Het is natuurlijk ook geweldig voor zo'n kleintje als hij zelf zijn stukje taart mag eten. Kies voor taart die makkelijk te eten is, zoals een kwarktaart of taart met cakevulling. Je kunt ook kiezen voor een kindertaart en een aparte taart voor volwassenen.
Een meptaart is een taart die alleen voor de baby is en waar zonder bemoeienis van de ouders van mag worden genoten.
Het gebruiken van een smash cake tijdens de eerste verjaardag is een traditie die is overgewaaid vanuit Amerika. Je kindje kan helemaal zelf zijn gang gaan en kennismaken met de verschillende structuren en smaken. Vaak gaat deze gebeurtenis gepaard met een (professionele) fotoshoot.
Cake smash Adult € 100,-
- Losse digitale foto's nabewerkt en in hoge resolutie € 6,- per stuk. - Alle digitale foto's nabewerkt en in hoge resolutie € 49,-.
Bij het neerzetten van het decor houd je rekening met voldoende licht (liefst daglicht) en ruimte (een lege muur) maar ook de afstand die je nodig hebt om te kunnen fotograferen. Tip 2: De kleding. Je kunt hele leuke setjes kopen voor een cakesmash, maar bedenk wel dat kleding vies word.
Je hebt 330 gram biscuit mix nodig. Bak de onderkant op 50 minuten op 175 graden. De toef of 40 minuten op 175 graden. Dit is een indicatie elke oven werkt anders.
De hoeveelheid beslag mag de vorm tot 2/3 vullen, want een cake moet nog kunnen rijzen! Staat niet in je recept hoeveel beslag je maakt, dan is dat makkelijk te berekenen. Tel hiervoor het totale gewicht aan ingrediënten op (eieren wegen gemiddeld 50 g p.st.)
Het goede nieuws is dan weer dat er bij de productie van kwaliteitsvolle siliconen bakblikken een katalysator wordt gebruikt die deze chemische reactie (vorming van siloxanen) countert, namelijk platinum. Als je een dergelijk exemplaar koopt, zit je dus helemaal safe.
Biscuit gebak
Je hebt te lang gemixt, dan wordt het biscuit te luchtig. Als je hem dan uit zijn vorm haalt zakt hij in het midden in. En bij een langwerpige cakevorm krijg je een wip-wap effect. Biscuit is nog niet gaar in het midden.
Laat de taart minstens 15 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Doe je dat eerder, dan heb je een grotere kans dat je taart kapot gaat. Laat hem daarna afkoelen op het rooster van je oven, dit is ideaal omdat de warmte aan de onderkant zo ook goed wegkan.
Een broodmes is een getand mes om brood, gebak en fruittaarten te snijden. De tandjes kunnen een zachte of een scherpe golving hebben. Geef de voorkeur aan een broodmes met een zachte golving, dan snijdt scherper en je krijgt minder kruimels.
Ga je meerdere en grotere taarten stapelen gebruik dan cakeboards. Zet de onderste taart op een drum die groter is dan de taart. Steek hier houten dowels in en knip ze met een scherpe en schone snoeischaar af op dezelfde hoogte als de taart. Deze dowels zijn geschikt voor stapels tot en met 3 lagen.
Volgens Numberphile is de wetenschappelijk correcte manier om een taart te verdelen, door eerst een rechte plak uit het midden te snijden. Dus niet puntje voor puntje, of in eerst doormidden en in kleinere stukken. Vervolgens haal je voorzichtig de plak eruit en kun je de twee helften weer tegen elkaar aan schuiven.
Waarschijnlijk was de oventemperatuur te hoog. Daardoor is de buitenkant al mooi gekleurd, terwijl de cake van binnen nog niet goed gaar is. Verlaag de oventemperatuur de volgende keer en verleng de baktijd. Controleer de cake met een prikker voordat je hem uit de oven haalt (zie vorige vraag).
De Cake Smash fotoshoot is een traditie uit Amerika die je langzaam steeds meer in Nederland ziet. Je viert hierbij de eerste verjaardag van je kindje met een taart waar hij/zij mee mag doen wat ie wil terwijl de camera alles vastlegt. Meestal wordt hier speciaal een soort 'set' opgebouwd met versiering.
Het invetten van de vorm kun je doen met zachte (of gesmolten) boter, maar je kunt ook een speciale bakspray gebruiken. Zorg in elk geval dat je alle hoekjes van de vorm goed meeneemt. Gebruik voor de boter een kwastje, een stukje keukenpapier, een boterhamzakje of gewoon je vingers om alles goed in te vetten.
Voor broden die je maakt met volkorenmeel van tarwe of spelt kan je een verhouding, tussen bakvorminhoud (ml) en gewicht meel (gram), aanhouden van 3,7 op 1. Een voorbeeld, de bakvorm heeft een inhoud van 1100 ml, dan moet de hoeveelheid meel in het recept zijn: 1100/3,7=297 gram (praktisch dus 300 gram).
De bakvorm moet van tevoren wel worden ingevet, niet geschikt voor de afwasmachine. Afmetingen 20 x 10 x 6 cm, inhoud 1 l.
Cakevormen zijn er in verschillende soorten en maten, maar de meest populaire is de rechthoekige. Hierin bak je een klassieke cake met vanillesmaak of een feestelijke cake met kleurstof en bijzondere ingrediënten. Een standaard cakevorm heeft een lengte van 25 cm, maar je hebt ook grotere en kleinere varianten.