Als er een min en een plus (- +) naast elkaar staan, veranderen ze in een min (-). Bijvoorbeeld: 5 + – 3 = 2. Bij deze som kun je weer denken aan de thermometer.
negatief getal · negatief getal = positieve uitkomst
Een positief getal met een negatief getal vermenigvuldigen geeft een negatieve uitkomst.
met optellen geldt: - + - blijft min + + + blijft plus - + + ligt eraan, je begint met een min getal en telt hier de plus bij op, oftewel hetzelfde als + - - + + - wordt gewoon een min som Succes!
Een negatief getal vermenigvuldigen met een negatief getal geeft een positieve uitkomst, maar een negatief getal · een negatief getal · een negatief getal = een negatieve uitkomst! Je kunt de min getallen tellen. Als dit een oneven aantal is, dan is de uitkomst negatief. 2 min-getallen vermenigvuldigen is dus positief.
Rekenvolgorde: Haakjes oplossen. Vermenigvuldigen en delen (van links naar rechts)Optellen en aftrekken (van links naar rechts)
Het bleek dat er verschillende opvattingen waren. De regel: Meneer van Dalen... is een overblijfsel uit vroeger tijden, waarvoor tegenwoordig geen plaats meer is. De volgorde van bewerkingen wordt bij toepassingen door de context en door de gebruikte rekenapparatuur bepaald. Bij twijfel plaats je haakjes.
Haakjes hebben voorrang op alles; Machten (en wortels) hebben voorrang op vermenigvuldigingen (en delingen); Vermenigvuldingen (en delingen) hebben voorrang op optellingen (en aftrekkingen); Optellingen (en aftrekkingen) hebben voorrang op niets.
Min maal min is plus
Wanneer we echter een negatief en een ander negatief getal vermenigvuldigen, zal de uitkomst altijd positief zijn. Daarom zeggen we: min maal min is plus.
Het getal 0: het is zowel wel/niet positief als negatief, je kan er niet door delen, vermenigvuldigen met 0 levert ook niets op. Maar waarom is 0 dan zo belangrijk in de wiskunde, in de ICT, etc?
Een negatief getal delen door een negatief getal geeft een positieve uitkomst. Een positief getal delen door een negatief getal geeft een negatieve uitkomst. Een negatief getal delen door een positief getal geeft een negatieve uitkomst.
Omdat vermenigvuldigen herhaald optellen/aftrekken is, is de betekenis van -4×-5 in woorden: 'trek 4 keer het getal -5 eraf'. Maar ja aftrekken van een negatief getal is hetzelfde als optellen: --5=5. Dit laatste is makkelijk in te zien met behulp van een getallenlijn.
Een plusteken is een symbool dat wordt gebruikt om een optelling of een positief getal aan te duiden. Het bestaat uit een korte horizontale en verticale lijn die elkaar in het midden snijden: +. Het woord 'plus' komt uit het Latijn en betekent 'meer'.
Vermenigvuldigen is een onderdeel van het rekenen en geeft het aantal malen aan, dat je hetzelfde getal optelt. Bijvoorbeeld 3 x 5 (spreek uit 3 keer of 3 maal 5). Dat is een andere manier om 5 + 5 + 5 te schrijven. (Dat laatste spreek je uit als 5 en 5 en 5, of ook wel gezegd 5 plus 5 plus 5).
Wanneer er meer operaties achtereenvolgens worden uitgevoerd, is de internationale regel: eerst de bewerkingen tussen haakjes. machtsverheffen en worteltrekken. dan vermenigvuldigen en delen.
43 mensen hebben gouden bloed
Wereldwijd zijn slechts 43 mensen verdeeld over 14 families Rh-null. Omdat het bloed volledig vrij is van resusantigenen, is het ideaal voor bloeddonaties, want elke bloedgroep kan het ontvangen. Maar het bloed kan het best worden gebruikt voor mensen die ook Rh-null zijn.
Bloedgroep 0-negatief (6,8% van de Nederlanders) Bloedgroep B-positief (7,7% van de Nederlanders) Bloedgroep B-negatief (1,3% van de Nederlanders)
Als uw bloedgroep Rhesus D negatief of Rhesus C negatief is, kan uw lichaam antistoffen gaan aanmaken tegen het bloed van uw kindje. Tijdens de zwangerschap kan bloed van het kind in het bloed van de moeder komen. Bij de geboorte is de kans dat dit gebeurt zelfs vrij groot.
Vermenigvuldig je een negatief getal met een positief, dan krijg je dus een negatief getal. Plus keer min is min.
Het getal 4 past dus 4 keer in 16, dus 16 : 4 = 4.
Wanneer je een negatief getal vermenigvuldigen met een ander negatief getal, krijg je een positief resultaat omdat het product van twee negatieve getallen altijd positief is. Bijvoorbeeld: (-2) x (-3) = 6.
We hebben 2 keer 3 kwadraat, en we moeten onthouden dat het eerste waar we aan moeten denken de haakjes zijn. Daarna bekommeren we ons om de exponenten. Daarna bekommeren we ons om de exponenten. En dan vermenigvuldiging en deling, laat het me zo opschrijven.
Wiskunde D is namelijk de meest zware versie van wiskunde die je zult vinden op de middelbare school en alleen geschikt voor mensen die een enorme passie of talent voor het vak hebben.
De Riemann Hypothese
Dit probleem wordt door veel wiskundigen beschouwd als een van de moeilijkste wiskunde raadsels aller tijden. Als gevolg hiervan is de Riemann-hypothese nooit opgelost!
Rekenvolgorde is net zoiets als verkeersregels, maar dan bij het rekenen. Het zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde manier een som berekent, zodat er geen foutjes ontstaan. Het is daarom belangrijk dat je deze regels goed onthoudt!