Veel gebruikers (meer dan één op de tien) krijgen kleine bloedingen, meestal op de plek van injectie. Ook komen kleine bloeduitstortingen voor. Bij minder dan één op de tien gebruikers treedt roodheid en zwelling van de huid op. Zelden voorkomende bijwerkingen zijn huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes.
bij de behandeling van trombose in een ledemaat: meestal afhankelijk van de mate van stolling van het bloed, gemiddeld tien dagen; na een acuut hartinfarct of hartkramp (angina pectoris) samen met acetylsalicylzuur: meestal minimaal 6 dagen of langer.
Over fraxiparine injecties tegen trombose. Trombose is een bloedstolsel dat een bloedvat afsluit. Door fraxiparine te spuiten, kunt u trombose voorkomen. Fraxiparine is een bloedverdunnend medicijn.
Kan ik zomaar stoppen met Fraxiparine? U kunt op elk moment in één keer stoppen met het gebruik van dit medicijn. Stop echter alleen als uw arts dat adviseert. Het remmende effect op de bloedstolling houdt na de laatste dosis nog ongeveer een dag aan.
Bent u de dag voor de ingreep opgenomen, dan krijgt u `s avonds rond 21.00 uur de eerste injectie Fraxiparine. Wordt u de dag van de ingreep opgenomen, dan krijgt u de eerste injectie vlak voor de ingreep. Fraxiparine® injecteert u 1 keer per dag met behulp van een spuitje.
Fraxiparine voorkomt en verhelpt bloedstolsels (bloedproppen) in de bloedvaten om trombose te voorkomen. De werkzame stof in dit medicijn is nadroparine. De arts schrijft het voor bij o.a. bedlegerige mensen, hartkrampen (angina pectoris), na een operatie en na een hartinfarct. Fraxiparine dien je toe met injecties.
Bij het injecteren gaat de luchtbel in de 'stamper' zitten. De luchtbel komt hiermee als laatste bij de opening en helpt op deze manier met het leegmaken van de spuit en de naald.
Door alcohol duurt het langer voordat uw bloed stolt. Samen met de bloedverdunner duurt het nog langer. U kunt dus beter niet te veel alcohol drinken. Drink maximaal 1 glas alcohol per dag en niet iedere dag.
Het prikken gaat meestal goed, 1 op de 6 prikken zijn pijnlijk, prik nu in mijn bovenbeen. In mijn buik gaf regelmatig blauwe plekken na de injectie.
Waar nooit geïnjecteerd mag worden: - In een geopereerde buik of been. - Door vocht gezwollen injectiegebied of trombosegebied. - Lipodystrofie b.v. lipohypertrofie (verdikking van het onderhuids vetweefsel) of lipoatrofie ( putjes in het onderhuids vetweefsel).
Na het prikken mag u niet wrijven of drukken op de prikplek. Anders kunt u blauwe plekken krijgen.
Fraxiparine is een geneesmiddel dat helpt om de vorming van bloedstolsels in de bloedvaten te voorkomen (trombose), of helpt ook bij het oplossen van ontstane bloedstolsels. Dit type geneesmiddel wordt antitrombotisch middel genoemd.
Waarom antistolling-injecties? Na de operatie of uw ziekenhuisopname bent u tijdelijk minder mobiel. Doordat u minder in beweging bent, heeft u een verhoogde kans op het krijgen van trombose. Door het gebruik van antistolling wordt de kans op trombose verkleind.
Fraxiparine is een geneesmiddel dat bloedstolsels in de bloedvaten oplost en het ontstaan ervan helpt te voorkomen. Het is een antistollingsmiddel dat gebruikt wordt in geval van trombose en longembolie. Tevens wordt het gebruikt ter voorkoming hiervan, zoals bij mensen die bedlegerig zijn.
Met name orthopedische operaties waarbij een heup of een knie wordt vervangen geven een hoog risico op trombose in de weken na de operatie. Ook bij een gebroken enkel of been kan een trombose ontstaan, ook al is er dan niet geopereerd.
Wrijf na het injecteren niet over de injectieplaats. Dit kan blauwe plekken veroorzaken en/of verergeren.
Afhankelijk van de operatie die u heeft gehad en uw medische voorgeschiedenis, moet u na de operatie fraxiparine gebruiken. Dit is het geval wanneer u na de operatie niet goed kunt mobiliseren (lopen). In de meeste gevallen is dit tot 4 weken na de operatie.
In 2011 heeft de voorloper van het Portaal op basis van 689 meldingen een nieuwsbrief verzonden over het risico op verwisselingen tussen Fraxiparine® en Fraxodi®. Beide geneesmiddelen bevatten nadroparine. Om de kans op verwisseling te verminderen is in april 2019 de naam Fraxodi® veranderd in Fraxiparine Forte®.
Uw kuit kan dik worden en gaan glanzen. Uw been gaat pijn doen. Uw been wordt vaak ook warm. Bij een lichte huid wordt het been vaak ook rood.
Als u geen andere bloedverdunners gebruikt, moet u na de operatie u vijf weken lang fraxiparine spuiten.
Patiënten die een heupoperatie hebben ondergaan, hebben meer kans op het krijgen van een trombosebeen (aderverstopping door bloedstolsel). Om dit te voorkomen krijgt u vanaf de operatie bloedverdunnende medicijnen (Fraxiparine) in injectievorm gedurende een periode van 6 weken.