Het is onmogelijk je op zondag in Parijs te vervelen. Je kunt winkelen in veel wijken van de stad, een museum bezoeken, een wandeling maken, naar muziek luisteren in de openlucht of een van de markten bezoeken. Of misschien wil je skaten, fietsen of wandelen zonder een auto tegen te komen? Of een busrit maken?
Stalingrad-plein tussen het 19e en het 10e arrondissement (gebied van crackdealers en consumenten - zie het BFMTV-artikel:. De straat is van hen). Bekijk op Google Map.
Er zijn zo'n 150 grote en kleine musea in Parijs, waarvan 14 gemeentelijke en ongeveer 20 nationale. De overige zijn particuliere musea. Zoek je een bepaald museum, dan kun je kiezen uit een alfabetische lijst of een lijst per arrondissement.
Andere favoriete eetzondes in Parijs: falafel in de Marais, tarte tatin, ouderwetse chocolademelk, crème brûlée, ijs van Berthillon, escargots met veel kruidenboter, volle kaasplankjes en véél vers stokbrood.
Tickets kosten €10,20 en hiermee kan je tot de tweede verdieping. Wil je toch helemaal naar boven, dan dien je een liftticket te kopen. Een combinatieticket voor de trap tot de tweede verdieping en een lift naar boven kost €19,40.
Een dag onbeperkt reizen binnen Parijs stad kost 12,85 euro met de Paris Visit pas. Bij negen metroritten of meer op een dag is dit dus goedkoper dan de tien losse kaartjes in één. (Geldig in zone 1 t/m 3).
De prijs voor een 'gewoon' Louvre entreekaartje bij het Louvre zelf is 17 euro. Deze kun je van te voren online kopen bij het museum, met een creditcard. Je hoeft met de online tickets niet bij de kassa in de rij te staan en kunt de tickets op je telefoon laten zien (zonder printen).
In het Louvre zijn 35.000 kunstwerken te zien, waarvan 7000 schilderijen. Neem je voor ieder werk 10 seconden tijd, dan heb je vier dagen en nachten nodig om alles te zien.
Alle verdiepingen zijn toegankelijk voor bezoekers, u hebt hiervoor een toegangsbewijs nodig. Een regulier ticket geeft toegang tot de 1e en 2e verdieping, voor de 3e verdieping heeft u een uitgebreider ticket nodig.
Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (Geen drinkwater) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.
Het gratis drinkwater zorgt ervoor dat je niet genoodzaakt bent om (dure) flessen water op het terras te bestellen om de dorst te lessen. Het leidingwater in Parijs is gewoon drinkbaar, net als Nederland.