Ingrediënten: TARWEbloem, water, gist, gejodeerd zout, TARWEGLUTEN, TARWEmoutmeel, antioxidant (ascorbinezuur [E300]), rijstebloem, aardappelzetmeel, ROGGEbloem, koolzaadolie.
Ingrediënten :TARWEBLOEM, water, bakkersgist, bakkerszout, TARWEGLUTEN, TARWEMOUTMEEL, rijstbloem, aardappelzetmeel, antioxidant: ascorbinezuur, koolzaadolie. Dit product kan sporen van NOTEN en SESAM bevatten.
Er zitten 138 kilocalorieën in 1 stuk (50 gram) hard wit broodje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'hard wit broodje'?
Over de oorsprong van het broodje is niet veel bekend maar het werd al in 1760 gebakken. Dat weet men omdat op een schilderij uit dat jaar zo'n broodje afgebeeld staat. Wanneer de naam Kaisersemmel in zwang is geraakt is ook niet duidelijk. Waarschijnlijk is het een vernoeming naar een van de Oostenrijkse keizers.
Volkorenbrood bevat veel vezels, maar ook vitamines en mineralen en blijft dus de voorkeur houden. Volkoren producten verlagen namelijk het risico op hartziekten en diabetes type 2. Vervang wit brood dan ook zoveel mogelijk door volkoren,- of bruinbrood om zoveel mogelijk gezondheidswinst op te leveren.
Conclusie. Het gezondste afbakbroodje uit de test is zeker niet de donkerste. Het is een volkorenbroodje met meer vezels en minder zout dan de meeste andere broodjes.
Harde broodjes kun je 3 maanden in de vriezer bewaren. Harde broodjes altijd in bij voorkeur in een papieren zak bewaren op kamertemperatuur. Nooit in de koelkast anders worden de broodje hard en droog. Op deze manier kun je de broodjes 2 tot 3 dagen bewaren, hoewel de broodjes wel zachter worden.
Kaiserbroodjes bewaren
Daarom kun je ze het beste eten als ze net uit de oven komen. Heb je kaiserbroodjes over? Dan kun je deze zeker nog een dag bewaren. Doe de afgebakken kaiserbroodjes in een goed afgesloten plastic zakje en bewaar deze vervolgens in een donkere, afgesloten ruimte.
Ik heb de pistolets klaargemaakt met een keukenrobot en afgebakken in een heteluchtoven. Voor de tijgerpistolets dienen de pistolets na het opbollen en voor de narijs ingestreken te worden met een tijgerpapje.
Een witte pistolet van 50 gram bevat nét iets minder calorieën, namelijk 138. Ook het vetgehalte ligt een stuk lager: 0,8 gram. Het aantal koolhydraten schiet daarentegen juist omhoog naar 27,2 gram. Over het algemeen is de rest zo goed als gelijk: 1,4 vezels, 5 gram eiwit en 0,64 gram zout.
Het Voedingscentrum adviseert om 40-70% van onze dagelijkse energie uit koolhydraten te halen. Bij een energie-inname van 2000 calorieën komt dat neer op zo'n 200 – 350 gram koolhydraten per dag. De gemiddelde Nederlander houdt zich daar met 45% energie uit koolhydraten en 237 gram koolhydraten per dag, keurig aan.
Het kaiserbroodje is lactose vrij. Liever zelf thuis je kaiserbroodje vers afbakken. Bestel dan bake off kaiserbroodjes. 1 kaiser broodje weegt ongeveer 65 gram.
Er zitten 139 kilocalorieën in 1 stuk (50 gram) hard bruin broodje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'hard bruin broodje'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit.
Brood dat is ontdooid, kun je beter niet meer invriezen. Kwaad kan het niet, maar de kwaliteit loopt wel snel terug en de veroudering treedt eerder in.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
De truc is om het brood even 'op te piepen in de oven'. Dit doe je door het brood te besprenkelen met water en voor 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius opnieuw af te bakken. Let wel: wanneer je dit eenmaal hebt gedaan zul je ze dezelfde dag nog op moeten eten.
Zachte binnenkant
Plaats het aangesneden brood daarvoor samen met een magnetronbestendig glas, gevuld met water in de magnetron. Zet de magnetron even aan, zodat het verdampende water het brood net vochtig maakt. Hierdoor wordt de binnenkant weer zacht.
Afbakbroodjes
Naast huisgemaakt brood kun je net zo makkelijk afbakbroodjes in de airfryer afbakken. Op de verpakking vind je hoe hoog de oven moet, zet dan de airfryer 20 graden lager en bak ze in de helft van de tijd gaar.
Wat betreft het aantal calorieën en de hoeveelheid verzadigd vet, doet het witte stokbrood het beter dan de croissant. Maar, stokbrood bevat ook erg veel zout en levert minder waardevolle mineralen. Het gezondste brood is dit dus ook zeker niet.
Pindakaas
Maar er zitten ook heel veel goede vetten in die je helpen om vitamines uit andere voeding op te nemen. Daarnaast geven noten je een lange tijd een verzadigd gevoel, waardoor je uiteindelijk wellicht juist minder eet. Ongezouten en ongebrande cashewnoten, pinda's en amandelen zijn het gezondst.
Een gemiddelde broodsoort bevat tussen de 40 en de 55 gram koolhydraten per 100 gram. Bruin brood of volkorenbrood zit rond de 40 gram. In wit brood zitten iets meer koolhydraten, dit bevat namelijk tussen de 50/100 gram.