Eén van de bekendste Franse recepten is Coq au Vin, een stoofschotel van kip in rode wijn met champignons en spekjes. Andere typische Franse gerechten zijn Boeuf Bourguignon, een stoofpot van rundvlees in rode wijn met groenten, en Ratatouille, een groentestoofschotel van courgette, aubergine, paprika en tomaten.
Typisch Frans gerecht: Coq Au Vin
Eén van de meest geliefde gerechten in Frankrijk, Coq Au Vin, is een gerecht van kip gestoofd met wijn. Heerlijke Franse wijn verheft de kip van eenvoudig tot elegant. Het recept komt uit het oosten van Frankrijk: Bourgogne, Champagne, Elzas en Auvergne.
Steak-frites . Steak-frites bestaat uit een stuk biefstuk geserveerd met frietjes. Dit wordt vaak beschouwd als het meest typische Franse gerecht.
Gerechten met vlees of vis, zoals coq au vin (in wijn gestoofde kip) of steak tartare (fijngehakte biefstuk, vaak geserveerd met frites) zijn populair, maar de Franse keuken heeft ook genoeg vegetarische opties. Bijvoorbeeld een heerlijke Franse uiensoep of ratatouille, een Franse stoofpot met verschillende groenten.
Hier hebben we een selectie van onze traditionele Franse favorieten verzameld: de in wijn gestoofde kippenstoofpot coq au vin , de Provençaalse visstoofpot bouillabaisse, een groenteversie van Franse uiensoep en meer. Schenk uzelf een glas wijn in en geniet van het koken van deze klassiekers.
Heel bekend is natuurlijk de Franse uiensoep, opgedient met een stuk stokbrood en gesmolten kaas. Maar ook een lekkere salade met geitenkaas of een stokbroodje met tapenade is een lekker begin van de maaltijd. Het hoofdgerecht draait bij de Fransen vaak om het vlees.
In Frankrijk zijn er 4 maaltijden op een dag : het ontbijt, het middageten, de gouter (spreek uit koeté met een zachte K) en het avondeten. De belangrijkste maaltijd wordt echter tussen de middag genuttigd, het meest sprekende voorbeeld hiervan vind je terug op de scholen met het eten in de kantine.
Franse kinderen gaan te laat naar bed
Op het platteland gebeurt het wat vroeger, maar in grote steden is het heel gewoon dat kinderen pas om 20.30 uur in bed liggen. En in de vakanties is dat vaak nog veel later.
Het typische Franse dinermenu bestaat uit salade verte (groene salade), gevolgd door viande avec garniture (vlees met groenten), fromage en dessert . U kunt ook potage (soep) en hors d'oeuvres (voorgerechten) als voorgerecht zien.
Eten: kleine Franse hapjes
Iets uitgebreider eten de Fransen graag olijven, noten of baguette met zoute boter. Wie meer trek heeft, eet vaak een charcuterie met rilette, droge worst en paté en croûte: paté in een jasje van bladerdeeg. En natuurlijk is er ook de beroemde kaasplank.
Een van de bekendste Franse hoofdgerechten is natuurlijk Coq au Vin. Maar ook boeuf bourguignon en ratatouille behoren tot de Franse klassiekers. Typisch Frans avondeten is natuurlijk ook de quiche lorraine of uiensoep. Kortom, alles voor een Frans diner vind je hier.
De gemiddelde rijstconsumptie voor Franse en Spaanse consumenten bedraagt slechts 0,9 keer per week [67]. Voor de Britten wordt rijst beschouwd als "noch een alledaags voedsel noch een speciaal voedsel" [68], terwijl het voor de Fransen wordt beschouwd als "een exotisch voedsel" [69]. ...
FRANS - DE MOOIST GESPROKEN TAAL
Als er een taal is die wereldwijd unaniem wordt erkend om haar schoonheid, dan is het wel het Frans. Volgens verschillende informele online enquêtes lijkt er over de hele wereld een algemene verliefdheid te bestaan voor gesproken Frans.
Als hoofdmaaltijd kiest u voor een klassieker als boeuf bourguignon, een stoofpot van rundvlees en groenten met een rijke bouillon. Of ga voor een cassoulet, een smaakvolle bonenstoofpot met vlees. Ratatouille is een andere favoriet: een gestoofd groentegerecht. De meeste regio's hebben ook lokale specialiteiten.
Misschien wel een van de beroemdste Franse gerechten, steak frites is een simpele steak geserveerd met friet en een saus. Traditioneel geserveerd in brasseries en bistro's, zowel in Frankrijk als in buurlanden zoals België, is dit klassieke gerecht altijd een goede keuze.
Een gebruikelijke Franse lunch bestaat uit: een voorgerecht (une entrée), zoals een gemengde salade, soep, terrine of paté; hoofdgerecht (le plat principal), keuze uit rundvlees, varkensvlees, kip of vis, met aardappelen, rijst, pasta en/of groenten; kaasgerecht (uit een lokale selectie) en/of een zoetigheid.