U heeft in Zanzibar een reisstekker nodig. Lokaal wordt gebruik gemaakt van drie-pinnige stekkers (type D en type G). Zorg ervoor dat uw reisstekker hiermee compatibel is.
In Tanzania worden stekkers en stopcontacten van type D en type G gebruikt. De netpanning is 230 V met een frequentie van 50 Hz. Ja, je hebt een reisstekker nodig voor stopcontacten type D en G in Tanzania.
Voor Zanzibar is een geldig paspoort vereist, deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Er is een visumverplichting. Dit visum kun je bij aankomst kopen op de luchthaven. Je dient deze contant en in Amerikaanse dollars te betalen.
Ja, als je in Nederland woont, heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten type D, M en N in Zuid-Afrika. De stekkers van je elektrische apparaten passen niet zonder. Heb ik een spanningsomvormer nodig in Zuid-Afrika? Je hebt geen spanningsomvormer nodig in Zuid-Afrika.
In Tanzania kunnen dengue, chikungunya en zika voorkomen. Deze ziekten worden overgebracht door muggen die vooral overdag actief zijn. In sommige gebieden komt ook malaria voor. Malariamuggen steken voornamelijk 's avonds, 's nachts en in de vroege ochtend.
Malaria. Het malariarisico is hoog in heel het land, inclusief de nationale parken, de hoofdstad Dar es Salaam, de eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia.
Verder kun je onbedekte lichaamsdelen insmeren met een goed insectenwerend middel dat DEET (diethyltoluamide) bevat. Hierdoor beperk je het oplopen van muggenbulten.
In Nederland wordt er gebruik gemaakt van twee typen stopcontacten en stekkers: type C en type F. Een type F stopcontact is geaard en wordt ook wel schuko genoemd. De type C stekkers zijn niet geaard en worden ook wel eurostekkers genoemd.
De stekker is geaard en heeft drie platte pinnen die in een driehoek gepositioneerd staan. De bovenste is de aardpen, deze is iets langer dan de rest. Je hebt voor landen die type G gebruiken altijd een reisstekker nodig omdat er geen andere stekkers in het stopcontact passen.
Deze TravelMore Action Wereldstekker werkt in (vrijwel) ieder werelddeel. Ga je reizen in Azië, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa of Oceanië? Dan is deze wereldstekker een must voor jou, de stekker is te gebruiken in meer dan 150 landen!
In 2017 was 1 euro ongeveer 2.400 shilling waard. De meeste toeristen zullen deze munteenheid echter nooit in hun handen krijgen, omdat je er uitstekend met euro's en dollars kunt betalen.
Grotten en reuzen bij Mnemba
Van oktober tot december bezoekt een flinke populatie walvishaaien de wateren rondom het eilandje. Een uitstekende gelegenheid om deze reusachtige vissen, die tot wel 12 meter lang kunnen worden, van dichtbij mee te maken. Ze zijn ongevaarlijk.
Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en makkelijk te wassen is. Het is aan te raden een stel warme en winddichte kleren mee te nemen, want het kan 's avonds behoorlijk afkoelen in Tanzania. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen.
In Tanzania en Zanzibar betalen ze met de Tanzaniaanse Shillings. Shillings zijn niet buiten Tanzania verkrijgbaar. Wij raden u daarom aan cash Euro's mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Met een pinpas en Visa-card kunt u bij bijna alle banken terecht.
Nee, je hebt geen reisstekker nodig! De stopcontacten die in Nederland worden gebruikt, zijn compitabel met de Nederlandse stekkers.
Stopcontact type C
Dit type is de meest voorkomende stekker ter wereld, het is de bekende platte Nederlandse eurostekker. Deze heeft twee ronde pinnen en zit bijvoorbeeld aan je telefoonadapter, oplader van je tablet of aan andere apparaten.
De EU-stekker is herkenbaar aan de twee ronde pinnen en wordt in de meeste Europese landen gebruikt. De Amerikaanse stekker daarentegen heeft twee platte of “V”-vormige pinnen en is de standaard in de Verenigde Staten en andere Noord-Amerikaanse landen.
Een wereldstekker heb je nodig als je je elektrische apparaten wil gebruiken in het buitenland. Bij Blokker ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij bieden zowel universele- als wereldstekkers aan die te gebruiken zijn in verschillende landen zoals Curaçao, Amerika, Schotland, Cuba, Aruba, Denemarken en India.
Type G reisstekkers zijn te herkennen aan de drie langwerpige openingen, die zijn toegesneden op een stekker met drie pinnen. Deze reisstekkers zijn niet alleen in Groot-Brittannië te gebruiken, de landen: Ierland, Malta, Maleisië en Singapore hebben namelijk ook een type G stopcontact.
Deze stekker komt je misschien wel bekend voor, dit komt omdat dit de Nederlandse ronde stekker is. Dit type wordt ook wel de Schukostekker genoemd. Deze stopcontacten komen onder andere in Nederland en de rest van Europa voor. Dankzij de inkepingen in de boven en onderkant is type F geaard.
Wat is de beste wereldstekker? Uit onze test is gebleken dat het product van TRVLMORE de beste wereldstekker is van 2023. De wereldstekker is namelijk geschikt voor de hele wereld; denk aan Amerika, Engeland en Zuid-Afrika.
De munteenheid in Tanzania is de Tanzanian shilling (Tsh). Er zijn muntstukken van 50, 100 en 200 shilling en biljetten van 500, 1,000, 2,000, 5,000 en 10,000 shilling. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.
Gele koorts vaccinatie verplicht als je komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts of daar transit bent geweest. Vraag aan de adviseur om welke landen dit precies gaat en welke eisen er zijn t.a.v. 'transit zijn'. Reis je vanuit een hoogrisicogebied naar Zanzibar?Dan is de vaccinatie tegen gele koorts ook verplicht.
In haast alle safari-gebieden in Afrika dient u malariatabletten te slikken. Malarone of Lariam zijn de meest gangbare. Dat geldt zeker voor Tanzania, Zambia en Botswana.