt worden. Echter komt een traagschuim matras het beste tot zijn recht op een schotelbodem of boxspring bodem. Dit komt omdat deze type bedbodems een egale tegendruk bieden.
Lattenbodem. De bekende lattenbodem kan worden gecombineerd met verschillende soorten matrassen: pocketvering matrassen, polyether matrassen, koudschuim matrassen, traagschuim matrassen, latex matrassen en pocketvering matrassen.