Mabel van Oranje is econoom, politicoloog en bovenal mensenrechtenactivist. Deze zeer ondernemende vrouw, en tevens een van onze rijkste royals, is geboren op 11 augustus 1968 in Pijnacker.
Tegenwoordig leeft Mabel een leven buiten de schijnwerpers in Londen, maar stilzitten is niet voor haar weggelegd. Mabel is econoom, politicoloog en mensenrechtenactivist. Mede dankzij slimme beleggingen, onder andere gedaan door prins Friso, is ze één van de rijkste Oranjes.
Mabel staat met een geschat vermogen van 560 miljoen op de 66ste plek van de Quote 500-lijst.
Prinses Mabel en Prins Friso (overleden op 12 augustus 2013) hebben twee dochters: Luana (2005) en Zaria (2006). Het gezin woont in Londen.
Gestegen naar 2,5 miljoen euro. Het pand in Londen is te vinden in de chique wijk Hammersmith, dat ze volgens vastgoedbronnen in 1997 met prins Friso gekocht zou hebben voor zo'n 207.000 euro. Inmiddels is de waarde gestegen naar zo'n 2,5 miljoen euro, meldt BekendeBuren.
Mabel bezit 546 duizend aandelen. Bij de beoogde uitgifteprijs van 220 tot 240 euro per aandeel, is dat belang 120 tot 131 miljoen euro waard. Hoe Mabel in het bezit is geraakt van een belang van 1,85 procent in Adyen is niet bekend.
Prinses Mabel van Oranje is een van de opvallendste nieuwe namen in de Quote 500, de jaarlijkse lijst met rijkste Nederlanders. De weduwe van prins Friso komt als nummer 149 de lijst binnen, met een geschat vermogen van 240 miljoen euro.
Het overgebleven kwart zou de familie in cash hebben. Met schattingen, zoals die van de Quote 500, kunnen we toch inzicht krijgen in het vermogen van ons koningshuis. "Wij schatten dat ze ongeveer 1,2 miljard euro aan vermogen hebben.
De toestemming werd geweigerd omdat Mabel onvoldoende en onjuiste informatie over haar vermeende liefdesaffaire met drugsbaron Klaas Bruinsma aan toenmalig premier Jan Peter Balkenende zou hebben gegeven. Het stel besloot toch te trouwen en daarmee deed Friso, tweede in lijn van troonopvolging, afstand van de troon.
Het skiongeluk waaraan prins Friso uiteindelijk is overleden is donderdag precies tien jaar geleden. De broer van koning Willem-Alexander raakte op 17 februari 2012 bedolven onder een lawine in de buurt van het Oostenrijkse Lech, tijdens de jaarlijkse wintersport van de Oranjes, en raakte in een coma.
Koningsdag: 2022: Maastricht (Limburg) 2021: Eindhoven (Brabant) 2020: AFGELAST/Uitgesteld Maastricht (Limburg); 'Koningsdag thuis' in Den Haag.
Zijn privévermogen is vooral opgebouwd uit vrijwel niet in te schatten vastgoed inkomsten en zijn ICT-bedrijf, waarvan de waarde rond de 30 miljoen ligt volgens kenners. Prins Bernhard junior woont met zijn gezin in Amsterdam in een monumentaal pand dat zo'n 5 miljoen euro waard is.
"We weten uit allerlei bronnen dat ze aandeelhouders zijn van Koninklijke Olie (het huidige Shell, red.) en ABN - dat het nu aardig op de beurs doet. Verder zijn er nog een aantal andere investeringen aan het licht gekomen, zoals onroerend goed."
Prins Constantijn is zelfstandig adviseur in bedrijfsinnovatie en mede-initiatiefnemer van Startup Fest Europe, en is daarnaast Directeur 'Digital Technology and Macro Strategy' bij MAP in Londen en Edge Fellow bij Deloitte Center for the Edge.
Voormalig Koningin der Nederlanden Beatrix
Vermoed vermogen: tussen 170 en 250 miljoen euro. Hoewel Béa in 2013 afstand deed van de troon, zit ze er nog altijd warmpjes bij.
Tot de Koninklijke Familie behoren, naast de leden van het Koninklijk Huis, ook: Prinses Mabel, Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris, Prinses Aimée, Prinses Irene en Prinses Christina (1947-2019) en hun (aangetrouwde) kinderen en ...
Paleis Huis ten Bosch is het woonpaleis van de Koning en zijn gezin. Naast woonfunctie heeft het paleis ook een representatieve functie, zo wordt het onder meer gebruikt voor audiënties en ontvangsten.
27 Apr Koningsdag 2022
Koning Willem-Alexander woont met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie de viering bij van Koningsdag. Vergroot afbeelding De Koninklijke familie is onderweg naar de Sint Servaasbrug in Maastricht.
Koning Willem-Alexander en zijn broers
Zijn persoonlijke titel 'Prins van Oranje-Nassau' met de aanspreektitel Koninklijke Hoogheid heeft hij behouden. Hij is ook 'Jonkheer van Amsberg' gebleven. Daarnaast heeft hij de erfelijke titel 'Graaf van Oranje-Nassau' gekregen.