Aardappelen, niet-gehydrogeneerde plantaardige olie (high oleic zonnebloemolie, zonnebloemolie, koolzaadolie, high oleic koolzaadolie), (stabilisator) dinatriumdifosfaat, dextrose. Onze Franse Frietjes worden gezouten met JOZO zout: puur zout met jodium (Zout (NaCl), jodium, antiklontermiddelen (E504, E535)).
Onze Fritessaus is gemaakt met kruiden en specerijen.De donkere stukjes zijn de kruiden dille en peterselie en gele kleur komt door de curcuma. Wist je dat deze speciale Fritessaus alleen in Nederland en België wordt verkocht?
Ingrediënten :97% aardappelen, 3% zonnebloemolie.
De aardappelen die aankomen in de fabriek worden gewassen, geschild, gesneden, geblancheerd, voorgebakken, diepgevroren en verpakt. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten zijn ze reeds klaar om de fabriek te verlaten en geleverd te worden aan onze restaurants.
McDonald's frituurt in Nederland de aardappel in een mengsel van zonnebloem- en raapzaadolie. "Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1,5 procent transvet. We controleren en filteren de olie elke dag en vernieuwen deze regelmatig", aldus de fastfoodketen.
100 Circle Farms kweekt aardappelen in cirkels die zo groot zijn dat ze vanuit de ruimte te zien zijn. Vervolgens snijdt onze vertrouwde verwerker, Lamb Weston, ze in frietjes met een snelheid van 70 mijl per uur.
Omdat het smaakje is gemaakt op basis van melkbestanddelen, is de friet in de VS dus niet vegan.
Patat of friet is een bekend (bij)gerecht van gefrituurde aardappelen. De meest gebruikte frituurolie is zonnebloemolie gevolgd door koolzaad/raapzaadolie, sojaolie en palmolie. Vroeger werd patat standaard in ossewit gebakken.
Deze frietjes werden voor het eerst geïntroduceerd in Hong Kong in 2005 en worden geserveerd in een grote zak met een kruidenpakket aan de zijkant . Je gooit het kruidenpakket er gewoon in, sluit de zak en schudt hem om de frietjes te coaten met de kruiden. McShaker Fries zijn verkrijgbaar in twee verschillende smaken: churro en masala.
Dag bakjes, hallo zakjes: McDonald's stopt z'n sauzen na verbod voortaan in sachets. De vertrouwde sausjes van de McDonald's, denk aan de frietsaus, barbecuesaus en zoetzure saus, zitten vanaf 1 januari 2024 niet meer in de bekende witte plastic bakjes.
Fritessaus 25%
Oliehoorn fritessaus 25% is een emulsie van plantaardige olie, eigeel en water gestabiliseerd door koolhydraten . De structuur van de saus is glad en soepel. Fritessaus 25% bevat 25% olie.
Mad Sauce is dé originele Amerikaanse fritessaus en dé perfecte combinatie voor french fries. De originele French Fries Sauce is nog altijd die gekruide fritessaus met peterselie. Heerlijk bij french fries, borrelhapjes, snacks en typisch Amerikaanse fast food gerechten, zoals een broodje hamburger.
De meest gebruikte aardappels voor friet zijn 'melige' aardappelen; zo genoemd wegens hun hoge zetmeelgehalte. De bekendste daarvan is het bintje.
Kwaliteit van de olie
Onze olie is een mengeling van zonnebloem- en koolzaadolie. De McDonald's restaurants gebruiken apparatuur waarmee men de evolutie van de kwaliteit van de bakolie kan volgen. Eenmaal per dag wordt de kwaliteit van de bakolie gemeten met behulp van een elektronische tester.
Sinds 2015 is McDonalds lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij. De frietjes worden apart gefrituurd en er worden geen glutenbevattende toevoegingen aan gedaan.
Maar friet dat gebakken wordt in hard frituurvet (vast frituurvet in pakken) bevat veel verzadigd vet. Verzadigd vet is slecht voor je hart en bloedvaten. Friet bevat ook veel vet. Vetten bevatten veel calorieën en daarom kan je sneller overgewicht krijgen als je er te veel van eet.
Wat is een patatje oorlog precies? Het is eigenlijk niet meer dan patat met een dikke klodder mayo en pindasaus. Optioneel voegt u daar gesnipperde uitjes aan toe en klaar is kees. De simpliciteit van dit gerecht is ook direct haar kracht, want een patatje oorlog is rijk van smaak met iedere hap die u neemt.
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en ja.heel soms ook een klein beetje paardenvlees. Het hoofdbestanddeel van de snack is separatorvlees. Dat zijn kleine restjes vlees die aan het karkas blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Aardappelen, niet-gehydrogeneerde plantaardige olie (high oleic zonnebloemolie, zonnebloemolie, koolzaadolie, high oleic koolzaadolie), (stabilisator) dinatriumdifosfaat, dextrose. Onze Franse Frietjes worden gezouten met JOZO zout: puur zout met jodium (Zout (NaCl), jodium, antiklontermiddelen (E504, E535)).
Wij hebben geen halal producten in het assortiment.
De McPlant is speciaal voor McDonald's ontwikkeld op basis van plantaardige erwteneiwit en wordt vers bereid. McPlant bestaat uit een broodje met tomaat, sla, ui, augurk, mosterd, sandwichsaus en ketchup. Ook wordt cheddar smeltkaas toegevoegd.
Vóór de jaren 90 werden de frietjes van McDonald's eigenlijk gebakken in puur rundervet om ze hun wereldberoemde smaak te geven. Maar ze stapten over op een mengsel van plantaardige olie nadat consumenten klaagden over de hoeveelheid verzadigd vet in McDonald's-voedsel.
De kipnuggets van McDonald's worden gemaakt van kip van Tyson , dat eerst wordt gemalen, vervolgens wordt gefrituurd en gepaneerd.
In deze video van McDonald's worden frietjes in een ingrediëntenbad getoond, waarin te zien is hoe hun eten wordt gemaakt. Dit is de meest onnatuurlijke stap van het proces. De nu gesneden en geblancheerde frietjes worden ondergedompeld in een "ingrediëntenbad" dat bestaat uit dextrose en natriumzuurpyrofosfaat .