*Onder: koppel, houder portofoon, houder handboeien, tactische lamp, sleutel handboeien, houder tactische handschoenen, houder latex handschoenen, houder multi-tool, pistoolholster, houder pepperspray, houder tas. *Daarnaast (niet op deze foto): een smartphone, bonnenboekje, schrijfboekje en pennen. Best veel dus!
Het operationele uniform bestaat uit de volgende onderdelen: Cap: Een cap gebaseerd op Spaans model, voorzien van :::politie::: aan weerszijden en een geel logo op het voorpand. Polo: Donkerblauw poloshirt met lange of korte mouw voorzien van gele strepen en politielogo's.
En de Walther P99Q-NL is het officiële dienstwapen van de Politie.
Enkele voorbeelden van de Nederlandse politie uitrusting zijn: een sportief en modern poloshirt, een broek, een veiligheidsvest met 2 hoezen (zwart en high-vis) en een zwart pantser overt (om de kleding te dragen) bij situaties met een hoog risico.
Een portofoon
Deze zorgt er namelijk voor dat je altijd contact kunt hebben met de meldkamer.
Nee. Alleen de ambtenaren die daarvoor geautoriseerd zijn door de politie. Omdat de politie zulke gevoelige persoonsgegevens verwerkt, stelt de wet strikte eisen aan het systeem dat regelt wie waar toegang toe heeft.
Als agent werk je in een rooster met dagdiensten, avonddiensten en nachtdiensten. Tijdens een dienst krijg je te maken met uiteenlopende meldingen en weet je vooraf nooit hoe de dienst verloopt. Samen met je collega's wikkel je alle incidenten zo goed mogelijk af.
Het eerste blauwe uniform van de politie verscheen zover we weten in Londen in 1829, toen tegelijkertijd het eerste moderne politiekorps opgericht werd. Het uniform van deze Britse politieagenten was blauw, zodat burgers de politie goed kon onderscheiden van het leger, dat in rood-witte uniformen rondliep.
Wist u dat.... de uitrusting van politie zo'n 10 kilo weegt.
Iedere agent in opleiding heeft de rang aspirant, of deze nu een opleiding volgt voor hoofdagent, surveillant of agent. De hoogste rang is eerste hoofdcommissaris, daar is er maar één van in Nederland, dat is Henk van Essen, hij is dus de baas van de Nederlandse politie.
Als de agent besluit geweld te gaan gebruiken weegt de agent af, of en welk geweldsmiddel wordt gebruikt. Afhankelijk van de situatie schat de agent in welk soort geweld het meest proportioneel is. Als een agent zelf, of een andere persoon in levensgevaar is, kan de agent besluiten zijn dienstpistool te gebruiken.
Het dienstwapen van de Nederlandse politie is de Walther P99Q NL. Dit pistool heeft een magazijn met 15 patronen. Dit zijn 9-mm patronen genaamd Action NL. Die gebruikt de politie pas sinds september 2020.
Walther P99 KIDZ BB Gun voor € 24,90 koop je bij - SHOGUN.NL.
Het gemiddelde salaris voor een politieagent (m/v) in Nederland is € 2.478 per maand.
De politie bestaat uit tien regionale eenheden, het Politiedienstencentrum, de Landelijke Eenheid, Politieacademie en de Landelijke Meldkamer Samenwerking. De leiding is in handen van korpschef Henk van Essen. De hoofdstructuur van de politie kent drie, nauw samenwerkende niveaus: nationaal, regionaal en lokaal.
De korpschef heeft de leiding over de nationale politie. De minister van Justitie en Veiligheid (JenV) is eindverantwoordelijk voor het goed functioneren van de politie. De Inspectie Justitie en Veiligheid ziet erop toe dat de politie haar taken goed uitvoert.
*Onder: koppel, houder portofoon, houder handboeien, tactische lamp, sleutel handboeien, houder tactische handschoenen, houder latex handschoenen, houder multi-tool, pistoolholster, houder pepperspray, houder tas. *Daarnaast (niet op deze foto): een smartphone, bonnenboekje, schrijfboekje en pennen.
De broekriem is nagenoeg vol als de agent alle spullen meeneemt en aan de riem hangt. Allemaal spullen, die de agent voor zijn dagelijkse werk nodig heeft of nodig kan hebben. Vaak zie je een agent lopen met de armen vrij ver van het lichaam.
Een politieagent beschikt de volgende geweldsmiddelen een dienstpistool, pepperspray, een uitschuifbare wapenstok en vanaf 1 januari 2022 ook een stroomstootwapen.
De gekozen kleuren, oker voor de Federale Politie en lichtblauw voor de Lokale Politie, komen terug in het onderstrepingslijntje onder de belettering en continuïteit die vereist zijn voor de werking. Van de strikte toepassing hangt de kracht van het imago af.
Waar rood licht op 2 kilometer hoogte nog zichtbaar is, wordt blauw licht veel meer door de atmosfeer verstrooid (daardoor is de lucht ook blauw). Omdat blauw licht maar tot een hoogte van 300 meter reikt, zou het niet zichtbaar zijn voor eventuele vijandelijke bommenwerpers.
Blauwe zwaailichten worden alleen gebruikt voor dringende taken die worden uitgevoerd door de politie, brandweer en diensten voor spoedeisende medische hulpverlening, zoals een ambulance. Groene zwaailichten mogen alleen worden gebruikt door het commandovoertuig dat hoort bij de politie, brandweer of ambulance.
Werk en privé in balans
Bij een 36-urige werkweek krijg je 172,8 verlofuren per jaar. Daarnaast kun je per jaar uren kopen voor extra verlof of verkopen om meer te werken. Ook is het mogelijk tijdelijk meer of minder uren te werken.
Het politiewerk is spannend, afwisselend en geeft veel voldoening. Niet iedereen staat er even goed bij stil, maar er zijn ook minder leuke kanten. Recruiter Sander legt in de volgende video uit wat het betekent om agent te zijn en wat er verder zoal bij het politiewerk komt kijken.
Minimale leeftijd
Bij de start van een politieopleiding moet je 18 jaar zijn. Anders mag je geen lessen volgen om met het vuurwapen om te gaan. Dat is in de politiewet vastgelegd.