Ingrediënten: Superieure melkchocolade 47% (suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), magere melkpoeder, suiker, plantaardige vetten (palm, shea), boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline.
VOLLE MELKCHOCOLADE 45% (suiker, VOLLE MELKPOEDER, cacaoboter, cacaomassa, emulgator lecithinen (SOJA), vanilline), MAGERE MELKPOEDER (17,5%), suiker, plantaardige vetten (palm, shea), BOTERVET, emulgator lecithinen (SOJA), vanilline . Totaal melkbestanddelen in het product 32%.
Eendeneieren en ganzeneieren geef je veiligheidshalve liever niet aan jonge kinderen, omdat ze vaak besmet zijn met salmonella. Deze bacteriën worden alleen vernietigd bij voldoende verhitting: voor eendeneieren betekent dit 10 min.
In Nederland werden in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Wie de chocola in huis heeft, krijgt het advies hem niet te eten.
Het gaat om deze producten:
Kinder Mini Eggs met een vervaldatum (THT) van 21/08/22. Kinder Mix met een vervaldatum (THT) tussen 20/04/22 en 21/08/22. En Kinder Happy Moments met een vervaldatum tussen 09/03/22 en 17/08/22.
Salmonella in eieren
Ongeveer 3 op de tienduizend eieren zijn besmet met salmonella. Zo'n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland. De bacterie kan ín een ei zitten maar ook op de eierschaal. Door koken gaan de bacteriën dood.
Typen salmonella
Meestal gebeurt dit via voedingsmiddelen, bijvoorbeeld als vlees of eieren van een besmet dier onvoldoende verhit zijn. Er is dan sprake van zoönotische salmonella. Een zoönose is een infectie die van dieren kan overgaan op mensen, en ook van mensen op dieren.
Wij verzekeren onze consumenten dat alle andere producten in het Kinder-assortiment volkomen veilig zijn om te eten: Kinder Bueno, Kinder Chocolate, Kinder Maxi, Kinder Country, Kinder Cards, Kinder Joy, Kinder Milk Slice, Kinder Pingui, Kinder Choco Fresh en Kinder Delice kunnen met een gerust hart worden geconsumeerd ...
>> Voor alle zuigelingen is het advies: geef pinda en ei vóór de leeftijd van 8 maanden. Vanaf 4 maanden kun je beginnen met de eerste oefenhapjes groente en fruit. Zodra je kind hieraan gewend is, kun je pindakaas of ei aan deze hapjes toevoegen.
De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft tot nu toe in twaalf verschillende landen 324 salmonella-infecties vastgesteld. Bijna alle gevallen zijn de herleiden tot de Kinderchocolaatjes geproduceerd door Ferrero in het Belgische Aarlen.
Vroeger kreeg je vaak te horen dat je maximaal drie eieren per week mocht eten, omdat 'ze slecht zijn voor je cholesterol'. Dat advies blijkt intussen te streng, je mag gerust wat vaker een ei eten. Toch eet je het best niet meer dan zes eieren per week, eieren in bereidingen zoals mayonaise of gebak meegeteld.
Kun je bevruchte eieren gewoon eten? Ja, zegt Bestman. Je ziet, merkt en proeft niets aan de eieren. ,,Zolang de eieren koel worden bewaard staat de ontwikkeling stil.
Het surprise-ei is een hol chocolade-ei waarin een speeltje zit. Hoe het speeltje in het ei komt is vrij simpel: er is een mal (soort kunststof vorm) waarin de chocolade wordt gegoten.De chocolade wordt hard en zo zijn er twee helften.
Het verrassingsei werd in 1972 ontworpen door William Salice, een medewerker van de Italiaanse snoepfabrikant Ferrero. De fabrikant verkoopt de eitjes over de hele wereld behalve in de Verenigde Staten, waar niet-eetbare zaken in snoepgoed bij wet verboden zijn met het oog op verstikkingsgevaar.
Geef kinderen onder de 4 jaar geen hele pinda's of noten. Bij jonge kinderen zijn het gebit en de mondspieren nog niet volledig ontwikkeld.In hele noten kunnen ze zich verslikken. Ook oudere kinderen kunnen zich nog verslikken.
Eieren invriezen in z'n geheel doe je beter niet. Ongekookte eieren gaan barsten en gekookte eieren krijgen een rubberachtige textuur. Wat wel kan, is het ei breken en klutsen om vervolgens in te vriezen. Giet het geklutste ei in bijvoorbeeld een cupcakevorm en dek de bovenkant van het mengsel af met vershoudfolie.
Waarom moet je ei en pinda vroeg introduceren? Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.
Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald.
De Kinder-recepten kennen veel smaaknuances en verschillende texturen. Dat maakt ze zo lekker en verschillend van elkaar. Een van de geheimen achter deze variaties is de voortdurende zoektocht naar een optimale balans tussen de natuurlijke vetten in ingrediënten als melk, cacao en hazelnoten.
Het beschermt het ei tegen uitdroging en ook tegen bacteriën die door de schaal heen zouden kunnen dringen. Volgens de richtlijnen in de EU verwijder je door de eieren te wassen juist dat fantastische, natuurlijke beschermlaagje.
De salmonellabacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen. De bacterie komt voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke oorsprong zoals vlees, eieren en zuivelproducten. De Salmonella-bacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen.
Een rauw ei kan gevaarlijk zijn – feit
Dat klinkt misschien als weinig, maar als je een besmet ei eet kan je daar behoorlijk ziek van worden. Zeker bij ouderen kan dit gevaarlijk zijn. Door een ei te koken maak je de salmonella onschadelijk.