Nougatine is een gekaramelliseerde vorm van suiker en gebrande hazelnoten. Het is een harde variant van noga of nougat.
Er zitten 56 kilocalorieën in 1 stuk (12 gram) nougat. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'nougat'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Nougat is een snoepgoed dat wordt gemaakt met suiker of honing, geroosterde noten, opgeklopt eiwit en soms stukjes fruit. Vaak zit er in nougat, ook wel als noga geschreven, een mix van geroosterde noten. Dit kunnen zowel amandelen zijn als walnoten, hazelnoten of pistachenoten.
Noga of nougat is een lekkernij. De vernederlandste naam noga komt van het Franse woord nougat. Dit woord komt uit het Latijn nux gatum en dat betekent 'notentaart'.
Er zit 2 gram vet in 1 stuk (12 gram) nougat, waarvan 0,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Alle Noga van het A-kwaliteitsmerk Quaranta is glutenvrij. En van de Luxe Ambachtelijke Taartjes van CasaRinaldi zijn ook een paar glutenvrije versies verkrijgbaar. Wist u dat Fudge ook geen gluten bevat? Maar…
Noga of nougat
Het lekkernij wordt gemaakt van honing, suiker en glucosestroop, opgeklopt eiwit en geroosterde noten of gedroogde vruchten. De suikers worden tot een gloeiend hete suikersiroop gekookt en die wordt toegevoegd aan het eiwit. Tot slot worden de noten of vruchten erdoor gemengd.
Vertaal noga van Nederlands naar Engels
nougat.
In Frankrijk ontstond de typische amandelnougat van Montélimar nadat Olivier de Serres de eerste amandelbomen in de Ardèche plantte. De oorsprong van nougat is echter veel ouder, historische sporen zijn teruggevonden tot in het Byzantijnse Rijk (van de late Oudheid tot de Middeleeuwen).
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
De nougat met noten is over het algemeen de meest neutrale. Nougat met vruchten geeft een wat frissere nasmaak waarin de vrucht goed uitkomt en is iets zoeter. Smaken: Nougat Pistache.
Nougat ( notentaart) is een traditionele snoep uit de landen rond de Middellandse Zee en het Middenoosten. Omdat noten en honing daar door het klimaat overvloedig aanwezig zijn, zijn het essentiële ingrediënten in elke nougatvariant. Zo is Spanje bv.
Noga of nougat is een lekkernij. De vernederlandste naam noga komt van het Franse woord nougat. Dit woord komt uit het middeleeuws Latijnse nucatus (met noten), een afleiding van nux (noot) zoals ducatus (leiderschap) van dux (leider).
Het inverteren van de suiker komt door het toevoegen van suikers die een hoog percentage invertsuiker hebben. Dit kunnen honing of glucosestroop zijn. Het te veel toevoegen van deze suikersoorten zorgt ervoor dat de nougat te zacht wordt.
De oorsprong van nougat is echter veel ouder. Oude recepten voor nougat zijn gevonden in een kookboek uit Bagdad, uit de 10e eeuw. De nougat werd nātif genoemd en had zijn oorsprong in het gebied tussen Turkije en Syrië. Waar noten en honing in overvloed aanwezig zijn!
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Het beste bewaar je noga in een nette, droge en reukvrije omgeving. Noga uit direct zonlicht houden. Is de noga (te) hard geworden? Leg het een poosje neer op kamertemperatuur.
Heerlijke stukjes noga in onze romige melkchocolade. Opvallend in een geel jasje, zodat niemand 'm kan missen!
De lekkernij komt oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse zee en het Midden-Oosten, aangezien de basis ingrediënten noten en honing daar in overvloed aanwezig zijn. De eerste sporen van nougat dateren uit het Byzantijnse Rijk, dus van de late Oudheid tot de Middeleeuwen.
De nougat is standaard verpakt per reep van 100 gram. Alle smaken nougat zijn te koop voor € 6,95 per reep van 100 gram. Koop je er twee of meer, dan zijn ze € 6,50 per stuk.
Nougat is typisch Grieks, maar ook de omliggende landen maken al duizenden jaren nougat. De belangrijkste bestanddelen zijn honing, suiker, eieren (kippen eiwit) en noten of pinda's. Dit is allemaal ruim aanwezig in Griekenland. Maar zelf nougat maken is nogal moeilijk.
Nougat invriezen Kan wel, maar na het ontdooien zul je bemerken dat de textuur en de smaak stukken minder zijn geworden. We raden het invriezen dan ook af.
Er zitten 28 kilocalorieën in 1 3 stuks (9 gram) pepernoot. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'pepernoot'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.