Log in op je My Luminus-account.Ga naar de rubriek 'Contracten en Diensten'.(In de app 'Contracten'.)Klik op het PDF-icoontje van je contract en open het document.
Luminus biedt niet langer contracten met vaste tarieven aan. Daarmee verdwijnt meteen ook het laatste vaste contract uit de markt. Wie zijn energiecontract wil verlengen of een nieuw contract afsluiten, moet dus vanaf oktober automatisch voor een variabel tarief kiezen.
Kies je voor een vast tarief, dan betaal je voor de looptijd van je energiecontract dezelfde prijs, los van de schommelingen van de markt. Als je dus op een gunstig moment intekent, wanneer de marktprijzen laag staan, geniet je gedurende de looptijd van je contract van die voordelige prijs.
Verschil Luminus Basic en Essential in de voorwaarden
Het grootste verschil is dat het Luminus Essential tarief geen 100 % online energietarief is. Hoewel klant worden enkel online mogelijk is, kan je wel altijd telefonisch contact opnemen met het Essential tarief.
Onze variabele tarieven zijn: Actief+, Basic, ComfyFlex, Ecoflex, Essential, Optimal en Eco+. Onze vaste tarieven zijn: #BeGreen Fix, Comfy, Comfy+, Comfy Shine, ComfyPlugin, Click, (Smart) Ecofix en Optifix. Je vindt je tarief terug op je factuur.
Wil je weten of overstappen zin heeft? Doe dan de CREG-scan. Dankzij enkele eenvoudige vragen weet je hoe de prijs van jouw energiecontract zich verhoudt tot die van de contracten die je vandaag kunt kiezen op de energiemarkt. Met de CREG-scan zie je in één oogopslag of je een duur of goedkoop contract hebt.
Met Luminus Comfy Plugin kies je voor 100% Belgische groene elektriciteit. Dit energieplan past perfect bij jouw milieuvriendelijke auto en levert je interessante voordelen op: 15.000 km gratis over 3 jaar. Vergoeding voor geïnjecteerde energie.
Luminus Optifix is de laagste vaste prijs van Luminus. Je weet dus zekerheid dat je het voordeligste tarief hebt voor elektriciteit en gas. Zo bespaar je makkelijk én voor lange tijd.
Een vast energiecontract biedt meer zekerheid, maar is in normale omstandigheden iets duurder dan een variabel energiecontract. Omdat de energieprijzen continu variëren, zal de leverancier bij een vast contract meer aanrekenen om zich in te dekken tegen het risico van een mogelijke prijsstijging.
Verschil Eneco Flex en Variabel
Het enige verschil tussen het Eneco Flex en Variabel tarief is dat de energieprijzen bij Eneco Flex worden geïndexeerd op basis van de indexatieparameter Belpex-RLP en bij Eneco Variabel op basis van de indexatieparameter Endex103.
Wat is voordeliger: vast of variabel? Over het algemeen is het voordeliger om een energiecontract met vaste tarieven te kiezen, omdat de jaarkosten in deze contracten lager liggen dan bij een variabel energiecontract. Vaak bieden energieleveranciers ook welkomstkortingen aan bij vaste contracten.
Vast tarief
Maakt u een afspraak over de energieprijs? Dan hebt u een vast tarief en betaalt u dezelfde prijs voor stroom of gas zolang uw contract loopt. Bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Met een vast tarief hebt u geen voordeel van tussentijdse prijsdalingen, maar ook geen risico als de prijzen stijgen.
De meeste vaste tarieven hebben een looptijd van één jaar. Twee maanden voor de einddatum verstrijkt, zal je energieleverancier jou een nieuw voorstel doorsturen. Dat zal duurder zijn dan je huidige energiecontract, en kan zelfs een variabel tarief zijn als je leverancier intussen geen vaste tarieven meer aanbiedt.
Zo hoort energiedirect.nl dus altijd tot de goedkoopste energieleveranciers van Nederland.
omgekeerd, voor een contract van onbepaalde duur (COD) is de vaste prijs (als het gaat om een product tegen vaste prijs) of de formule voor de prijsindexering (als het gaat om een product tegen variabele prijs) voor onbepaalde tijd van toepassing en kan hij door de leverancier gewijzigd worden mits inachtneming van een ...
Met Luminus Basic hoef jij je niet meer bezig te houden met het vergelijken van energieprijzen: dat nemen wij voor onze rekening. We zorgen er voor dat jij op basis van de variabele prijzen van de energiemarkt, steeds onze scherpste prijs hebt voor gas en elektricteit.
Klanten die nu moeten overstappen naar een nieuw energiecontract, schrikken zich een hoedje van de prijzen voor gas en stroom. Met een variabel contract ben je op dit moment het beste af, zegt de Consumentenbond. Je kunt niet veel anders dan meebewegen met de grillige markt.
Energiecontract: 1 of 3 jaar? Wij raden je aan te kiezen voor een jaarcontract. De tarieven van een drie jarig contract zijn lager, dus gunstiger, maar helaas krijg je bij een drie jarig contract maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1 jarig contract krijg je ieder jaar deze welkomstkorting.
Elk energiecontract is geldig voor een bepaalde duur of periode. Als je op het einde van deze periode geen actie onderneemt, zal je energieleverancier je energiecontract automatisch verlengen. Je behoudt je tarieftype, maar je betaalt nieuwe prijzen voor je energie.
Opnieuw afficheert Eneco het goedkoopste tarief (429,29 euro). Engie (432,34 euro) en Mega (479,74 euro) vervolledigen ook hier het podium. Wie één van de duurdere contracten op de markt heeft afgesloten, moet tot de helft meer ophoesten dan bij het goedkoopste aanbod.
Die vergoeding stijgt op 1 januari 2022 van 0,044 euro per kWh naar 0,064 euro per kWh.
Luminus moet als tweede grootste energieproducent en -leverancier in België alleen onderdoen voor Engie Electrabel. Luminus is onderdeel van Luminus EDF en is grootgrondbezitter van eigen elektriciteitscentrales voor aardgas, windmolenparken en waterkrachtcentrales in Vlaanderen en Wallonië.
Als je via de telefoon een energiecontract aangaat of een dienst afsluit, stuurt Luminus je hier ook altijd een contract van op. Dit komt in je klantenzone van My Luminus te staan.
Je vindt je prijs per kWh op 2 plaatsen terug: in je persoonlijke klantenzone My Luminus, onder « Contracten en Diensten». Je ziet je eenheidsprijs in het veld: 'Prijsinformatie' en je kan de pdf ook downloaden. op je afrekening: je prijs per kWh voor de gefactureerde verbruiksperiode.
Dit blijkt uit een analyse van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Huishoudens met een variabel energiecontract merken een stijging van de energieprijzen snel in hun portemonnee omdat hun energieleverancier het tarief twee keer per jaar - of vaker als dat vanwege marktomstandigheden nodig is - kan aanpassen.