Een permanente filler wordt onder de rimpel in de huid of in de lip gespoten. Het lichaam reageert hierop met een (steriele) ontstekingsreactie: het lichaam kapselt het lichaamsvreemde materiaal in en vormt bindweefsel, dat samen met de ingespoten permanente filler zorgt voor opvulling van de rimpel.
U bent overmatig behandeld met fillers
Door een te grote hoeveelheid fillers in iemands gezicht te injecteren rekt de huid op. Zodra de filler na ongeveer twaalf maanden is opgelost blijft er een lossere huid achter. Het is dus belangrijk dat u een behandeling laat uitvoeren door een ervaren en gecertificeerde arts.
Gemiddeld heb je 9 tot 12 maanden plezier van je filler. Ondanks dat de resultaten van je filler behandeling tijdelijk zijn, kun je zelf het nodige doen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je behandeling.
De meest voorkomende complicaties na een fillerbehandeling zijn: slecht resultaat, pijn of gevoeligheid, zichtbaarheid van de filler of het ontstaan van harde knobbels. Deze verschijnselen zijn niet alleen heel vervelend, maar vaak ook huidontsierend. Complicaties treden niet altijd direct na de behandeling op.
Omdat er verschillende merken zijn met verschillende prijzen, maar vooral ook omdat er een enorm verschil zit in de hoeveelheid filler die ingespoten wordt. Voor de minste hoeveelheid kun je rekenen op zo'n 300 euro. Dit bedrag kan oplopen tot wel 3.000 euro als je je hele gezicht laat behandelen.
Je kunt een filler behandeling in principe dus net zo vaak herhalen als je zelf wilt. Daarbij geldt natuurlijk wel, dat het allemaal esthetisch verantwoord moet zijn. De cosmetisch arts die jou behandeld kan je na de behandeling daarover adviseren.
Nog een belangrijk verschil tussen botox en fillers is de duur van het effect. 'Van een botoxbehandeling kun je ongeveer drie tot maximaal zes maanden plezier hebben,' vertelt Decates. 'Fillers blijven gemiddeld zes maanden zitten afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal.
Een behandeling met fillers kan 'mislukken'. Gelukkig zien wij (vrijwel) nooit een mislukte fillerbehandeling bij ons in de kliniek. Wanneer u behandeld wordt door een door een ervaren cosmetisch arts is de kans dat een behandeling met fillers mislukt minimaal.
Doet een behandeling met een filler pijn? Door bijna alle fillers is een verdoving gemengd. Hierdoor is kort het eerste prikje voelbaar maar daarna verdooft het behandelde gebied. Hierdoor wordt een behandeling met een filler meestal als niet echt pijnlijk ervaren.
Over het algemeen blijft filler het langst zitten in kin, kaaklijn, neus en jukbeenderen omdat de huid hier stugger is en minder beweeglijk. De huid onder je ogen en van je lippen is erg dun en beweeglijker dan andere gebieden. Hier blijven alle soorten fillers dan ook korter in zitten.
De werkingsduur. Het resultaat van hyaluronzuurfillers van Stylage houdt ongeveer zes tot negen maanden aan. Daarna is het tijd voor een nieuwe afspraak. Het effect van een behandeling met collageen-stimulerende fillers van Radiesse blijft langer zichtbaar: ongeveer een jaar.
Belotero en Restylane zijn de bekendste fillers ter wereld. In veel onderzoeken worden ze heel goed beoordeeld op het gebied van kwaliteit, veiligheid, resultaat en klanttevredenheid. Het merk Belotero ontwikkeld -en wordt gedistribueerd- door Merz Aesthetics.
Filler kan buiten de lip terecht komen
Deze kan dan alleen nog met een oplosmiddel verwijderd worden. Kortom: lip fillers nooit masseren!
De eerste is geheel onschuldig: net na een hyaluronzuur -behandeling kan het soms voorkomen dat het hyaluronzuur een soort van gevangen zit tussen de onderhuidse schotjes. Je voelt de bobbels wel maar ziet ze niet. Dit kan zo'n 6-8 weken aanhouden.
Als je stopt met botox-behandelingen zullen je spieren weer actief worden en weer aan de huid gaan trekken. Na verloop van tijd zullen er weer mimische rimpels ontstaan, maar niet extra snel, zoals sommigen denken. Eigenlijk heb je op de plaatsen waar de botox-behandelingen zijn uitgevoerd de tijd even stil gezet.
Ben je behandeld met fillers, dan kan er na de behandeling een zwelling optreden. Vooral bij behandelingen van de neus-lippenplooi, marionetlijnen en jukbeenderen is de kans groot dat het behandelde gebied wat gezwollen is. Ook bij het opvullen van de lippen moet je rekening houden met zwelling en blauwe plekjes.
Collageen zorgt in onze huid voor structuur en stevigheid, hyaluronzuur dus voor hydratatie. Beide stoffen nemen naarmate we ouder worden af, maar kunnen we gelukkig aanvullen. Door collageen en hyaluronzuur in te nemen in onze voeding als supplement, capsule of poeder werkt het van binnenuit.
De naam zegt het eigenlijk al: een filler 'vult' delen van je gezicht op en zorgen daar voor meer volume. Zo kunnen de contouren van het gezicht hersteld worden en kunnen zichtbare lijnen en rimpels aangepakt worden, maar fillers worden ook gebruikt om de huid te verstevigen op plekken waar dat nodig is.
In de zon na een filler behandeling
In principe adviseren wij je om de eerste drie dagen de zon te vermijden. Die tijd heeft je huid namelijk nodig om te herstellen en door de warmte worden je bloedvaten wijder, wat je na zo'n behandeling blauwe plekken kan opleveren.
Het is belangrijk om het behandelde gebied minimaal drie uur met rust te laten, zodat de prikgaatjes zich kunnen sluiten. Na die tijd kun je weer een douche nemen, dagcrème aanbrengen of lichtjes camoufleren.
De prijs van één ML filler is gemiddeld tussen de € 300 - € 400. Het is raadzaam om goed te kijken met welke merk filler de arts werkt en hoeveel ervaring de arts met cosmetische behandelingen heeft. Té goedkoop is vaak geen goede reden om voor een kliniek te kiezen.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan. Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer. Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling. Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken.
Kies voor veiligheid en laat je nooit behandelen met permanente fillers, omdat dit teveel gevaren en blijvende complicaties kunnen veroorzaken. Kies voor een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigenstof die gemiddeld tussen de 9 en 12 maanden weer door het lichaam zelf wordt opgelost.