In China is wit de kleur van rouw en verdriet. Daarom draagt de familie tijdens de uitvaart witte kleding. Tegenwoordig is het genodigden toegestaan om naast wit ook stemmige kleuren te dragen. Vermijd de kleur rood, omdat deze in de Chinese cultuur voorspoed en geluk symboliseert.
De Chinese begrafenis
De begrafenis is redelijk sober. Er is weinig ruimte voor het tonen van emoties. Familieleden zijn allen in het wit gekleed en als de kist in het graf wordt gelegd, wenden de bezoekers zich af. Ook ditmaal hopen zij hiermee te voorkomen dat de ziel van de overledene bij hen blijft.
Na het afscheid
Sommige Chinezen staan meerdere keren per jaar en tijdens speciale feestdagen stil bij de mensen die er niet meer zijn. Anderen kiezen ervoor om dit eens per jaar te doen. Tijdens het herdenken, branden de nabestaanden wierook bij het graf en offeren ze kleding, drank en eten.
In grote Chinese steden worden vaak heuvels en bergen gebruikt om de doden te begraven. In traditionele kringen wordt er bij een overlijden in de familie een blauwe of een witte lampion boven de voordeur gehangen.
In de traditionele Chinese cultuur worden Chinezen altijd begraven. Hierbij is het verjagen van geesten en een goede overgang naar het hiernamaals belangrijk. Bij een Chinese begrafenis wordt er door de nabestaanden nep geld verbrand.Dit doen ze om de doden rijkdom toe te wensen in het hiernamaals.
'Hoi' in het Chinees is 'Ni Hao'.
Begroeten. Wanneer de Chinezen elkaar begroeten geven ze elkaar een hand waarbij ze toch een klein beetje naar voren buigen. Een handkus bij een eerste ontmoeten van een Chinese dame is een absolute NO-go volgens de Chinese etiquette. Ook mensen die elkaar vaker hebben gezien zullen een hand geven of gedag wuiven.
Volgens de traditionele Chinese telling is je kindje iets ouder dan volgens de westerse telling. Dat komt omdat je baby in China bij de geboorte al 1 jaar oud is. Je moet dus altijd een jaar optellen bij de leeftijd van je kindje.
Volgens de NOS wordt in China de doodstraf niet alleen toegepast in geval van moord en geweld, maar mag de straf mag ook worden opgelegd bij niet-gewelddadige delicten. Denk daarbij bijvoobeeld aan diefstal en drugshandel.
De gemiddelde levensverwachting van de Chinezen is gestegen tot 77,93 jaar.
In de 40 dagen periode neemt de ziel afscheid van de aarde en verlaat uiteindelijk deze wereld, in sommige geloofstradities wordt dit ook wel de hemelvaart genoemd. Gedurende deze periode moeten de ontslapenen of overledenen gaan beseffen dat ze moeten doorstromen naar hun nieuwe bestaan en herenigd worden met God.
Bij 'chinezen' wordt de coke op aluminiumfolie gelegd en vanonder verhit zodat de coke kan verdampen. De damp wordt met een kokertje geïnhaleerd. Het is belangrijk de hitte van de vlam goed te doseren zodat je coke verdampt in plaats van verbrandt. De cocaïne moet traag en geleidelijk over de aluminiumfolie 'lopen'.
Van plotseling verlies naar fysieke klachten
Daarnaast brengt rouwen ook vermoeidheid, lichamelijke pijn en bijvoorbeeld hoofdpijn met zich mee. Lichamelijke klachten door rouw zijn te verklaren door de schok die het plotselinge verlies bij je teweegbrengt. Zowel psychisch als fysiek heb je een klap te verwerken.
Het kan ongemakkelijk zijn als je uit de toon valt bij de andere gasten. Zorg er dus voor dat je niet te veel opvalt. Het dragen van bijvoorbeeld felle kleuren, opvallende prints en sieraden of sportkleding is af te raden.
Antwoord: Geachte heer of mevrouw, Er zijn geen vaste regels, maar het is gebruikelijk dat de meest naaste familie zoals de langstlevende partner/echtgenoot en de kinderen of ouders van de overledene vooraan zitten. Meestal de kinderen met partners, maar soms ook met de kleinkinderen.
U mag een overledene niet eerder dan 36 uur na overlijden laten begraven of cremeren.En niet later dan 6 werkdagen na overlijden. Het weekend en feestdagen zijn geen werkdagen. Na de crematie moet het crematorium de as van de overledene 1 maand bewaren.
Wat is er aan de hand? China verbiedt karaokeliedjes die politiek gevoelig liggen, aanstootgevend zijn of over geweld, drugs of gokken gaan. Zo'n verbod is niets nieuws voor mensen in China.
China (uitspraak: [ˈʃina]; vereenvoudigd Chinees: 中国; traditioneel Chinees: 中國; pinyin: Zhōngguó), voluit Volksrepubliek China (vereenvoudigd Chinees: 中华人民共和国; traditioneel Chinees: 中華人民共和國; pinyin: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó), is een land in Oost-Azië.
De Chinese zakencultuur wordt onder meer gekenmerkt door het opbouwen en onderhouden van relaties, een vaak indirecte manier van communiceren (lichaamstaal en imago zijn belangrijk) en sterke hiërarchische verhoudingen. Hieronder vindt u enkele gedragsregels bij de zakencultuur van China.
Het Jaar van het Konijn is een grote opluchting na het jaar van de tijger. Het Konijn staat namelijk symbool voor geduld, geluk en vrede. Karaktereigenschappen volgens de Chinese astrologie: rechtschapen, intuïtief, elegant, gevoelsmatig en voorzichtig.
In de Chinese zakencultuur draagt men formele kleding. Mannen dragen een donker pak met stropdas, dames een rok of jurk. In de Chinese cultuur is het onbeleefd om eten of drinken te weigeren, eet en drink daarom het liefst alles wat u wordt aangeboden.
In het noorden van China wordt Mandarijn gesproken.Dat is de officiële taal van China, maar in het zuiden spreekt men Kantonees, Wu, Hakka en vele dialecten. De talen wijken zo ver van elkaar af dat mensen uit verschillende delen van China elkaar maar moeilijk of helemaal niet kunnen verstaan.
“Chinezen vieren hun verjaardag met vrienden en familie, meestal buiten de deur. De jarige hoeft niets te doen. Het feest wordt door anderen georganiseerd.”