Lidl Nieuwsbrief Alles van onze Warme Bakker wordt gemaakt van alleen de beste ingrediënten. Mede daardoor is ons fijne volkorenbrood door BNN-VARA Kassa als BESTE GETEST! Kortom, bij Lidl kunt u terecht voor het beste en verste brood en, zoals u van ons gewend bent, voor de laagste prijs!
Voor brood zijn grenswaarden opgesteld voor natrium, verzadigd vet, mono- en disachariden en vezelgehalte. Het best scorende meergranenbrood in de supermarkt is het donker meergranen van de Lidl. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Lidl durft als enige een stuk minder zout te gebruiken.
Het winnende brood van Lidl scoort veel beter op de aanwezigheid van vezels en minder gebruik van zout. Op dat laatste element scoort Lidl het hoogste cijfer van allemaal. Het smaakpanel van bond geeft dit brood echter met 6,4 het laagste rapportcijfer van alle broden.
Het brood wordt gebakken door BakkerijHolland. Die brengt de retourbroden naar mengvoerfabrikant Nijsen/Granico. Zij verwerken dat vervolgens in het kippenvoer dat gegeten wordt door de kippen van Kipster. En de eieren van deze kippen worden enkel bij Lidl verkocht aan consumenten.
Het boeren meergranenbrood van C1000 is door de Consumentenbond aangewezen als het beste supermarktbrood. Ook het fijn volkorenbrood van C1000 is volgens hen de beste koop. Het Bastille volkorenbrood van Albert Heijn staat op de tweede plek met een gedeelde 7,9.
Supermarkten strijden om het beste en lekkerste brood. In een test van Kassa werden zes fijne volkorenbroden uit verschillende winkels geproefd. Het panel van deskundige bakkers en consumenten vond het volkorenbrood van Lidl het lekkerst, met een 6,4 als rapportcijfer.
Is het brood uit de supermarkt even gezond als dat van de Warme Bakker? Als je dezelfde broodsoort kiest, bijvoorbeeld volkoren, blijft de voedingswaarde gelijk.
Bij Lidl worden namelijk de hele dag door, ieder uur, verse broodjes gebakken, zodat er altijd een ruime & verse keuze voor u is. Alles van onze Warme Bakker wordt gemaakt van alleen de beste ingrediënten. Mede daardoor is ons fijne volkorenbrood door BNN-VARA Kassa als BESTE GETEST!
Oud brood als veevoer
Het brood dat overblijft in onze winkels gaat terug naar onze bakker. Onze bakker laat dit brood recyclen tot grondstoffen waarmee veevoer gemaakt wordt. Dit kunnen we dan bijvoorbeeld weer voeren aan de kippen van onze Kipster eieren!
Deze rustieke broden worden op ambachtelijke wijze gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Zo gebruiken we Nederlandse tarwe, gemalen door een molen in het Groninger land. Zo weten we precies bij welke boeren deze tarwe is verbouwd. Hierdoor houden we de voedselketen kort en duurzaam.
Lidl is in het Zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot 'Beste Supermarkt van Nederland'. De supermarkt werd op zes aspecten hoog beoordeeld, namelijk kwaliteit, vers, lage prijzen, aanbiedingen, voorraad en breedte van het assortiment.
Bij Lidl vindt u heel veel eigen merken, stuk voor stuk voor de laagste prijs en ook nog eens bekroond om hun kwaliteit! Het is dan ook geen toeval dat onze producten regelmatig als beste uit diverse testen komen van bijvoorbeeld De Consumentenbond, BNNVARA's Kassa en de VRIJ (Telegraaf).
De volkorenboterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum. De volkorenboterham vervangt hiermee de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang het meest gegeten broodproduct was.
Het allerlekkerste volkorenbrood van Nederland, dat koop je bij Bakkerij 't Stoepje, zo oordeelde De Consumentenbond. Een smaakpanel testte de volkorenbroden van vijftien supermarkten en landelijke bakkerijketens. Het fijn volkorenbrood van Bakkerij 't Stoepje wordt vooral geroemd om de versheid en smaak.
Zo bevat de AH Liefde & Passie Petit pains spelt de meeste calorieën, namelijk 315 per 100 gram. Gevolgd door de AH Triangel donker meergranen met 305 kcal per 100 gram. De AH bruine pistolets bevatten met 240 kcal per 100 gram de minste calorieën.
Brood van bakker Willy
Elke ochtend worden in de Jumbo winkels verse broden afgeleverd die net zijn gebakken. Dat bakken gaat – ondanks alle moderne technieken – nog steeds op een ambachtelijke manier. Dat geldt ook voor ons vernieuwde brood: Broodgeluk.
Lidl is in 1930 ontstaan uit een groothandel, opgericht door Joseph Schwarz, onder de naam Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgroßhandlung. Schwarz ging tevens een samenwerkingsverband aan met Südfrüchte Großhandel Lidl & Co.
Onze vleesproducten komen voornamelijk uit Europa. Samen met leveranciers en boeren werken we toe naar een zo hoog mogelijk dierenwelzijn. Veel van ons vers vlees en onze vleeswaren, maar bijvoorbeeld ook al onze maaltijdsalades, dragen dan ook het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.
Veel van de Lidl en Aldi zal uit Duitsland kunnen komen en dus niet uit een NL A merk fabriek. Soms kan je wat vergelijken aan de opgave van ingrediënten en de berekende inhoud als calorieën en gram/100 g suikers als voorbeeld.
Zolang de hele korrel gebruikt wordt is het 100% volkoren. Gehele graankorrels worden gemalen tot volkorenmeel. Brood gemaakt van (volkoren)meel waarin de hele graankorrel is verwerkt, heet volkorenbrood.
Om het je wat makkelijker te maken, moet vanaf 1 juli 2022 elk brood worden aangeduid met wit, bruin of volkoren. Dat staat op het schapkaartje of de verpakking. Bovendien kun je ervan uitgaan dat als een brood wordt verkocht als volkoren, het ook écht volkorenbrood is. Dat is namelijk vastgelegd in de wet.
FABEL: grof volkoren is gezonder dan fijn volkoren
Geen verschil dus. Het enige wat een klein voordeel zou kunnen zijn van grof volkoren is dat er nog hele korrels in het brood zitten. Dit dwingt je om beter te kauwen en rustiger te eten. Dit is goed voor de vertering en het is goed om bewust te eten.
Omdat in volkorenbrood de hele graankorrel verwerkt is, krijg je ál die stoffen binnen als je het eet. En precies daarom is het de meest gezonde variant. Of je nu tarwe, spelt of rogge kiest, gemaakt met gist of met desem… Wie voor gezond wil gaan, kan het dus beste volkoren kiezen.
Brood van de bakker is volgens hem namelijk veel gezonder. In de supermarkt is het namelijk veel meer bewerkt, en zitten er veel minder mineralen en nutriënten in. Ambachtelijk brood is veel voedzamer.